M40 Двигател колко може да издържи ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
64 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Mr.President
- младши ентусиаст
-
M40 Двигател колко може да издържи ?
С тракането, което се чува след като загрее 1-2 хидравлични повдигача се обаждат, но като я запаля не трака, но загрее ли не спира да трака като е на свободна на едно място, та мисалта ми е колко време мога да го карам така 1 месец, 1 година, 2 години или .. ? Разбрах от предишния собственик, че е сменил само вала, но за кобилици и повдигачи не е казал дали са сменени, а това ме навява на мисалта, че от тях трака, но дали е фатално ако е от повдигачите само и колко хляб има в нея още
ps. Възможно ли да е от маслото, което май не е много качествено именно от тогава се разтрака повече, когато махнах кастрола и сложих друго, а сега ми препоръчват Motul, но не знам дали да го сменя, ако е от маслото, ако стане по-гъсто ясно, че ще спре да трака, но няма да изчезне тракането..
Благодаря предварително на всички, ако има нещо, което да ме питате още ще давам информация.

ps. Възможно ли да е от маслото, което май не е много качествено именно от тогава се разтрака повече, когато махнах кастрола и сложих друго, а сега ми препоръчват Motul, но не знам дали да го сменя, ако е от маслото, ако стане по-гъсто ясно, че ще спре да трака, но няма да изчезне тракането..
Благодаря предварително на всички, ако има нещо, което да ме питате още ще давам информация.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Ми зависи колко ще издържиш на тракането, преди и след тапите за уши
.
Това, дето ти е казал предишния собственик, е колкото да ти каже нещо. Обикновено вала се прецаква последен от групата повдигачи, кобилици, вал.
Има колеги, дето си отремонтират повдигачите. Аз ги смених, заедно с кобилиците. Вала си беше в ред.

Това, дето ти е казал предишния собственик, е колкото да ти каже нещо. Обикновено вала се прецаква последен от групата повдигачи, кобилици, вал.
Има колеги, дето си отремонтират повдигачите. Аз ги смених, заедно с кобилиците. Вала си беше в ред.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
карах колата 30-40 000км след като се разтрака...и до последно си вървеше сравнително добре(ако не бройм новия ограничител
)....но все пак не е най-добрия вариант това да я караш много 

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Mr.President
- младши ентусиаст
-
Значи има вариант вала да не е прецакан още, но пък повдигачите да са заминали, което няма да ми излезе скъпо. По-добре да се сменят повдигачи и кобилици от колкото вал. Работата е много объркана ама ще карам така... все още си държа максималните обороти и няма проблем във ускоряването
Благодаря на всички.

има и друг вариант , който не се знае дали ще помогне , но няма да наведи със сигорност. Аз на едно ауди чистих хидравличните повдигачи .. беше се разщракало доста . Свалихме вала и повдигачите ги топнахме във гас за горене (газге) два от тях не отваряха въобще . Седяха 24 часа в газгето и ако знаеш колко мърсотия излезе от тях
, после ги раздвижихме всичките да цъкат само докато ги поклащаш .. от енерцията и събрахме всичко .. Номера мина . Са ахлудито е мъркач
Ама на М40 са некви измислени - малки повдигачите .. та може просто да се износват ..

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
mitak_o написа:А??? и са на 7373 компенсираш загубите///M Power написа:(ако не бройм новия ограничител![]()
)
ууу не си разбрал

- Mario Andretti
- Mario Andretti
///M Power написа:mitak_o написа:А??? и са на 7373 компенсираш загубите///M Power написа:(ако не бройм новия ограничител![]()
)
ууу не си разбрал![]()
аз сега съм с М42 и там съм до 7373
...преди на М40-ката имах нов ограничител беше на 5500об
![]()
разбрал , разбрал , и аз бех с М40 .. после на М42 с по малко порти

- Mr.President
- младши ентусиаст
-
Какво ще ме посъветвате да направя друго освен да не я режа много по улиците
Каква добавка към маслото да търся, ако някой знае да каже, ако е имал същия проблем

Каква добавка към маслото да търся, ако някой знае да каже, ако е имал същия проблем

