Е60 въпроси за парно и mp3 възпроизвеждане
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Е60 въпроси за парно и mp3 възпроизвеждане
Първо - честито за новата кола, много безаварийни години и километри с нея!
За музиката само да кажа - аз имах съшия проблем и го реших по следния начин:
Влизаш тук: http://www.xcarlink.bg/bmw
и си избираш МР3-чейндър. Това устройсто имитира истинския чейнджър и се управлява като него, но е много по-малко на размер и чете МР3-файлове от електронен носител. Изхвърляш кутията с 6-те диска, закачваш на нейно място новата кутийка, забучваш в нея (според модела) флашка, карта или външен хард с музиката и приключваш с проблемите. Аз си купих най-евтиния Dension за 205 лева, монтирах го за половин час и това е. Вече 3 години (или повече...) работи без проблеми, само сменявам флашката с музиката. Разбира се, има и други фирми, които предлагат подобни устройства, но аз имам личен опит с това. Ако имаш въпроси - казвай. Успех!
За музиката само да кажа - аз имах съшия проблем и го реших по следния начин:
Влизаш тук: http://www.xcarlink.bg/bmw
и си избираш МР3-чейндър. Това устройсто имитира истинския чейнджър и се управлява като него, но е много по-малко на размер и чете МР3-файлове от електронен носител. Изхвърляш кутията с 6-те диска, закачваш на нейно място новата кутийка, забучваш в нея (според модела) флашка, карта или външен хард с музиката и приключваш с проблемите. Аз си купих най-евтиния Dension за 205 лева, монтирах го за половин час и това е. Вече 3 години (или повече...) работи без проблеми, само сменявам флашката с музиката. Разбира се, има и други фирми, които предлагат подобни устройства, но аз имам личен опит с това. Ако имаш въпроси - казвай. Успех!
Последна промяна Borymeckata на 11 Окт 2016, 10:37, променена общо 2 пъти
Excellent! Steven is my name!
- Комбина
- Потребител
-
- Кара: W164/453
Т. е. няма за избиране дали да вее само в крака, в лице и т. н., а винаги вее отвсякъде. Прави ми впечатление, че дори на зададени максимални градуси, от въздуховодите на таблото вее хладно. В краката вее топло, но въздуха от тези на таблото е по-скоро студен. Възможно ли е да е до настройка от "голямата навигация" (с такава съм) или да търся проблем в някой от термостатите?
Колега, прикачам ти една снимка от Google на която с червено съм оградил настройката до от която да си оправиш парното.
Отиваш на air distribution, от там на средната настройка която е за дюзите отпред на таблото, буташ idrive надясно и въртиш към + докато всички чертички станат червени, така парното е най-силно и духа много топло отвсякъде. Иначе средните духалки духат хладно/студено. Пробвай и ще видиш огромна разлика. Съответното нещо важи и лятото за климатика, мен това лято ме открехнаха в един сервиз и като го настроих на максимални сини чертички вътре ставаше толкова студено, че чак неприятно. От дюзите на таблото ми изкара 3.5 градуса...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Ръководство на потребителя, където пише как се управлява климатроника:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/658 ... 602006.pdf
За Mp3-ките трябва да се погледне модула, би трябвало да е въпрос на кодиране.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/658 ... 602006.pdf
За Mp3-ките трябва да се погледне модула, би трябвало да е въпрос на кодиране.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
На горния линк за външните устройства за е60 стават от 700лв нагоре. Навигацията е professional и може да се кодира да чете mp3.
- sstancho89
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 525d
- Мечтае да кара: 306 MAXI / Megane KIT CAR / Xsara MAXI
Интересно, колегата казва, че си е решил въпроса за 200лв, а аз като съм питал под 450лв за е60 не съм намирал...споделете малко повече инфо..?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
По I-bus са по 200 лв, за Х3- Е83, Е53, Е39 и т.н. За Е60 са скъпи.

- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Vra4anin написа:Благодаря ви много на всички за отговорите![]()
Наистина при air distribution както показа "Комбина" има за реулиране и на градусите, не само на силата на духане (бил съм го пропуснал). Сега вече вее топло и от централните въздуховоди на таблото![]()
Това с кодирането (професионалната навигация да чете МП3 дискове) аз мога ли да го направя или трябва да отида в някой серивз където да "разкодират магнета"?
И още един въпрос - колата ми има два ключа оригинални. Възможно ли е ако съм карал колата няколко дни с единия ключ, направил съм някакви настройки по i drive-а (настройки на климатик, аудио-то и т.н.), като след това реша да отключа и запаля колата с втория ключ настройките да са други ? Защото тази сутрин реших да видя, дали ми работи и втория ключ, с него запалих колата и установих, че i-Drive-а е разбазикан тотално спрямо вчера - дори езика на менюто беше на немски (а аз си го бях настроил на английски). Един авер ми каза, че за всеки отделен ключ помни за него настройки. Вярно ли е това ?
Иначе много хубава кола. От втори собственик австриец я купих, на реални 331000км, със спортния "рекаро" салон е (кожа, изцяло ел. с памет и подгрев), има Active Steering, автоматик е... уча се да карам кола наново - след 21 години каране на почти всички модели хонди, с тази трябва да правя всичко по-внимателно, нежно, бавно и плавно, просто няма база за сравнение. Само пример: подгрев на хонда акорд на макс, едвам едвам се усеща нещо, че работи - при бмв-то дори само на 1-а степен след 10 минути каране имам чувството, че ще ми изпече гъза
Всичко е направено с мерак по тая кола. Съжалявам единствено, че не си бях купил по-рано такава машина. Тия дни ще направя някоя друга снимка.
Честита придобивка, от доста време се канеше !

За кодирането - според мен най-добре някой друг да го направи (но не знам доколко си наясно самия ти с кодиранията

За ключовете - да така е, всеки ключ пази своите настройки, както и километрите, разхода, средната скорост и прочие в дясно на Idrive-а ще са ти различни с всеки от ключа. В зависимост от екстрите които имаш в колата и други неща се променят

Още веднъж честито и много да те слуша !

- Bobo_0833
- Потребител
-
- Кара: гумите да свирят
- Мечтае да кара: и да пушат
Здравейте колеги! Извинявам се за въпроса ако не е уместен предварително. Млже ли някой и запознат ли е с dension системата как точно стои въпроса, тъй като моето е60 няма ченджър и евентуално ако монтирам въпросното устройство ще работи ли. Извинявам се още веднъж за въпроса.
8 мнения
• Страница 1 от 1