Зимни гуми е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Re: Зимни гуми е46
mitio8 написа:vvasilev1 написа:Goodyear Ultra Grip е класи над Falken!
Не знам какво може да те привлече във Falken освен цената?
Добре де от къде идва тази сигурност, че чак разлика в класи?
Нямам личен опит с тях, но в повечето ревюта са близки. Друг е въпроса колко мога да се доверя на тези тестове.
От това, че съм ги карал. GY са премиум гуми. На пътя са категорично по - добре и ще запазят по-дълго качествата си. Естествено са и по - скъпи.
Sent from my F3111 using Tapatalk
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Taricate написа:nikola59 написа:Може да погледнете тестовете на Autoexpress - с доста подробни резултати: http://www.autoexpress.co.uk/accessorie ... s-compared
Супер, само че прехвалените Continental TS860 са , "меко" казано, трагични на мокро. Имах "удоволствието" да го изпитам на живо и едвам спря колата - лек завой с 60-65 км/ч така поднесе предницата, че DSC се чудеше 10 секунди какво става. Да не говорим, че и на лек наклон трудно зацепва, а зимата и снега още не са дошли ! Яко псувам , че не си взех НОКИАН или Дънлоп.
Старите ми Дънлоп WS4 са вече на 3+ години и си мисля, че са на нивото на тоя боклук Континентал - взех ги от доверен човек директно от Словения и са произведени преди месец - DOT 35/16 !!!
Голям цирк е с тия тестове... просто вече на НИКОГО не вярвам , а само на доказано и проверено лично от мен !
Успех с избора !
Колега не знам как изказваш такива мнения, като навън е все още есен. Температурите не са падали под 6-8 градуса и ти говориш за сцепление на истинска зимна гума. Разбира се, че ще е трагично. Всички специалисти дават зимните гуми да се карат под 6 градуса по Целзий. Аз имам TS850 и гумата е адски мека. Над 10 градуса се гъне по завоите и на по-топло вече почва да приплъзва. Обаче на сняг няма такова сцепление. И на предишната кола с предно имах такива и пак бяха зверове. Вярно е, че се коства доста от стабилността на сухо, но всеки сам си преценя. Снегът може да падне за 3 дни, но да ти трябват гуми точно тогава. А ако ходиш на ски, изобщо не трябва да съжаляваш за избора.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
То затова зимните гуми се слагат като условията станат подходящи. Тогава работят чудесно и на сух асфалт. Разбира се има период на припокриване летни-зимни-летни, но това всеки сам си го преценява според стил на шофиране, пътувания и т.н. Аз тази зима ще съм с едни наполовина износени TS830 и засега съм приятно изненадан как се държат на сухо и мокро.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
NGneer4eto написа:Taricate написа:Супер, само че прехвалените Continental TS860 са , "меко" казано, трагични на мокро. Имах "удоволствието" да го изпитам на живо и едвам спря колата - лек завой с 60-65 км/ч така поднесе предницата, че DSC се чудеше 10 секунди какво става. Да не говорим, че и на лек наклон трудно зацепва, а зимата и снега още не са дошли ! Яко псувам , че не си взех НОКИАН или Дънлоп.
Старите ми Дънлоп WS4 са вече на 3+ години и си мисля, че са на нивото на тоя боклук Континентал - взех ги от доверен човек директно от Словения и са произведени преди месец - DOT 35/16 !!!
Голям цирк е с тия тестове... просто вече на НИКОГО не вярвам , а само на доказано и проверено лично от мен !
Успех с избора !
Колега не знам как изказваш такива мнения, като навън е все още есен. Температурите не са падали под 6-8 градуса и ти говориш за сцепление на истинска зимна гума. Разбира се, че ще е трагично. Всички специалисти дават зимните гуми да се карат под 6 градуса по Целзий. Аз имам TS850 и гумата е адски мека. Над 10 градуса се гъне по завоите и на по-топло вече почва да приплъзва. Обаче на сняг няма такова сцепление. И на предишната кола с предно имах такива и пак бяха зверове. Вярно е, че се коства доста от стабилността на сухо, но всеки сам си преценя. Снегът може да падне за 3 дни, но да ти трябват гуми точно тогава. А ако ходиш на ски, изобщо не трябва да съжаляваш за избора.
Тъкмо щях да опиша същите симптоми като на колегата само че за Kelly Winter st1 но си мислех че е от евтината и мека гума, но явно и при по скъпите гуми го има. Не знам на какво се дължи днес ги смених а предишните ми бяха Пирели които имаха чудесно сцепление на мокро.
