Напречни греди/Багажник/Аутобокс за седан
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Напречни греди/Багажник/Аутобокс за седан
Ски сезона наближава и ми е влезнала мухата да обзаведа колицата с греди за покрива, евентуално и кутия. Споделете малко опит, намерих едни ОЕМ греди но ме притеснява после с какви кутии и стойки за ски са съвместими. Ако ги взема и намеря кутия на Тюле после, ще мога ли да я сложа на тях безпроблемно. Не успявам да намеря греди и захват fixpoint на нормални цени, а 500лв само за тюле греди не ми се дават. Кой как е решил въпроса с багажника?
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Напречни греди/Багажник/Аутобокс за седан
Оригиналните греди трябва да са съвместими с всички багажници, спокойно.
Never mistake motion for action...
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
За мен лично оригиналните, ако не са супер дупер аеродинамични и изгодни са ненужна инвестиция. Всички такива греди, кутии и тн си ги правят нормални фирми, лепват една щампа на БМВ и други марки и вдигат цената. Виждал съм кутии с надписите на фирмата производител и същите, но с надписи на опел, рено, ситроен и тн и разликата в цената е драстична.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Като стана въпрос за аеродинамичност, голяма ли е разликата между алуминиевите и квадратните железни греди от към шум и качване на разход?
- steppenwolfbg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е91
- Детайли за колата: '11
Железните ръждясват! Отделно седят доста по грозно. В ОЛХ продават най различни преходници за греди.
На едната кола съм с железни, които са непретенциозни-с черно пластмасово покритие, но с времето доста са корозирали. Да бимера взех алуминиеви Тюле, които седят доста по красиво и определено са по аеродинамични и безшумни на дълъг път. Кутийте се монтират с П образни шини и стават на всякакви греди.
Ако го мислиш като дългострочна инвестиция, много употреба и пътувания, зиме и лете, само алуминиеви!
Имай предвид дали кутията ще ти влиза с колата в гаража и къде ще я съхраняваш. Доста е обемна.
На едната кола съм с железни, които са непретенциозни-с черно пластмасово покритие, но с времето доста са корозирали. Да бимера взех алуминиеви Тюле, които седят доста по красиво и определено са по аеродинамични и безшумни на дълъг път. Кутийте се монтират с П образни шини и стават на всякакви греди.
Ако го мислиш като дългострочна инвестиция, много употреба и пътувания, зиме и лете, само алуминиеви!
Имай предвид дали кутията ще ти влиза с колата в гаража и къде ще я съхраняваш. Доста е обемна.
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Някой може ли да ме посъветва за вариант в който да имам един комплект греди със сменяеми захвати, за да мога да ги ползвам и на E92LCI и E83LCI и F02LCI?
7 мнения
• Страница 1 от 1