Акция "Зима"
Модератор: Общи модератори
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Акция "Зима"
Реших, че може би ще е полезно да споделяме къде дебнат куките, понеже нали БМВ-та гледат да не пропускат.
Днес 03.11.2016г. имало на бул. Никола Габровски, до Гара Пионер (преди Симеоновско шосе), спряли са колегата ми за проверка. Понеже не им е дал някой лев, са искали да видят още пожарогасител, аптечка, жилетка и т.н.
Предполагам, че ще седят там докато им изтече смяната, за да хванат и вечерния трафик.
Днес 03.11.2016г. имало на бул. Никола Габровски, до Гара Пионер (преди Симеоновско шосе), спряли са колегата ми за проверка. Понеже не им е дал някой лев, са искали да видят още пожарогасител, аптечка, жилетка и т.н.
Предполагам, че ще седят там докато им изтече смяната, за да хванат и вечерния трафик.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Re: Акция "Зима"
dreadx написа:... са искали да видят още пожарогасител, аптечка, жилетка и т.н.
Тия тотално изкукуригаха май...

Tires are evil - destroy them all ...
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Това са стандартни неща, които всеки трябва да има в автомобила си - независимо дали има акция или не
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Какво ще рече това, че не е искал да им даде някой лев? Ако всичко му е изрядно защо им е да искат лев?
Конкретната акция в момента е само за информираност на хората. От другия месец мисля вече ще пишат актове и фишове.
Колкото до пожарогасителя и другите неша те са задължително оборудване към автомобила, та искането им е съвсем разумно
Конкретната акция в момента е само за информираност на хората. От другия месец мисля вече ще пишат актове и фишове.
Колкото до пожарогасителя и другите неша те са задължително оборудване към автомобила, та искането им е съвсем разумно
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Толкова по-зле за теб в такъв случай. Респективно, ако/като ти напишат АКТ за това, че ги нямаш - не е много удачно да обвиниш полицая, който си е свършил работата.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
ъъъъ, колега ... не е кой знае какво ... за 30мин в един магазин за авточасти ще си ги набавиш нещата и за под 50лв вероятно ... недейте така сега да изкарвате, че е едва ли не е невъзможно да ги има човек в колата тия неща 

Последна промяна host на 03 Ное 2016, 15:21, променена общо 1 път
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Каква Акция "Зима"-Понеделник го дават 20 градуса!
Най ме дразнят , като навсякъде обясняват как зимните гуми били задължителни!
Така и не го гласуваха този закон, но внушават на хората неистини

Най ме дразнят , като навсякъде обясняват как зимните гуми били задължителни!

dr.peshev написа:Каква Акция "Зима"-Понеделник го дават 20 градуса!![]()
Най ме дразнят , като навсякъде обясняват как зимните гуми били задължителни!![]()
.. а утре като кихне времето и се събудиш със замръзнали мостове и заледени участъци по сенчестите места- какво правиме с летните галошки?
нищо лично- само умозрявам

по темата - и трите неща - аптечка, пожарогасител и жилетка са за _вашата_ лична сигурност- не тази на полицая. единствения елемент под въпрос е пожарогасителя защото които е гасил електрически пожар знае, че този малък пожарогасител няма да стигне до никъде, но идеята му е ако усетиш пожара рано да имаш шанс да го потушиш.. а дори ако е малко по-голям - ако има други колеги наоколо с няколко пожарогасителя пак да успеете да го надвиете...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Да си караш с минималния пожарогасител - който е 500гр е недостатъчно.
В двата си автомобила имам освен малкия и един 2кг прахов ABC. Именно защото е за моята сигурност. Отделно стандартните аптечки са изключително постни и се налага да си вземеш още неща.
Помагал съм на колеги по пътя, които са сметнали за излишно да се подготвят сами - нямат пожарогасител. Единия автомобил го изгасихме успешно, другия си замина, защото беше много късно дори и за 2кг пожарогасите.
Колегите с бензинови автомобили, каращи без пожарогасител носят по-голям риск за себе си и пасажерите.
В двата си автомобила имам освен малкия и един 2кг прахов ABC. Именно защото е за моята сигурност. Отделно стандартните аптечки са изключително постни и се налага да си вземеш още неща.
Помагал съм на колеги по пътя, които са сметнали за излишно да се подготвят сами - нямат пожарогасител. Единия автомобил го изгасихме успешно, другия си замина, защото беше много късно дори и за 2кг пожарогасите.
Колегите с бензинови автомобили, каращи без пожарогасител носят по-голям риск за себе си и пасажерите.
- nikolai4o0
- Потребител
-
- Кара: e46 320 coupe
cmdkick написа:Аз сандартно не съм ги имал никога.
Я погледни под пасажерската седалка.Там трябва да имаш аптечка.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
За съжаление ноември най-перверзния месец в България.
Вчера 06ч. сутринта беше 0 градуса дори по морето и минус 2 в Драгоман докато в неделя - понеделник 14 ч. се очаква да скочат на 22 градуса темп. навсякъде.
Активната зима е от 1 декември до 31 март тук. Това беше идеално за приемане на закон.
Не разбирам и какво толкова сложно има да се вкара закон и текста - от 1 декември до 31 март задължително шофиране с гуми с грайфер 6 мм. и надпис Snow - изображение снежинка???
Вчера 06ч. сутринта беше 0 градуса дори по морето и минус 2 в Драгоман докато в неделя - понеделник 14 ч. се очаква да скочат на 22 градуса темп. навсякъде.
Активната зима е от 1 декември до 31 март тук. Това беше идеално за приемане на закон.
Не разбирам и какво толкова сложно има да се вкара закон и текста - от 1 декември до 31 март задължително шофиране с гуми с грайфер 6 мм. и надпис Snow - изображение снежинка???
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Зимните гуми са два вида: със лого M+S, което значи, за движение по сняг и кал. И с лого тривърха планина и снежинка, което значи, че са подходящи за тежки зимни условия. Т.нар. зима у нас е силно преувеличено понятие в по-голямата част от страната в последното десетилетие. С изкл. на няколко наистина снежни дни през този период, всички други са само сух студ и епизодични краткотрайни превалявания, които не образуват трайна или изобщо снежна покривка. Може би затова зимните гуми не влизат в закона, само предполагам.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Абе сега като паднаха температурите летните гуми започнаха да си губят сцепление чувствително. Дори да не вали и дори да няма лед, а просто да е сух студ - пак е по-сигурно със зимна.
Не е яко някой който се е филмирал, че като няма сняг на -5 градуса спирачният му път с летните е същият, а след това да се забие в теб на някое кръстовище
Не е яко някой който се е филмирал, че като няма сняг на -5 градуса спирачният му път с летните е същият, а след това да се забие в теб на някое кръстовище

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Демирев написа:За съжаление ноември най-перверзния месец в България.
ако заложат минимум 6мм грайфер (от максимални 8мм) за зимна гума и спират от движение ако гумите не отговарят на това изискване ... ще настане пустош по пътищата ... ще има бол паркоместа, а наказателните паркинги ще станат 20 етажни