п/с не знам в коя южна държава има задължителни зимни гуми като почнеш Испания,Италия,Франция и Гърция и там пода сняг ама не съм видял да са задължителни зимни гуми
NGneer4eto написа:Taricate написа:nikola59 написа:Може да погледнете тестовете на Autoexpress - с доста подробни резултати: http://www.autoexpress.co.uk/accessorie ... s-compared
Супер, само че прехвалените Continental TS860 са , "меко" казано, трагични на мокро. Имах "удоволствието" да го изпитам на живо и едвам спря колата - лек завой с 60-65 км/ч така поднесе предницата, че DSC се чудеше 10 секунди какво става. Да не говорим, че и на лек наклон трудно зацепва, а зимата и снега още не са дошли ! Яко псувам , че не си взех НОКИАН или Дънлоп.
Успех с избора !
Колега, когато ми се случи "случката" - сутрин около 6:20 - 6:40 - температурите бяха около 4°C . Нямах термометър да измеря Т° на асфалта, но си беше доста студено... и то от предния ден. Когато тръгвах по-рано дори имаше слана по покрива на колата.
Вярно ,че тази година избързах със смяната на зимните гуми, но това по НИКАКЪВ начин не може да оправдае поведението на "премиум" гуми ! Повярвай ми, никога не съм си позволявал да карам гуми 2-ра употреба, сменил съм доста марки и модели (и гуми, и коли), но такова посредствено представяне е нямало ! Ако ще и целия инженерен екип на Continental да почне да ми обяснява кое-как-защо - аз съм крайно разочарован от точно тоя модел.
Случка от днес - сравнително топло, леко надолнище с лек завой, полу-сух асфалт, скорост 30 - 35 км/ч !!!... и се включва ABS при сравнително нормално спиране. No comment !
Със здраве !
Добрите шофьори имат остатъци от насекоми по страничните си прозорци! - Валтер Рьорл
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
Taricate написа:NGneer4eto написа:Taricate написа:nikola59 написа:Може да погледнете тестовете на Autoexpress - с доста подробни резултати: http://www.autoexpress.co.uk/accessorie ... s-compared
Успех с избора !
Колега, когато ми се случи "случката" - сутрин около 6:20 - 6:40 - температурите бяха около 4°C . Нямах термометър да измеря Т° на асфалта, но си беше доста студено... и то от предния ден. Когато тръгвах по-рано дори имаше слана по покрива на колата.
Вярно ,че тази година избързах със смяната на зимните гуми, но това по НИКАКЪВ начин не може да оправдае поведението на "премиум" гуми ! Повярвай ми, никога не съм си позволявал да карам гуми 2-ра употреба, сменил съм доста марки и модели (и гуми, и коли), но такова посредствено представяне е нямало ! Ако ще и целия инженерен екип на Continental да почне да ми обяснява кое-как-защо - аз съм крайно разочарован от точно тоя модел.
Случка от днес - сравнително топло, леко надолнище с лек завой, полу-сух асфалт, скорост 30 - 35 км/ч !!!... и се включва ABS при сравнително нормално спиране. No comment !
Със здраве !
Възможно е да си попаднал на дефектни гуми. Пробвай да им направиш рекламация, въпреки, че шансът да постигнеш нещо ми се струва малък. Това с включването на АБС ми се е случвало на едни стари гуми, и е много гадно усещането. Направо се чувствах като камикадзе, при спиране на светофари и пешеходни пътеки. Нови гуми не е редно да са толкова зле, дори и евтини да са. А не вярвам Континентал да са развалили чак толкова серията с един модел, като шарката е почти същата като на стария. Днес чух доста добри отзиви от човек, който си купи такива наскоро.
Последна промяна NGneer4eto на 27 Окт 2016, 21:06, променена общо 1 път
NGneer4eto написа:
Възможно е да си попаднал на дефектни гуми. Пробвай да им направиш рекламация, въпреки, че шансът да постигнеш нещо ми се струва малък. Това с включването на АБС ми се е случвало на едни стари гуми, и е много гадно усещането. Направо се чувствах като камикадзе, при спиране на светофари и пешеходни пътеки. Нови гуми не е редно да са толкова зле, дори и евтини да са. А не вярвам Континентал да са развалили чак толкова серията с един модел, като шарката е почти същата. Днес чух доста добри отзиви от човек, които си купи такива наскоро.
Между другото и аз съм вече над 50% убеден , че е нещо кофти партидата. Нямам нормално обяснение за такова поведение. Смятам да им пиша писмо , че гумите са купувани от Словения, но си имам фактури, номера , гаранция.
Просто им давам шанс до първия сняг - не се ли подобри състоянието, директно ще си гоня гаранцията !
Добрите шофьори имат остатъци от насекоми по страничните си прозорци! - Валтер Рьорл
- hackermania
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с усмивка.
- Мечтае да кара: колата си до пенсия.
