С какво масло карате и на колко километра го сменяте.

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Re: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.

Мнение от Trixster » 03 Ное 2016, 12:36

rafa224 написа:
Ronian написа:Аз карам с кастрол 5в30 вече 17к километра и за този пробег съм долял 600-700мл като в момента ми е на средата на щеката. Колата е 530д 218кс, а маслото незнам колко е оригинално но го купих 265лв с масления филтър на ман. А относно за смяната всеки сам си преценява, но лично аз несмятам да се правя на по-умен от производителя.

И аз мисля да заложа на Кастрол 5w30 edge при смяната на маслото. До сега карах с оригинално ВМW масло но докато беше Кастрол. не ми се рискува да опитвам новата Шел боза.

Това което е в бидоните на BMW - Shell, надали е точно боза. Не правете връзка с маслото от бензиностанция или от името изградено от веригата бензиностанции. Shell са достатъчно голяма корпорация за да работят с висококачествени продукти за BMW. Ако слагате масло от BMW дилър и то е Shell със сигурност не е лошо.

П.С.
Аз също ползвам 5w30 Castrol Edge, но не бих имал проблем да сложа Shell от дилъра. :yes:
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е60 530Д, Е90 320Д

Мнение от Ronian » 03 Ное 2016, 13:47

Може да не е лошо но като имаш лошо впечатление от бензиностанциите малко трудно да им се довериш на маслото за колата ти.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 03 Ное 2016, 15:59

Ronian написа:Може да не е лошо но като имаш лошо впечатление от бензиностанциите малко трудно да им се довериш на маслото за колата ти.

Напълно съм съгласен. И как един производител, за който казваме, че прави нисък клас масла надскача себе си и прави страхотно масло за BMW. Просто от BMW не са се разбрали с Кастрол за парите и решават да пробутам по-нисък клас масло разчитайки на марката BMW. Но всеки си има право на мнение.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d

Мнение от Simeon24 » 03 Ное 2016, 16:31

:OT: Оставете ги тия БМВ измамници ще ни пробутват те фалшиво масло. Знам ги аз тия, от вчера ми правят коли и точно на нас българите ще ни замазват очите с шелско масло :OT:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 03 Ное 2016, 16:50

Дано от БМВ четат тази тема. Спокойно могат да разкарат смотаните си инженери и да си вземат хора оттук за къси пари, които да ги светнат относно двигателите им и смазването. Тъжно е, че такъв голям концерн запада толкова много и пробутва ментета на балъците. Никога не бих си сложил нещо, препоръчано от мюнхенските мошеници. Вярвам само на слуха си и така оценявям качествата на маслото. Всичко друго е измама. И го сменям на 500 км, щото онези нарочно ме лъжат, че изкарва 30 000, за да ми се счупи двигателя и да ми вземат парите. Хич не им пука да ни мамят, защото знаят, че в Германия няма читава и работеща съдебна система, нито пък има контролни органи и комисии, грижещи се защита на потребителите. Само бежанци има там.

П.П.

Бай Ставри от съседния блок пък ми каза, че на Шел маслата са боклук. Той в москвича не ги слага вече даже, камо ли в хубавия си опел кадет.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 03 Ное 2016, 17:23

BMW само по силата на рекламни договори за определен срок от време препоръчва дадени МАРКИ масла ...

А в техническите данни на всеки модел се посочва ВИСКОЗИТЕТ, КЛАСИФИАКЦИЯ ПО БМВ (т.н. LL, MTF ) за дадения възел (двигател, ск. кутия, раздатка/диференциал, хидравлика на волана и т.н.)

Недейте да пишете такива тъпотии за Кастрол, Шел и прочие ... ако това пък ви е нивото на разбиране "на БМВ се налива само КАСТРОЛ" :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Последно и повече няма да поствам ... тия интервали за супер по 30хил км ... точно изкарва без дерт гаранцията с тях и може да се продаде на "премиум селекшън" ама дали след 400к км пробег по света, у нас вече е ок да се кара пак като нова тази кола с интервали от по 30к км ... всеки са решава ... вижте снимките в нета на коли карани само на 30хил интервали ... ако това което виждате е ок няма причина да се сменя изобщо маслото

НЕ си сменяйте и маслото на кутиите (и ръчните и автоматите) , то е lifetime (не докато е гаранцията , производителя никога няма предвид нещо просто да си изкара гаранцията, той има предвид ВАШИЯ ЖИВОТ докато свърши , че не се сменя маслото на кутиите) :bowdown: :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 03 Ное 2016, 17:49

Изображение
Масло ръчна скоростна кутия на 10г и поне 250к километра...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 03 Ное 2016, 19:17

Боже какви простотии се пишат тук! Изумен съм! Shell не са в час с маслата? Новото масло на шел лично за мен е отлично! Какви са тея тъпизми?

Sent from my F3111 using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 03 Ное 2016, 19:49

Да, вие сте ми любими. Добре, че BMW почнаха да работят с масла Shell защото на тях им е удобно така, и вече Shell са много добри. Ако BMW не работеха с тях всички знаем кога щяхте да си сипете масло Shell в двигателите.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 03 Ное 2016, 19:51

Nedko Anev написа:Да, вие сте ми любими. Добре, че BMW почнаха да работят с масла Shell защото на тях им е удобно така, и вече Shell са много добри. Ако BMW не работеха с тях всички знаем кога щяхте да си сипете масло Shell в двигателите.
Абсолютно! Малко като fanboy story ми звучи :mhihi:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е60 530Д, Е90 320Д

Мнение от Ronian » 03 Ное 2016, 20:18

Ако е оригинално със сигурност е качествено масло. Мен не ме притеснява какво масло ще сложа бмв(шел) или кастрол стига да знам че е истинско а не някое наливано в гараж и запечатано. Както знаем това е БГ и дори в бмв сервиз е възможно да го правят този номер със смяната на масла плащаш за едно получаваш друго и после бмв маслото не в хубаво или кастрола не е качествен. Това съм го чувал от механици как са го правили, а дори един преди години майка ми плати 1000 лв за смяна на комплект съединител, а той дори не беше сменен а просто позакърпен. Тук в БГ най големия проблем е дали е оригинално. Като гледам в ютуб хората за тяхните е60 си купуват маслото от магазини като кауфланд и крез и с марка мобил, която тук е 15 лв литъра и колите им нямат проблем.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvasilev1 » 03 Ное 2016, 20:48

Nedko Anev написа:Да, вие сте ми любими. Добре, че BMW почнаха да работят с масла Shell защото на тях им е удобно така, и вече Shell са много добри. Ако BMW не работеха с тях всички знаем кога щяхте да си сипете масло Shell в двигателите.

Ти с кого искаш да работят? С Лукойл ли? Хората синтезират масло от природен газ, ама ти си чувал, че са зле! Ако бяха аматьори, що са номер едно в бизнеса?

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 03 Ное 2016, 21:16

Що не си сипа Shell като BMW разботеха с Castrol Още като Shell Са номер 1 ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvasilev1 » 03 Ное 2016, 21:28

Nedko Anev написа:Що не си сипа Shell като BMW разботеха с Castrol Още като Shell Са номер 1 ?

Сипвал съм масло БМВ и всичко е било перфектно! И със сивата бутилка и сега със синята! Купувам го от дилър! Всеки има право да търси топлата вода.

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 03 Ное 2016, 21:32

Както каза колегата горе и ти сам го потвърди. Fanboy story.
т.е дилара предлага най доброто.
За вас е така за мен лично не :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61