С какво масло карате и на колко километра го сменяте.

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Re: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.

Мнение от B.Stoimenov » 14 Сеп 2016, 12:16

Сега ще пиша и на Автобавария. Все някой се надявам да ме удостои с отговор :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 14 Сеп 2016, 13:23

B.Stoimenov написа:Сега ще пиша и на Автобавария. Все някой се надявам да ме удостои с отговор :D

Не пиши а звънкай по телефона

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 14 Сеп 2016, 19:01

Комбина написа:И се надяваш да са ти го сменили, както и масления филтър. Никога не бих сменил масло в официален дилър на БМВ :mhihi:

В Русекар сервиза, е разделен от шоурума - със стъкла и докато чаках да ми сменят масло и филтър, има място обособено с масички, столчета, вестници, списания, брошури, интернет и т.н.
Докато чакаш да ти е готова колата, можеш да изпиеш кафе, кола, вода.... и през цялото време да гледаш механиците
Моята кола я обслужваха пред мен точно и през стъклата си гледаш ако ти се стои колкото си искаш, какво точно правят.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d

Мнение от nuHokuo » 15 Сеп 2016, 16:12

За да ида в Русекар трябва да затворят всички останали авто сервизи в радиус от 250км.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d

Мнение от Simeon24 » 29 Окт 2016, 13:25

Колеги някой знае ли промоцията за смяна на масло в пфициален сервиз дали е в сила още и във Варна дали извършват тая услуга? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F26

Мнение от Alexius » 29 Окт 2016, 14:23

Аз изпратих запитване през формата за контакти в сайта (bmw.bg) и след два дни се свързаха с мен по телефона, като ми предложиха смяна на масло и филтър, диагностика и преглед на ходова част за 219 лв. Колата е Х3, 3.0 d. Офертата важи до края на м. януари, като е валидна за Ауто Бавария Люлин.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 30 Окт 2016, 15:03

Струва си

Sent from my F3111 using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 31 Окт 2016, 10:46

Alexius написа:Аз изпратих запитване през формата за контакти в сайта (bmw.bg) и след два дни се свързаха с мен по телефона, като ми предложиха смяна на масло и филтър, диагностика и преглед на ходова част за 219 лв. Колата е Х3, 3.0 d. Офертата важи до края на м. януари, като е валидна за Ауто Бавария Люлин.

Добра е офертата колега :yes: Как направи запитване, през сайта ли?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Stoimenov » 31 Окт 2016, 11:18

rafa224 написа:
Alexius написа:Аз изпратих запитване през формата за контакти в сайта (bmw.bg) и след два дни се свързаха с мен по телефона, като ми предложиха смяна на масло и филтър, диагностика и преглед на ходова част за 219 лв. Колата е Х3, 3.0 d. Офертата важи до края на м. януари, като е валидна за Ауто Бавария Люлин.

Добра е офертата колега :yes: Как направи запитване, през сайта ли?

И аз бях пратил запитване - само ДАру ми върнаха оферта 189 лева ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F26

Мнение от Alexius » 31 Окт 2016, 11:20

Да, през сайта им писах и ми се обадиха по телефона.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D
Мечтае да кара: м5
Детайли за колата: черна печка

Мнение от kunaa » 31 Окт 2016, 15:34

В тази тема забелязох че доста хора сменят мослото на по 16-20хиляди км. А аз не навъртам по 10 хиляди на година най много 8. Но миналата седмица го смених със всички филтри. Единствено филтър картерни гозове го сменям през три смени на масло. Което по мои сметки става така: 3 години по 8 хиляди са равни на 24 000км а тоя филтър го дават смяна до 50 000км. а аз го сменям на половината км. Второто е маслото 8000км и маслото аут. Някой били ми споделил колко км мога да карам с castrol edge 5w-40 че ми писна да давам по 200лв за смяна на всяка година.
Алкохол ДА шофьорлък НЕ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Stoimenov » 31 Окт 2016, 15:53

kunaa написа:В тази тема забелязох че доста хора сменят мослото на по 16-20хиляди км. А аз не навъртам по 10 хиляди на година най много 8. Но миналата седмица го смених със всички филтри. Единствено филтър картерни гозове го сменям през три смени на масло. Което по мои сметки става така: 3 години по 8 хиляди са равни на 24 000км а тоя филтър го дават смяна до 50 000км. а аз го сменям на половината км. Второто е маслото 8000км и маслото аут. Някой били ми споделил колко км мога да карам с castrol edge 5w-40 че ми писна да давам по 200лв за смяна на всяка година.

:mhihi: па я го сменям по 3 пъти годишно ... може и 4 - относително е...че и смяната идва над 200 лева :)
Така. ..шегата настрана ...

На теория ако е Лонг Лайф - можеш да караш с това масло 30к или 3 години / 20к - 2 години . На практика повече 12-15 к ...за мен не е Ок. аз си сменяма маслото на всеки 10-15 к. Средно на 12. :)
На всяка втора смяна на масло сменям и горивния филтър.
За мен едно масло повече от 1 година не следва да се кара, без значение дали е на 500 или 20 000 км ... но това си е лично мнение или по-скоро навик/възприятие от моя страна.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 31 Окт 2016, 19:22

Едно време преди 20-25 години, така наречените всесезонни масла ги даваха да се сменят на 2 години или 10 хил км. От тогава колко много се промениха нещата с маслата... Прекалено малко е според мен 8 хил или пък всяка година без значение пробега. Все едно да сменяш всяка година гумите с нови макар да си ги карал само 2-3 хил км. Просто не е оправдано спрямо възможностите на продукта. :wave:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 31 Окт 2016, 20:30

Много е далеч от истината това. Има масла и масла. Има шофьори и шофьори.

За съжаление масовите масла са крайно базови минералки с присадки в минимално количество.

Те при по-груб и на къси разстояния експлоатационен режим могат да изгубят почти тотално свойства още около 5-6 хил км. Лично съм пробвал. А най-тъжното е, че като във всяка друга сфера цената не е обвързана с качеството, едва докато не стигнем до естерни масла с цена която никак не е близка до средната за даден вискозитет и клас по SAE или ACEA.

Но това не пречи да има и изключения със съвсем прилични качества и нормални цени.

Не казвам, че Castrol, Motul, Total, Eneos, Bardhal и т.н. марки са тотална чорба, просто масовите им серии са си обикновени масла с малко добавки.

Мнението ми има отношение към потребителските обикновени (не състезателни) масла.

Ако някой се чуди аз какво правя... Избрал съм си марка и вискозитет подходящ за мотора (според ръководството с препоръки за модела) и си сменям на 6-7к км, и на всеки 2 смени промивам профилактично.

В интернет е пълно с тестове на масла, вижте ги... Помислете и си преценете.
Последна промяна host на 01 Ное 2016, 1:03, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 01 Ное 2016, 0:44

Подкрепям с 2 ръце горното мнение и да кажа нещо за Long Life маслата.
Това,че са LL не значи,че може да се карат по 20-30к км.
LL означава,че маслото може да преседи повече от 1 година в колата без да се сменя.
Така се води на хартия дали е реално така зависи от чорбата дето сте сипали.
90% от масовите серии на маслата се правят на минерална основа което е зле.
Отделно когато има много добавки в едно масло,а не е просто извлек при много печка
или по точно при тези двигатели които работят на 105C+ е зле. Защото от температурата
добавките се отделят от маслото и си става баш чорба.
Мен ми писна да сменям масла на 6-7к км. и просто изсипах една торба пари за хубаво масло,
и вече 10к км не мога да се оплача. Нито почна да го харчи като предишните нито нищо.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61