Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

Мнение от vvasilev1 » 02 Ное 2016, 20:58

kosyo11 написа:
dir2cas написа:Те затова никой ново-купувач не оценява кола, която е регистрирана с платени данъци, застраховки, 2-ри комплект гуми и тн. По-скъпи са да, ама в другия случай ги даваш пак, просто не накуп. Да не говорим колко още подводни камъни могат да излязат...
Кой си продава колата с току що платени застраховки,и току що купени гуми втори комплект,най вероятно са на 4 години,голям бонус е това,пък и няма гаранция колко поддържана е тя.А що се отнася за застраховките автокаско 420 лв. гражданската 220 лв. далече от 1600 лв. В кат вземат около 50 лв. за талони и номера,абе общо взето не е нужно да си богат за да си вземеш такава кола.

Ама новия внос са по-скъпи от такива с регистрация? Там каква е гаранция как са поддържани? Даже не може и да ги покараш. Сега ако си смотан и кьорав, и не може да различиш убита кола от читава? Иди помоли за помощ от някои кадърен или си бий простата тиква с нов внос/реални километри!

Sent from my F3111 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 02 Ное 2016, 21:00

Хайде стига, как може това, че си взел нови гуми или си платил застраховката да е определящо кога да си продадеш колата. Не всички са на принципа - когато е най-счупена. тогава ще я продам.
Затова като разглеждаш обявите има регистрирани Е46ци за по 4500лв и почти същите за по 6000лв. Просто едните са я карали 2-3 години и нищо не са пипнали по нея, а другите са си я поддържали както си трябва. Не че при колите на старо по-високата цена е гаранция за по-хубава кола, но все пак...!
Не е нужно да си богат за да караш Е46, но си мисля, че със заплата от около 500-600лв (каквато взимат масово младите хора в България) то трудно се поддържа в перфектно състояние Е46 с качествени части и т.н.,а не тампони и биалетки от моргата ;)
Разходите си се натрупват и дали са на разсрочено или на куп то пак са си същите разходи. Така, че на това Е46 са му нужни всяка години +/-1000лв с каското само за да е ''редовно'' и за да можеш да го изкараш на пътя. Гориво, гуми, масло, ремонти и глезотийки не ги смятам, те са няколко пъти по толкова :D
Но както и да е, то в БГ е модерно вече да работиш само за колата :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 02 Ное 2016, 21:08

То остави да работиш само за кола ами как юнашки задлъжняват, за да седнат в мечтаната каляска? Нищо че са си пак същите калъфи! И бродят по моргите, лампата на резервата им не изгасва.... не напускат града или общината!

Sent from my F3111 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 02 Ное 2016, 21:56

djkita написа:

С заплата от 500-600 леа на месец, е46-цата само надоло ще върви... Виж толкова на месец само за нея е друго :mhihi: :mhihi:

1000 на година са ти само обслужването + застровките...
Tires are evil - destroy them all ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 02 Ное 2016, 21:59

kosyo11 написа:
dir2cas написа:Те затова никой ново-купувач не оценява кола, която е регистрирана с платени данъци, застраховки, 2-ри комплект гуми и тн. По-скъпи са да, ама в другия случай ги даваш пак, просто не накуп. Да не говорим колко още подводни камъни могат да излязат...
Кой си продава колата с току що платени застраховки,и току що купени гуми втори комплект,най вероятно са на 4 години,голям бонус е това,пък и няма гаранция колко поддържана е тя.А що се отнася за застраховките автокаско 420 лв. гражданската 220 лв. далече от 1600 лв. В кат вземат около 50 лв. за талони и номера,абе общо взето не е нужно да си богат за да си вземеш такава кола.

Примерно, аз...пуснах си колата за продаване 20 дена след като си платих всичко и съм с два комплекта гуми. Сметките не са ти верни...но не ми се спори. Само да те питам караш ли такава кола и ако да кога я купи и за колко направи първоначално обслужване.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: be em we
Детайли за колата: 330ci e46

Мнение от mu6a4 » 02 Ное 2016, 22:03

cmdkick написа:
djkita написа:

С заплата от 500-600 леа на месец, е46-цата само надоло ще върви... Виж толкова на месец само за нея е друго :mhihi: :mhihi:

1000 на година са ти само обслужването + застровките...

Това не е майтап!!! Включи и гараж и станаха 2000лв на година. Само, че много хора са в илюзията, че покупката ще им е най-големия разход, а не си дават сметка колко струва поддръжката на автомобила после...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е46 330d, E60 545i

Мнение от dir2cas » 02 Ное 2016, 23:09

choio написа:
kosyo11 написа:

Примерно, аз...пуснах си колата за продаване 20 дена след като си платих всичко и съм с два комплекта гуми. Сметките не са ти верни...но не ми се спори. Само да те питам караш ли такава кола и ако да кога я купи и за колко направи първоначално обслужване.

Аз също, но основната причина е, че 2 БМВ-та са ми много, но дори и да го бях планирал отдалече, надали
щях да влача всичко на вноски, просто обичам да не се занимавам с тия неща цяла година.
Имам си една ел.табличка където мога да извадя детайлно какво ми е струвало притежанието на автомобила до този момент, но не мисля, че някой би се задълбавал в такива подробности.
Бях го смятал преди, че само за да я притежавам тая кола ми излиза приблизително: каско + ГО + ГТП = 1000 + 320 данък + 700 гараж = 2к за година. Това са твърдите разходи, всичко останало е "бонус".

