Какво да правим, когато започне война?
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Какво да правим, ако започне война?
Не.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
И такаааа.... Да обобщим. На първо място при оцеляването, трябва да се присъединим към някаква общност и да си организираме отбрана от мародерите и пара военните формирования на това, което имаме. Аз го мисля да се изнесем на село при родата, където всички са ловци и земеделци и има оръжие, къде законно, къде не...Има и запаси от жито, царевица и други подобни. Зависи къде ще ме завари конфликта. Ако съм в нас, ще ми трябват да премина 30 километра. Имам джип и къмпинг оборудване, но джипката е много апетитна за военните и ще тръгна с някой от другите дараци. Трябва да го даваме бежанци и цивилни и да се придвижваме около големите армейски формирования, за да не попаднем на малки групи войници, които за едното нищо ще ни затрият и никой няма да види. Никакви оръжия в колата, за да не ни приемат за врагове. Трябва да сме готови да се разделим с консервите и екстра горивото по пътя си. За това, трябва да имаме нещо, което не е апетитно и не се яде веднага. Няколко кила боб, леща, ябълки, такива работи. Естествено и канче, в което да ги сварим, швейцарско ножче и нещо за палене на огън. Като ходим на къмпинг, използваме дребни парчета нарязана гума за бързо палене на огън. Дрехи задължително. Също така концентрирани миещи препарати и сапун. За медикаменти, което е в аптечката и няколко опаковки аналгин, аспирин, бусколизин, витамин С и парацетамол. Всичко това трябва да е опаковано и да може да се носи без кола. Разпечатена карта на местността и 50 километра наоколо от Гугъл Мапс. Там са отбелязани и обектите, които може да се измародерстват евентуално, за да се снабдим с провизии. Разпечатани инструкции за първа помощ, при медикаментите. Нещо за размяна, като злато и пари. Армирано тиксо и някакъв тънък полиетилен, може и от този покривния за ремонтите. Това за справяне с радиацията. Как точно се ползват тези неща е една дълга тема. Както и едно парче филтърна вата за абсорбатори. Да кажем,че сме се придвижили до родата на село.Там няколко семейства трябва да се обединим в една къща и да си организираме лагер с отбрана. При такова мероприятие, за да те приемат, трябва да имаш с какво да допринесеш в общността. Лично аз притежавам ценни знания в области, където другите ги няма никакви. Съпругата ми пък разбира от медицина. Разбира се ако не ни ограбят колата по пътя, ще донеса гориво и други хитрини. В такава ситуация трябва да имаш и какво да можеш да размениш и извън общността. Всичко това трябва да се организира инкогнито, за да не бие на очи, защото ще е първата цел на мародерите. Просто сме се събрали бедни прошляци в една къща, защото нямаме нищо....В рамките на две седмици война по нашите земи, цивилизацията и законността ще изчезнат, доколкото ги е имало изобщо. Придвижи ли се фронта на 50 километра от нас, трябва да се изнесем от организирания лагер. За това трябва да имаме някакви раници с най-необходимото за оцеляване няколко дни и оръжие. Оръжието е болна тема в Европа, но каквото има, това. От там нататък, просто чакаме някъде, докато свърши всичко това. Важно е да имаме дезинфекциращи препарати, защото доколкото четох, в Босна са ги подценили и са тръгнали много зарази. Ножа си е нож, но разните Викторинокси и ония тулчета с клещи са много полезни за къмпингуване, което ще рече, че може би ще са също толкова полезни и при оцеляване. Някакво тънко въже също ще е от полза. Поне винаги му се намира приложение, като ходим на палтки. Кучето също е екстра при оцеляването. Вярно, че изисква храна, но е някакъв детектор и първо надушва врага и започва да вдига врява. Поне моето, като сме на палатки служи за датчик за присъствие
При локация в гората или в планината, трябва да се устрои лагер близо до течаща вода. Едно за пиене, второ, че и животните ще идват там да пият вода и може да се ловува. Огън при ясно време през нощта може да се види от поне 15 километра, така, че трябва да се пали само когато е много необходимо и то в някакво прикритие. Имайте предвид, че в гората е страшна влага и понякога няма нищо сухо, което да се запали. Трябват ви подпалки. Така мисля аз, доколкото четох някакви материали по въпроса. Ще се радвам да ме оборите или допълните, за да се върнем към дискусията, не да разискваме кой е по- велик - Русия или Сащ.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Да ви еВа темата...
Вчера посетих Практикер, за да си купя куфар за инструменти...в един момент гледам, взел съм в ръцете си някаква сгъваема лопатка, от едната страна заострена като трион и я разглеждам, като си мисля дали да не си я взема...ако почнат някакви военни действия
Вчера посетих Практикер, за да си купя куфар за инструменти...в един момент гледам, взел съм в ръцете си някаква сгъваема лопатка, от едната страна заострена като трион и я разглеждам, като си мисля дали да не си я взема...ако почнат някакви военни действия

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Е.Димитров написа:Да ви еВа темата...
Имам две такива , чат пат стават . На фискар имаха добри промоции преди , взех си и две брадви малка и голяма .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
С тия брадви да не очакваш атака от индианци
Звучи ми разумно, и според мен в подобна ситуация е важно човек да остане "невидим" възможно най-дълго ...
Бих добавил, че тъй като у нас огнестрелните оръжия са не особенно достъпни разни арбалети и лъкове са алтернатива някаква.
Аз мисля, че бих си взел арбалет ако започна да се подготвям ...
Ако някой е боравил с такова да сподели?

