Възстановяване на оригиналните ключове на Е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Възстановяване на оригиналните ключове на Е39

Мнение от red_bull92 » 06 Ное 2016, 12:17

Здравейте, не намерих подобна тема и за това пускам тази. Възстаноових всичко в заводския вид по колата (без газовия инжекцион :mhihi: ) и ми останаха ключовете. Та доста се рових в упътването за Е39 и в интернет и достигнах до извода, че от завода колата излиза с 4 ключа и са тези Изображение. До мен кола достигна само с 1 бр. такъв ключ Изображение, като гледам трябва да има още 1 бр. такъв ключ Изображение, 1 бр. такъв Изображение и 1 бр. такъвИзображение. Та въпросите са ми следните: така ли изглеждат ключовете или съм на грешен път и горе-долу, ако някой е поръчвал ключове от представителството да каже ориентировъчни цени или варианта с автоключар по-евтин ли е и има ли някаква разлика или не?
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

младши ентусиаст
Аватар

Re: Възстановяване на оригиналните ключове на Е39

Мнение от xm_net » 06 Ное 2016, 12:40

Последният ключ, който си показал не е за Е39, а е за Е46. Ключът, който ти трябва е този:
Spare key E39.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 06 Ное 2016, 13:19

Ето така изглежда пълният комплект ключове за Е39. В представителство за изкарване на клпч и обучаването му взимат около 300лв за 1 брой. Пластмасовия и третия (сервизния) не съм сигурен дали можеш да си ги поръчаш :dunno:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 06 Ное 2016, 15:16

Don_Diego написа:Ето така изглежда пълният комплект ключове за Е39. В представителство за изкарване на клпч и обучаването му взимат около 300лв за 1 брой. Пластмасовия и третия (сервизния) не съм сигурен дали можеш да си ги поръчаш :dunno:

В не представителство 300 лв за 4 бр. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 07 Ное 2016, 10:57

а лесно ли се прави транспондер за ЕВС2? някой ми говорят, че се разлепвал чип от модула за да може да се прочете и програмира :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' е39 520i
Мечтае да кара: V8

Мнение от ДаниД » 09 Ное 2016, 11:21

И мен ме вълнува за пластмасовия и сервизния ключ, някой ако знае от къде могат да се изкарат да пише ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 09 Ное 2016, 14:26

ares2 написа:а лесно ли се прави транспондер за ЕВС2? някой ми говорят, че се разлепвал чип от модула за да може да се прочете и програмира :dunno:

Ако имаш необходимата техника и поне малко опит, по-скоро бих го определил като лесно.
Аз, понеже имах 4 коли, за които ми трябваше резервен ключ, а и доста често се появява някоя допълнителна, си купих за лично ползване програматор (това, с което се чете EWS-a и с което се програмира транспондера), купих си и ромбоидни заготовки с дистанционни и транспондери и оттогава нямам проблем с резервните ключове, правя си за каквото ми потрябва.
Честно казано, препоръчвам да се ползват услугите на ключар, вместо да се опитвате сами, понеже все пак има неща, които могат да се объркат, а и ако е за 1-2 коли, не излиза сметката да купуваш програматора.
Не предлагам ключарски или каквито и да било подобни услуги.

ДаниД написа:И мен ме вълнува за пластмасовия и сервизния ключ, някой ако знае от къде могат да се изкарат да пише ;)

Кое от къде може да се изкара? Аз съм поръчвал сервизен ключ от БМВ представителство и след 1 седмица пристига. Някъде около 80-90лв. беше и пристига пластмасов, нарязан и с чип (транспондер) вътре. А как да го поръчаш, ето така:
1. Отваряш Realoem.com, пишеш последните 7 от твоя ВИН, после избираш Bodywork -> Door Front и попадаш на подобна схема:
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=41_0012
2. Виждаш кой номер е резервния ключ, в случая номер 11, който има парт номер: 51218205444
3. Взимаш си големия талон на колата, отиваш в някое БМВ представителство и си поръчваш този парт номер ключ.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' е39 520i
Мечтае да кара: V8

Мнение от ДаниД » 09 Ное 2016, 15:49

PeReZ написа:
ares2 написа:а лесно ли се прави транспондер за ЕВС2? някой ми говорят, че се разлепвал чип от модула за да може да се прочете и програмира :dunno:

Ако имаш необходимата техника и поне малко опит, по-скоро бих го определил като лесно.
Аз, понеже имах 4 коли, за които ми трябваше резервен ключ, а и доста често се появява някоя допълнителна, си купих за лично ползване програматор (това, с което се чете EWS-a и с което се програмира транспондера), купих си и ромбоидни заготовки с дистанционни и транспондери и оттогава нямам проблем с резервните ключове, правя си за каквото ми потрябва.
Честно казано, препоръчвам да се ползват услугите на ключар, вместо да се опитвате сами, понеже все пак има неща, които могат да се объркат, а и ако е за 1-2 коли, не излиза сметката да купуваш програматора.
Не предлагам ключарски или каквито и да било подобни услуги.

ДаниД написа:И мен ме вълнува за пластмасовия и сервизния ключ, някой ако знае от къде могат да се изкарат да пише ;)

Кое от къде може да се изкара? Аз съм поръчвал сервизен ключ от БМВ представителство и след 1 седмица пристига. Някъде около 80-90лв. беше и пристига пластмасов, нарязан и с чип (транспондер) вътре. А как да го поръчаш, ето така:
1. Отваряш Realoem.com, пишеш последните 7 от твоя ВИН, после избираш Bodywork -> Door Front и попадаш на подобна схема:
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=41_0012
2. Виждаш кой номер е резервния ключ, в случая номер 11, който има парт номер: 51218205444
3. Взимаш си големия талон на колата, отиваш в някое БМВ представителство и си поръчваш този парт номер ключ.

Благодаря за изчерпателната информация :bchug:
Изображение

Назад към E39