Как се отказват цигарите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
Мечтае да кара: е60 M5

Как се отказват цигарите

Мнение от v3n0m » 28 Окт 2016, 14:54

Здравейте колеги! Потърсих подобна тема но не открих. От заглавието става ясно че аз лично имам проблем с отказването на цигарите, а предполагам и доста от колегите от форума. Идеята ми е, всеки един бивш пушач който е отказал цигарите да сподели опита си и методите за отказването на цигарите. Аз лично съм опитал от почти всичко - хапчета, дъвки. обици, лепенки, електронни цигари имам 2 и то доста скъпички, от отчаяние си купих и книгата на Алан Кар и я прочетох но уви ефект никакъв :banghead: . Знам какво ще кажат повечето че всичко е до воля и нагласа. Като цяло имам голямо желание да ги откажа най вече заради здравето си(пушач съм от 15 години), а и искам да кача някой килограм.
Предварително се извинявам ако вече има такава тема. :yes:
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 3.2i CSL '03

Re: Как се отказват цигарите

Мнение от Дидо85 » 28 Окт 2016, 15:13

Според мен става с много воля и от веднъж. Без бавно намалявания, замяна с дъвки, лепенки и ел. цигари.
П.С. Няколко пъти отказвам цигарите за различни периоди от по няколко месеца до година. Проблемът при мен е, че винаги се подлъгвам да изпуша една цигара, за да си спомня какво беше с кафето. И нали уж съм ги отказал вече и не ми е проблем, като в следствие на това до седмица съм си купил кутия да стои в колата за по една-две цигарки и до месец пуша отново и то доста повече.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 28 Окт 2016, 15:18

Аз отказах пушенето с инат. На инат не пушех и в рамките на 4 седмици преодолях цялата зависимост!!! Последно бях на 4 кутии дневно. Сега направих вече 8 години без тютюнев дим ;)
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 28 Окт 2016, 15:21

Дидо85 написа:Според мен става с много воля и от веднъж. Без бавно намалявания, замяна с дъвки, лепенки и ел. цигари.
П.С. Няколко пъти отказвам цигарите за различни периоди от по няколко месеца до година. Проблемът при мен е, че винаги се подлъгвам да изпуша една цигара, за да си спомня какво беше с кафето. И нали уж съм ги отказал вече и не ми е проблем, като в следствие на това до седмица съм си купил кутия да стои в колата за по една-две цигарки и до месец пуша отново и то доста повече.

1 към 1 със мене. Аз също съм ги спирал няколко пъти за месеци, и всеки път съм ги спирал от ряз просто си казваш вече не съм пушач и не пуша точка, няма само 1, само половин, само с кафето, само с водката и така съм пробвал не става. После като минат няколко месеца и се почва 1-вата на 3 водки, 2 рата с приятели на кафе .... и кръга се заварта от ново.
Tires are evil - destroy them all ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v3n0m » 28 Окт 2016, 15:28

Може да ви прозвучи смешно, но като направя опит за отказване ставам като наркоман - става ми лошо, започват да ми се потят ръцете, хващат ме нервите, обливат ме едни вълни, губя желание за каквото и да било. Грешка ли е ако се опитам да откажа и кафето, защото не си представям кафето без цигара, но пък от друга страна рязката промяна на нивото на никотин и кофеин сигурно няма да се отрази никак добре. Алкохол не употребявам, така че няма да ми е проблем това че може да ми се припуши ако седна да пия. Аз си мисля че ако успея да се въздържа 1-2 седмици никога повече няма да запаля. Като знам колко пъти съм опитвал и какви усилия съм полагал...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cmdkick » 28 Окт 2016, 15:33

Според мен ако спреш кафето, със сигурност ще ти помогне и за спирането на цигарите, както ти казваш те си като "дупе и гащи" за пушачите :mhihi: :mhihi: . За мен е трудно да се преодолее психическата зависимост, така че не се притеснчявай за тялото че си го лишил от малко химия. :yes:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 28 Окт 2016, 15:37

Сега,дано не ми се смеят колегите,щото си бях "пишман пушач",тоест между 1 и 2 цигари на ден с кафетата.
Като изпушех 3 или недай си Боже 4ри,ме хващаха угризения :lol: :help: .
Преди 3-4 месеца един ден забелязах,че не ми се пуши в повечето случаи,а ми е навик,а и малко ме вдигаха сутрин за работа фаските и ме разсънват. Просто не пуших него ден,следващия и последващия си казах -нека да видя колко мога така и като на шега не пуша сега.Но съм си казал,че не е "завинаги" и няма да имам угризения пак да запаля,просто не съм си го забранил строго и окончателно.
Но ако пиеш много кафе,опитай да го намаляваш постепенно,и към никотина и кофеина си има физическо привикване,та не си внушаваш тези симптоми в никй случай.
Опитай да си намериш ново хоби заместител-идеалният вариант е спорт,но ако не те гъделичка,нека е нещо друго..
Успех :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v3n0m » 28 Окт 2016, 15:49

На ден пия по 3 кафета, много рядко се случва да изпия 4(знам че е много). Кафето не ми е проблем, имал съм дни без кафе макар че пак се стига до главоболие но няма нищо общо със симптомите при отказването на цигарите. Явно до известна степен си е до психиката на човек, някой си казват от днес няма да пуша и един вид си забраняват а при други е точно обратното. Има ли някой който е посещавал тези курсове които се заплащат. Мисля че беше нещо от рода на - плащаш 500 лв, влизаш няколко пъти, говорят ти (незнам какво точно, явно има някой с шамански способности) и край вече не ти се пуши.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 28 Окт 2016, 16:09

Пробвай да замениш кафето с черен или зелен чай.
Огромна помощ дават кардио заниманията като за мен най-доброто си остава бягането навън, а не в зала на пътека.
Най-важното обаче е да се стараеш да промениш начина на мислене и отношение към самите цигари и себе си като цяло :yes:
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 28 Окт 2016, 16:21

За курсовете незнам.
Отказвал съм цигарите. Накратко историята...

