бавно загрява. Идейки?
Модератор: Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
бавно загрява. Идейки?
Смених термостата преди седмица и се почна. Трябват и на милата 10км., че да излезе от първа черта след синя зона. Вчера пак нов термостат и иж е с една идея по-добре обаче пак не е както трябва. Парно има. Системата е обезвъздушена. Помагайте, че е зима, а тя принцесата така хубаво ме топлеше, пък сега се цигани нещо.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Ми пак термостат...докато стигнеш до истинския
. А за по-сигурно, че там е проблема, спри след 2 км и пипни горния маркуч. Ако е топъл, нов термостат, и така.

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
тоя дет си го сложил май е Едирне мазе
производство на братята мустаклии май
вземи си истински и си готов

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Ах колко са зле тия копеленце - продават само боклуци:( И моята загряваше мнооого бавно, бе стоеше си студена и се оказа, че термостата беше счупен?!
От чудо си сложихме втора ръка, ама първо го варихме в една тенджера и отвори животното!
На голфа едно време сменихме пак 3-4 нови и накрая пак втора ръка. В крайна сметка е важно да си сложиш здрава, а не нова и неработеща част 

BMW only!
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Daru Car написа:Справка за част
Номенклатурен номер : 11531713040
Описание : ТЕРМОСТАТ (80 * С - моя забележка)
Ед.цена (с ДДС) : 50.77 BGL
Има наличност
Справка за част
Номенклатурен номер : 11537511083
Описание : ТЕРМОСТАТ 92 *C
Ед.цена (с ДДС) : 47.33 BGL
Има наличност
Справка за част
Номенклатурен номер : 11537511580
Описание : ТЕРМОСТАТ 88C
Ед.цена (с ДДС) : 51.64 BGL
Има наличност
Става дума за номер 5. И при тази цена не мога да разбера как някой ходи по съмнителни магазини и си взима термостат за 30-35 лв. Оказва се че не е този или не работи и отива и си купува нов и т.н. до безкрай.

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Да, мисля, че предложението е добро - аз ако не бях намерил работещ за 10 лева щях да взема нов от Дару - хората ти гарантират качествени части (макар да трябва да чакаш над 2 седмици
).
едит: е това е хубаво, че го има в наличност, аз за маншона на дебитомера чакам вече втора седмица и помислих, че с всякаква по-евтина част е така...

едит: е това е хубаво, че го има в наличност, аз за маншона на дебитомера чакам вече втора седмица и помислих, че с всякаква по-евтина част е така...
Последна промяна amd на 17 Дек 2006, 11:33, променена общо 1 път
BMW only!
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Имат ги в наличност , не е задължително да чакаш толкова
Аз си сложих миналата година преди да пътувам за Швейцария Walher термостат и съм много доволен, значи сега когато си изхвърлих филтъра за купето съвсем се изпекох,просто не е истина това нещо колко спира топлото покрай струята
Ако си живеех там в Алпите ,разбирам ,щях да си карам с филтър ма тук в тоя ПУМИЯРНИК,мръсотия от адското строителство ,да си разглобявам таблото всеки месец и да го сглобявам наново ,пък и 30 и кусур лева да давам е няма да стане
На майка ми на Е36-цата ,като тръгнах да разглобявам таблото за да го изхвърлям и нейния се същисах - за 9 години или не е сменян никога или го е сменял магосникът от Оз
Нито една рапидка не беше развивана,всичко беше девственно ... Егати чистата държава
Направих си следния експеримент през седмицата , засичах с електронен термометър температурата и влажноста в купето в разстояние на 11 км в града и на финала бях на 35 С и 19% влажност а тръгнах от 19 С и 42% влажност
Меренето беше отпред на средно ниво ,като струя към уреда нямаше ... Просто стана сауна в колата
Като се сетя как преди имах и аз такъв проблем просто ми става гадно... В Търново има ли магазин-сигурен от където да купиш частта поне от фирмата ,която назовах по-горе? Двете неща термостат + филър отпушват много топлото
Георги Пенчев

Аз си сложих миналата година преди да пътувам за Швейцария Walher термостат и съм много доволен, значи сега когато си изхвърлих филтъра за купето съвсем се изпекох,просто не е истина това нещо колко спира топлото покрай струята

Направих си следния експеримент през седмицата , засичах с електронен термометър температурата и влажноста в купето в разстояние на 11 км в града и на финала бях на 35 С и 19% влажност а тръгнах от 19 С и 42% влажност

Като се сетя как преди имах и аз такъв проблем просто ми става гадно... В Търново има ли магазин-сигурен от където да купиш частта поне от фирмата ,която назовах по-горе? Двете неща термостат + филър отпушват много топлото

Георги Пенчев
- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
То магазин има от дето да вземам части, обаче проблемчето не в термостата, пича в магазина взема първия и го остави за рекламация(точни момчета са). Значи сега колата достига нормална температура, но чак след 10-15 км. спокойно каране и 8км., ако е на ръчка. Филтъра на купето го сменях с първия термостат. Маркучите на радиатора на вория км. горен топъл, долен студен. Остана само това пусто бавно загряване. Миналата зима като знам, че 5 мин. работа на място и ставаше руска баня вътре, пък сега
.

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Значи, тез кораби си загряват бавничко. Все пак това са 11 литра. А ти в Търново посмъртно няма да загреееш, там всичко ви е на 2 минути пеша
Иначе има една хитринка, в практикер продават едни калориферчета на 12 волта, връзват се на запалката. Пускаш го колкото да ти греее в началото, а парното го спираш тотално, така няма да ти върти малкия кръг през радиатора на отоплителя и ще загрява по-бързо. Но да знаеш, на мен ми трябват поне 3-4 км. преди да започне да духа някакъв намек за топлина. И това според мен е нормално.

- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
и при мен загрява до нормална температура за 3-4 км,
ама незнам какъв ми е термостата.
не ми се е налагало да го сменям, а дано и да не ми се налага.
на брат ми пък започва да показва признаци да духа топло след 3-4 км , а след 6-7км е на 12.
ама незнам какъв ми е термостата.
не ми се е налагало да го сменям, а дано и да не ми се налага.
на брат ми пък започва да показва признаци да духа топло след 3-4 км , а след 6-7км е на 12.
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3