няма да стане със добавка се си мисля .. смяна на подигачи , това дето го писах по горе аз бих го пробвал на мене ми е хоби да си разглабям двигатели . Алудито беше на един приятел и с него го правихме ремонта като кансумативи са труд и кило газ + бутилка вока и бурГан кисели краставички
. Та сега ако нямаш възможност да смениш повдигачи
после ще имаш ли възможност да смениш и кубилици , да не говориме за вал що той сещаш ли се - трудно се намира читав втора употреба

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
mitak_o написа:няма да стане със добавка се си мисля .. смяна на подигачи , това дето го писах по горе аз бих го пробвал на мене ми е хоби да си разглабям двигатели . Алудито беше на един приятел и с него го правихме ремонта като кансумативи са труд и кило газ + бутилка вока и бурГан кисели краставички. Та сега ако нямаш възможност да смениш повдигачи
после ще имаш ли възможност да смениш и кубилици , да не говориме за вал що той сещаш ли се - трудно се намира читав втора употреба
аз втора употреба вал за М40 не бих взел

- Mario Andretti
- Mario Andretti
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
///M Power написа:mitak_o написа:няма да стане със добавка се си мисля .. смяна на подигачи , това дето го писах по горе аз бих го пробвал на мене ми е хоби да си разглабям двигатели . Алудито беше на един приятел и с него го правихме ремонта като кансумативи са труд и кило газ + бутилка вока и бурГан кисели краставички. Та сега ако нямаш възможност да смениш повдигачи
аз втора употреба вал за М40 не бих взел![]()
...ама ако ще го прави целия,що не си намери М42/44-ка малко по-скъпо излиза,ама после е по силен
Ми те М42 са толкова дефицитни,че едва ли ще намери,аз бих препоръчъл М52

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
vld написа:///M Power написа:mitak_o написа:няма да стане със добавка се си мисля .. смяна на подигачи , това дето го писах по горе аз бих го пробвал на мене ми е хоби да си разглабям двигатели . Алудито беше на един приятел и с него го правихме ремонта като кансумативи са труд и кило газ + бутилка вока и бурГан кисели краставички. Та сега ако нямаш възможност да смениш повдигачи
аз втора употреба вал за М40 не бих взел![]()
...ама ако ще го прави целия,що не си намери М42/44-ка малко по-скъпо излиза,ама после е по силен
Ми те М42 са толкова дефицитни,че едва ли ще намери,аз бих препоръчъл М52
за 20-ка не си заслужава парите,а за 25-ца идва скъпичко

- Mario Andretti
- Mario Andretti
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
ако не се притесняваш от добавки, има една - ще погледна точно марка модел и т.н. - 300 грама е добавката, за 6 литра масло. към 11-12 кинта струва, отлага тефлонов слой по повдигачите. Просто сипваш и не сменяш масло а си караш.
Познат си плесна на 4-те литра масло тея 300 грама и тотално млъкна повдигача му. аз имам един тракащ, на моите 6.5 литра я сипах, и позамлъкна но не съвсем.
смяна повдигачи не е точно евтина процедура, парчето ново е 30 или 32 лева, и зависи колко имаш + работата
на мен ще ми е към 32*24 ~ 750 лв и общо 900-1000 да ги сменя
засега карам така че и без това съм хвърлил безобразно много кинти по други съществени и несъществени работи. По принцип не е проблем, можеш да я караш така.
п.с. маслото ми е 5w40 БМВ, доста редичко. след 1-2 хил км ми предстои смяна и ще сложа 10W40 - очаквам значително замлъкване. друг приятел караше с мотул 15w50 и тотално ги млъкваше.
Познат си плесна на 4-те литра масло тея 300 грама и тотално млъкна повдигача му. аз имам един тракащ, на моите 6.5 литра я сипах, и позамлъкна но не съвсем.
смяна повдигачи не е точно евтина процедура, парчето ново е 30 или 32 лева, и зависи колко имаш + работата

п.с. маслото ми е 5w40 БМВ, доста редичко. след 1-2 хил км ми предстои смяна и ще сложа 10W40 - очаквам значително замлъкване. друг приятел караше с мотул 15w50 и тотално ги млъкваше.
64 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5