Като цяло съм изключително скептично настроен към всякакъв вид рекламирани хапчета и прочие. Уви, въпросните ТАБЕКС, си ги взех тъй като няколко приятели/ки ги бяха отказали с тях. Иначе средно пуша по 1 кутия дневно, като ако излезна вечерта ... още половин - една си отива.
Хапчетата действат, като спазвах 1 към 1 инструкциите. Но няма да изпадам в подробности за тях, тъй като предполагам си ги пробвал. И все пак .. нуждата от НИкотин - абсолютно ти я убиват.
Зимата според мен е чудесен момент да ги откажеш, тъй като в повечето заведения не се пуши, а вън си е адския студ ...
Да, според мен основният проблем при цигарите след употребата на хапчета (и по време на приема им) е именно психическата нужда ...или бих го нарекъл навика.
Замени Кафето с чай ! Ефекта е осезаем ! ;) Всеки път щом ти се допуши или прийска просто да запалиш ...онова чувство да си играеш с цигарата в ръката, да я загъсиш в пепелника ... опитай да пребориш, като щом го усетиш - пий вода !
Разбирам, че вероятно си силно никотино зависим, щом ти прилошава, но не би следвало при прием на хапчетата да е така ...защото необходимите на тялото вещества се заместват и то се лъже. Да отбележа, че на мен Табекса ми влияеше малко зле на стомаха.

Лично според мен тези курсове ... не помагат и няма как да помогнат ... с приакзки не става. Само трябва да го осъзнаеш, и най-вече да го РЕШИШ. Да си го псотавиш за цел на първо време. След няколко месеца, навиците изчезват ...подсъзнателно ги заместваш с други.
А удоволствието от дъха в устата ти, липсата на цигарена миризма от дрехите ти, дъха ти, и свежестта в главата ще ти харесат много и ще ги осъзнаеш постфактум :) да не говорим за лекотата в дишането, която си мислиш че не ти липсва в момента, но после ще видиш разликата ;)

Важно е и хората около теб да не пушат ...примерно приятелката/жена ти ...или ако и тя пуши - спирате ги заедно... кофти е ако единия пуши, а другия ги отказва ...дразнещо си е. Не невъзможно - но по-трудно.

Според мен, ако си играеш с електронна цигара или друго - това не помага, защото не изхвърля навика, и подсъзнателно ти си казваш - ми то аз и ся си пуша (да факт е , че е по-добре до някъде).

Длъжен съм да кажа от сега, че в момента от пролетта насам аз пак пуша, но по мой избор и решение, след определени събития в живота ми. Като също така обаче ...първите няколко цигари които изпуших (кажи речи на сила си бяха даже) ... ми беше отвратително гадно.

Иначе ако с нещо мога да ти помогна - насреща съм ! :) :bchug:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Окт 2016, 16:22

един ден просто ти свършва кутията и не си купуваш нова. и не искаш от хората около тебе назаем.

аз друг начин за отказване (на каквото и да е било) - не знам.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 28 Окт 2016, 16:29

Прави са колегите, мяташ ги рязко от веднъж, изпушваш последната и отсичаш че вече не пушиш.
Тегаво е първите няколко дни, но ако няма постоянно предпоставки да се дразниш бързо отминава.
Имай в предвид че колкото и време да мине ти винаги си оставаш потенциален пушач и просто не трябва да поддаваш по никакъв повод!
Дали с кафето дали с алкохол, всичко може и без цигари.
Да не говорим, че вкусовите ти рецептори като се изчистят след няколко месеца, направо ще се чудиш как си я пушил тая смрад толкова дълго време.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cmdkick » 28 Окт 2016, 17:18

:OT: :OT: Това сигурно ще е единствената тема в този форум в която всички ще сме на 1 мнение и всеки ще е съгласен с другите :mhihi: :mhihi: :OT: :OT:

Потребител
Аватар
Кара: е34 516i с 19ки
Мечтае да кара: ЗиЛ
Детайли за колата: Много върви, чак ме е страх сутрин да я паля!

Мнение от alex_th » 28 Окт 2016, 17:31

Идва събота и неделя. Вземи си два-три пакета с цигари и седни пред компа.
Пускай си клипчета само с аутопсии на починали пушачи от рак на белия дроб. И други подобни.
В понеделник няма да си купиш цигари.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 28 Окт 2016, 17:40

Затова и не ги почнах, че после трябваше да ги отказвам... :mhihi:
А по темата, всичко е до волята :paranoid:

Следваща

Назад към Извън Темата