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 02 Ное 2016, 23:16

dir2cas написа:
choio написа:
kosyo11 написа:

Аз също, но основната причина е, че 2 БМВ-та са ми много, но дори и да го бях планирал отдалече, надали
щях да влача всичко на вноски, просто обичам да не се занимавам с тия неща цяла година.
Имам си една ел.табличка където мога да извадя детайлно какво ми е струвало притежанието на автомобила до този момент, но не мисля, че някой би се задълбавал в такива подробности.
Бях го смятал преди, че само за да я притежавам тая кола ми излиза приблизително: каско + ГО + ГТП = 1000 + 320 данък + 700 гараж = 2к за година. Това са твърдите разходи, всичко останало е "бонус".

Е не бе той колегата се оправя с 500. Лв годишно и няма ядове...както и да е изягахме от темата. Нека колегата събере мнения и ако има възможност нека се сдобие с такава кола. Нали за тва си чешем пръстите уж да си помагаме.

Слави
Аватар

Мнение от © » 03 Ное 2016, 15:20

Днес си видях колата, бившата. Направо ми се реве. Говорих със собственика, много е доволен, колата изглежда много добре. Не очаквах, че е била толкова запазена. 7 години от живота ми са минали с нея, имам някаква носталгия явно. :cry:

Потребител
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от ChaiNxReaction » 03 Ное 2016, 15:34

Здравейте колеги,
Мнение за тази, някой дали я е гледал ?

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=gbsxao
Последна промяна ChaiNxReaction на 07 Ное 2016, 11:16, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х3 е83 2.0д

Мнение от kosyo11 » 03 Ное 2016, 18:58

choio написа:
kosyo11 написа:

Да имам такава кола,даже ми е второ вмв,купих я преди 2 години за обслужване дадох 600 лв. масло,филтри,термостат,антифриз,гуми 700 но това не се купува всяка година пък и твоите гуми не са чак такъв бонус защото не се знае в какво състояние са,аз като си купя кола винаги си купувам нови гуми защото веднъж си купих джанти с гуми когато реших да ги сменям гумаджията ми показа че тази гума е карана мека и е била пред гръмване а външно беше перфектна.а за каско повече от 400 не съм давал.Ти може би си от малкото хора който си продават колата с платени застраховки,и ако кажеш че и гумите са ти нови :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от choio » 03 Ное 2016, 19:41

kosyo11 написа:
choio написа:
kosyo11 написа:

Да имам такава кола,даже ми е второ вмв,купих я преди 2 години за обслужване дадох 600 лв. масло,филтри,термостат,антифриз,гуми 700 но това не се купува всяка година пък и твоите гуми не са чак такъв бонус защото не се знае в какво състояние са,аз като си купя кола винаги си купувам нови гуми защото веднъж си купих джанти с гуми когато реших да ги сменям гумаджията ми показа че тази гума е карана мека и е била пред гръмване а външно беше перфектна.а за каско повече от 400 не съм давал.Ти може би си от малкото хора който си продават колата с платени застраховки,и ако кажеш че и гумите са ти нови :mhihi:

330 цд с 400 лв каско звучи озадачаващо...но какво ли не сме виждали. Що се отнася до гумите...има обява виж я ако те интересува. Тук говорим за първоначални разходи, не масла и филтри ,а застраховка гражданска, каско,рвгистрация,данък и тем подобни...другото е въпрос на твой избор и желание кога колко и какво...затова водя този спор.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х3 е83 2.0д

Мнение от kosyo11 » 03 Ное 2016, 23:21

нали си писал за колко направи първоначално обслужване,каското да не е обслужване някой правят други не правят,данък също не се плаща веднага.И направо си им кажете на всички който си търсят коли че вашите са най хубави и поддържани и за тяхен късмет се продават. :lol:
Последна промяна kosyo11 на 03 Ное 2016, 23:42, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от choio » 03 Ное 2016, 23:33

kosyo11 написа:нали си писал за колко направи първоначално обслужване,каското да не е обслужване ако искаш правиш ако искаш не правиш,а ти ако искаш я застраховай във всички компании,данък също не се плаща веднага.

Абе...се тая ти си знаеш. Живи и здрави. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше M54 , сега N53
Мечтае да кара: нормално
Детайли за колата: КомБееее

Мнение от Stoqnchev » 05 Ное 2016, 19:33

kosyo11 написа:нали си писал за колко направи първоначално обслужване,каското да не е обслужване някой правят други не правят,данък също не се плаща веднага.И направо си им кажете на всички който си търсят коли че вашите са най хубави и поддържани и за тяхен късмет се продават. :lol:

Ще ти дам информация за мойта кола като я взех , колко ми излезна нов внос. Става дума за София

Регистрация - 363,50 лв ( номера , екотакса , номер по избор - 22,50 лв)
Гражданска - 204 лв (с отстъпка ) - 235 лв. без
Автокаско - 550 лв ( с отстъпка ) - 657 лв. без
Данък МПС - 227 лв до края на годината

Обслужването - масло ( само на мотора ) , филтри ( всички ) , пистов ремък , ролки , накладки , антифриз - 600 лв
Сметка : 1955 лв - за да може да се изкара колата на пътя , и това става дума за 325хи 2003г.
Големия мотор е като спестените пари , имаш ги! ама не винаги ти трябват.

ПредишнаСледваща

Назад към E46