- Детайли за колата: разглезена
Taricate написа:NGneer4eto написа:
Възможно е да си попаднал на дефектни гуми. Пробвай да им направиш рекламация, въпреки, че шансът да постигнеш нещо ми се струва малък. Това с включването на АБС ми се е случвало на едни стари гуми, и е много гадно усещането. Направо се чувствах като камикадзе, при спиране на светофари и пешеходни пътеки. Нови гуми не е редно да са толкова зле, дори и евтини да са. А не вярвам Континентал да са развалили чак толкова серията с един модел, като шарката е почти същата. Днес чух доста добри отзиви от човек, които си купи такива наскоро.
Между другото и аз съм вече над 50% убеден , че е нещо кофти партидата. Нямам нормално обяснение за такова поведение. Смятам да им пиша писмо , че гумите са купувани от Словения, но си имам фактури, номера , гаранция.
Просто им давам шанс до първия сняг - не се ли подобри състоянието, директно ще си гоня гаранцията !
Според мен им пиши преди да е паднал снега, за да ти оправят проблема преди да ти трябват зимни гуми. На сухо държанието им трябва да е такова, каквото очакваш, а не каквото описваш. Изобщо не го мисли, а се пробвай да получиш това, за което си платил.
hackermania написа:Според мен им пиши преди да е паднал снега, за да ти оправят проблема преди да ти трябват зимни гуми. На сухо държанието им трябва да е такова, каквото очакваш, а не каквото описваш. Изобщо не го мисли, а се пробвай да получиш това, за което си платил.
Писах им и дори имам отговор, че трябва да се свържа с представител на МЕДИНА МЕД (били партньори) , за да се установи на място. Лошото е, че от МЕДИНА МЕД нямам никаква вест трети ден...
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
Taricate написа:hackermania написа:Според мен им пиши преди да е паднал снега, за да ти оправят проблема преди да ти трябват зимни гуми. На сухо държанието им трябва да е такова, каквото очакваш, а не каквото описваш. Изобщо не го мисли, а се пробвай да получиш това, за което си платил.
Писах им и дори имам отговор, че трябва да се свържа с представител на МЕДИНА МЕД (били партньори) , за да се установи на място. Лошото е, че от МЕДИНА МЕД нямам никаква вест трети ден...
Това са евтини трикове. Откъде накъде ти ще се свързваш с Медина-мед? Който ти е продал гумите и ти е дал гаранцията, той да се свързва тях! Каквито и партньори да са, прехвърлянето на отговорността издава несериозния търговец. Все едно да купиш някой "оригинален" чаркалък от някой магазин за авточасти и като дефектира да ти кажат "Ами пиши на BMW и чакай да ти го сменят".

- hackermania
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с усмивка.
- Мечтае да кара: колата си до пенсия.
- Детайли за колата: разглезена
Taricate написа:hackermania написа:Според мен им пиши преди да е паднал снега, за да ти оправят проблема преди да ти трябват зимни гуми. На сухо държанието им трябва да е такова, каквото очакваш, а не каквото описваш. Изобщо не го мисли, а се пробвай да получиш това, за което си платил.
Принтирай си писмото, където са ти казали, че трябва да се свържеш с Медина Мед и отивай на място. По телефона такива проблеми ги игнорират с оправдания от типа не сме го получили, били сме заети и т.н. Искай да говориш с мениджър/супервайзър, той/тя ще викнат "специалист" на Континентал, за да огледа гумите и да му демонстрираш дефекта. Принципно тази процедура трябва да е безплатна и да се покрие от Континентал. Успех с борбата!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
С Медина мед да разчиташ на рекламация... успех.
Never mistake motion for action...
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Само да вметна за колегата че моите Kelly Winter st1 се оправиха след като минах 400 км. явно тъй като са чисто нови трябват едни 200-300 км за да улегнат и да имат по добро сцепление.
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Taricate написа:NGneer4eto написа:Taricate написа:nikola59 написа:Може да погледнете тестовете на Autoexpress - с доста подробни резултати: http://www.autoexpress.co.uk/accessorie ... s-compared
Успех с избора !
Със здраве !
Колега,
Каквито и да са гумите, трябва да се съобразяваме и с пътните условия ..
А всички знаем колко трагични са от към настилка най-малкото ; Това което си описал - завой, неравномерно мокра настилка и навярно излизган асфалт, си е нарисувана пързалка при която добрата гума и DSC-то не могат да направят чудеса.
Иначе ако гумите минават баланса, най-много да ти предложат "доброжелателно" да си прегледаш спирачките и амортисьорите и да те изпратят по живо по здраво

Сагата приключи - гумите са дефектни ! След доста увъртания и скандал , че дори и до заплахи се стигна, вече съм с нови NOKIAN, и все едно нова кола ! Смениха ми ги с голяма неохота, но нямаше накъде - просто са били дефектни Контито, за съжаление.
Имам и протокол , и разпечатка от стенд - отклоненията са ОГРОМНИ ! След като им казах , че директно отивам в Комисията за защита на потребителите и после в съда - новите гуми бяха монтирани за по-малко от 5 минути

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.