Бмв е90 320д много завишен разход и не върви

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Re: Бмв е90 320д много завишен разход и не върви

Мнение от vixx » 12 Окт 2016, 15:24

Black-Power написа:Моята е 05.2005 и има ДПФ

09.2005 - също имам.

До колегата горе - не го махай, подмени го. Са ще ме нападнат , че скъпо било и тн., ама тая сутрин едно пиленце ми каза, че се готвят секири по ГТП-тата за коли без катализатори и ДПФ-и. Не знам какво точно смятат да правят и в каква степен е вярно, ама приказката беше "Ако го приемат, всеки с махнати катализатори и филтри за твърди частици ще трябва да си продава бъбрека за да си плати новия данък". Та може би ще е свързано с промяна на данък МПС или нещо подобно, ако се окаже че колата е с премахнати филтри/катове. Пак казвам, не знам колко е истина това. :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 12 Окт 2016, 15:35

vixx написа:

09.2005 - също имам.

До колегата горе - не го махай, подмени го. Са ще ме нападнат , че скъпо било и тн., ама тая сутрин едно пиленце ми каза, че се готвят секири по ГТП-тата за коли без катализатори и ДПФ-и. Не знам какво точно смятат да правят и в каква степен е вярно, ама приказката беше "Ако го приемат, всеки с махнати катализатори и филтри за твърди частици ще трябва да си продава бъбрека за да си плати новия данък". Та може би ще е свързано с промяна на данък МПС или нещо подобно, ако се окаже че колата е с премахнати филтри/катове. Пак казвам, не знам колко е истина това. :bchug:

А какво правят колите, които са произведени още преди на някого да му хрумне за ДПФ? Ами Е90-ките евро 3? Май пак говорим наизуст...

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 12 Окт 2016, 15:36

vixx написа:

09.2005 - също имам.

Спокойно де, няма да е чак толкова страшно, те в германия ги махат и колите им минават преглед, вписват ги със стандарт Евро 3, плащат си същия данък, но имат леко по ралични права за влизане в централните части на големите градове.

В крайна сметка ако направят облекчения, аз ще си сложа обратно ДПФ-а, не е нормално на кола с Евро 5 да плащам 330лв. данък, а на някой кюмур, тип ТДИ или ТДС данъка да му е 20лв. щото бил 90кс. и над 14 години :kuku:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 12 Окт 2016, 15:38

vld написа:В крайна сметка ако направят облекчения, аз ще си сложа обратно ДПФ-а, не е нормално на кола с Евро 5 да плащам 330лв. данък, а на някой кюмур, тип ТДИ или ТДС данъка да му е 20лв. щото бил 90кс. и над 14 години :kuku:

:!: :!: :!:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 12 Окт 2016, 18:35

Само споделям какво ми беше казано. Явно не става дума за коли, които фабрично са без тея джаджи. Вече дали и как реално биха го приложили нямам идея, особено имайки предвид че и с количка от шоколадово яйце в момента сигурно може да се мине ГТП.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 13 Окт 2016, 18:56

В държавата, в която най-големият потребител на дърва за отопление (и съответно замърсител с фини прахови частици) е самата държава, не очаквайте данъчна структува в полза на по-малко замърсяващите. Единственият начин е да ударят в ГТП-та. И мисля, че така е редно. Никой не се замисля какво дишаме ние и по-лошо, децата ни... Четем етикети и внимаваме какво им даваме да ядат, но въздуха не го зачитаме... Да, знам, всички ги махат, но все от няъде трябва да се почне. ЕС ще забранява регистрации на двигатели с вътр.горене от 2030г, ние още махаме катализатори. :banghead:
Never mistake motion for action...

Предишна

Назад към E90/E91/E92/E93