ukelichko написа:...
Звучи ми разумно, и според мен в подобна ситуация е важно човек да остане "невидим" възможно най-дълго ...
Бих добавил, че тъй като у нас огнестрелните оръжия са не особенно достъпни разни арбалети и лъкове са алтернатива някаква.
Аз мисля, че бих си взел арбалет ако започна да се подготвям ...
Ако някой е боравил с такова да сподели?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Сгъваема лопатка имам и върши работа за диво къмпингуване. На нея има нещо като трион, което става за кастрене на храсти. Мачетето също е много подходящ инструмент за гората, защото с него се разчиства мястото за лагера.Огнестрелно оръжие в домашни условия мисля, че мога да си приспособя, но е забранено от закона да казвам как. Разбира се, това ще е някаква самоделка, която да гръмне човек от два метра. Преди това, в мирно време ще трябва да се намерят муниции. По-добре запознатите да кажат, кое е най-доброто оръжие, което се продава свободно. Аз мисля, че са въздухарките ПСП. Още нещо важно, което отчитам при дивото къмпингуване. Когато сме голяма група от хора, забелязвам, че няма ред и организация. Всеки прави каквото си е наумил и се оказва, че накрая палатките са препречили пътя на колите, трима човека са изкопали три хладилника и никой не е сложил продуктите в тях и осветлението е сложено да свети не на нас а на разните твари, които са в гората. Вярно демокрация сме и всички са равни, но при сериозно положение трябва да се обсъди организацията на групата. Или кой командва, как ще се взимат решенията и как ще се прилага спазването на установения кодекс. При по-скапаните общества е лесно - това е най-стария от групата, но при сегашното положение ще е доста трудно да се избере лидер. Разбира се, с времето лидера сам ще изплува, но повечето важни решения ще трябва да се вземат още в самото сформиране на групата(ако има такава). И всичко това има смисъл, ако не ни запратят на фронта. Жените и децата като че ли няма да могат да се оправят сами, макар че моите хора имат закалка от многото къмпингуване сред природата.
- alex_th
- Потребител
-
- Кара: е34 516i с 19ки
- Мечтае да кара: ЗиЛ
- Детайли за колата: Много върви, чак ме е страх сутрин да я паля!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
ukelichko написа:Сгъваема лопатка имам и върши работа за диво къмпингуване. На нея има нещо като трион, което става за кастрене на храсти. Мачетето също е много подходящ инструмент за гората, защото с него се разчиства мястото за лагера.Огнестрелно оръжие в домашни условия мисля, че мога да си приспособя, но е забранено от закона да казвам как. Разбира се, това ще е някаква самоделка, която да гръмне човек от два метра. Преди това, в мирно време ще трябва да се намерят муниции. По-добре запознатите да кажат, кое е най-доброто оръжие, което се продава свободно. Аз мисля, че са въздухарките ПСП. Още нещо важно, което отчитам при дивото къмпингуване. Когато сме голяма група от хора, забелязвам, че няма ред и организация. Всеки прави каквото си е наумил и се оказва, че накрая палатките са препречили пътя на колите, трима човека са изкопали три хладилника и никой не е сложил продуктите в тях и осветлението е сложено да свети не на нас а на разните твари, които са в гората. Вярно демокрация сме и всички са равни, но при сериозно положение трябва да се обсъди организацията на групата. Или кой командва, как ще се взимат решенията и как ще се прилага спазването на установения кодекс. При по-скапаните общества е лесно - това е най-стария от групата, но при сегашното положение ще е доста трудно да се избере лидер. Разбира се, с времето лидера сам ще изплува, но повечето важни решения ще трябва да се вземат още в самото сформиране на групата(ако има такава). И всичко това има смисъл, ако не ни запратят на фронта. Жените и децата като че ли няма да могат да се оправят сами, макар че моите хора имат закалка от многото къмпингуване сред природата.
Е как не можете да изберете фермер ? Който е с оръжие той става фермер автоматично .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
alex_th написа:https://www.youtube.com/watch?v=TnVe0-99ks0
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- alex_th
- Потребител
-
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Сичко е ок, само не съм съгласен с тва да се ходи на село, ако не си успял да фанеш самолета де...щото военните формирования ( и секва организирана сган) минава първо от там, поради същите причини (а и справка Сърбия, Грозни, Сирия/Либия). За тва тряя некъде, къде не е близо до основните пътища..хижи , ако ще и пещери, пак е по-добре.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Абе чудех се какво трябва да съдържа една "бойна готовност" наистина
И реших, че някой вече гаранция го е измислил
http://www.ebay.com/itm/3-Day-Emergency ... 1828354266
Ама тва най ми хареса, за зомби апокалипс било
http://www.ebay.com/itm/Gerber-Doomsday ... 1919537742
И реших, че някой вече гаранция го е измислил

http://www.ebay.com/itm/3-Day-Emergency ... 1828354266
Ама тва най ми хареса, за зомби апокалипс било

http://www.ebay.com/itm/Gerber-Doomsday ... 1919537742

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- alex_th
- Потребител
-
- alex_th
- Потребител
-
И кво излиза, че ако нямаш оръжие, колкото и да си подготвен, като те добара някой с оръжие и те връща в първи клас.
Лошото е, че може и в роб да те превърне, жена ти в наложница, а децата в пушечно месо, да хдят да просят или да самообезвреждат мини...
Йордана, какво каза, че можеш да си набавиш с голи ръце без оръжие?
Лошото е, че може и в роб да те превърне, жена ти в наложница, а децата в пушечно месо, да хдят да просят или да самообезвреждат мини...
Йордана, какво каза, че можеш да си набавиш с голи ръце без оръжие?
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"