N52Bxx DISA (голяма) + отремонтиране
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: N52Bxx DISA (голяма) + отремонтиране
lyu_records написа:Дойде пратката от Англия за 2 седмици само дето англичаните явно са прекалили с малца.
Аз поръчах ремонтен комп. за голяма диса и малка диса, а получих 2 малки диси, ос за голяма диса и 2 опръстена за голяма диса ?!@§(+"?!
Обаждаш им се,пускаш им снимки веднага ,почти съм убеден,че ще ти пратят каквото трябва безплатно.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- lyu_records
- младши ентусиаст
-
- Кара: Каквото си иска
- Детайли за колата: Обикновенно много бърза
Веднага им писах и снимах какво е дошло, днес са ми писали че ми пускат голяма DISA.
Та на някой ако му трябва малка DISA имам една повече
Колега да те питам, имаше ли драстична промяна в поведението на колата след като смени клапата и преди това завишен ли беше разхода?

Колега да те питам, имаше ли драстична промяна в поведението на колата след като смени клапата и преди това завишен ли беше разхода?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
lyu_records написа:Веднага им писах и снимах какво е дошло, днес са ми писали че ми пускат голяма DISA.
При мен голямата беше капут - разликата е осезаема и то дооста,колата в ниските тръгваше след смяната като електричка,разхода падна не много но падна,основното е поведението на колата - в ниските доста по пъргава и по-добър респонс.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- lyu_records
- младши ентусиаст
-
Всичко дойде само че има проблем за сега с голямата DISA.
Проблема се състои в това, че като се натегне оста зъбното колело и клапата притискат корпуса и не може да се върти.
Предполагам че са си вързали гащите защото на някои места пластмасовия корпус се е доста изял за това са направили разстоянието между клапата и зъбното колело по-малко.
Последва пилене на клапата и изравняване на пластмасовия корпус, 6.0 по трудово, сега вече се върти свободно
После полирах допирните точки м/у корпуса и клапата за да се намали триенето.
Ремонтният комплект има продажна визия но не пасва перфектно. В горната част си има фуга около 2мм и не затваря плътно, в общи линии впечатленията са ми че изглежда здраво но не пасва перфектно.
Проблема се състои в това, че като се натегне оста зъбното колело и клапата притискат корпуса и не може да се върти.
Предполагам че са си вързали гащите защото на някои места пластмасовия корпус се е доста изял за това са направили разстоянието между клапата и зъбното колело по-малко.
Последва пилене на клапата и изравняване на пластмасовия корпус, 6.0 по трудово, сега вече се върти свободно

После полирах допирните точки м/у корпуса и клапата за да се намали триенето.
Ремонтният комплект има продажна визия но не пасва перфектно. В горната част си има фуга около 2мм и не затваря плътно, в общи линии впечатленията са ми че изглежда здраво но не пасва перфектно.
- lyu_records
- младши ентусиаст
-
Колата тръгна драстично, филтър картерни газове и двете диси се бяха скапали. Малката беше блокирала а голямата беше фръкнала и я намерихме заклещена м/у 5 и 6 цилиндър, хубавото е че и оста намерих
. Колата е набивала грешка в 5 и 6 цилиндър там въздух не е имало. 
Още от предишния собственик е станала белята защото имаше адски много нагар а аз нямам спомени да е имало разлика във вървенето от както я имам си беше спряла.

Още от предишния собственик е станала белята защото имаше адски много нагар а аз нямам спомени да е имало разлика във вървенето от както я имам си беше спряла.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
lyu_records написа:Колата тръгна драстично, филтър картерни газове и двете диси се бяха скапали. Малката беше блокирала а голямата беше фръкнала и я намерихме заклещена м/у 5 и 6 цилиндър, хубавото е че и оста намерих. Колата е набивала грешка в 5 и 6 цилиндър там въздух не е имало.
Идеално значи - при теб наистина ще е драстична разликата с 2 неработещи и т.н

Здравейте колеги, някои знае ли от каде може да се поръча ремонтен комплект за клапите , има ли го вече в България
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
И мен ме интересува същия въпрос.
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3