e34 520i - реставрация - човъркане - закърпване на положение

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Re: e34 520i - реставрация - човъркане - закърпване на полож

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 07 Окт 2016, 9:28

Аз отдавна съм казал че претапициране му е майката. МОите седалки 6та година са като нови.
Тия бои са само за продаване на кола и после друг да му бере гайлето , затва си имам един препарат за кожа доакто тръкна и ми става ясно дали е боядисвана в мазата :) .
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от бмв е30 » 07 Окт 2016, 9:41

ето така беше салона като го взех
ИзображениеИзображениеИзображение
след това трябваше да режа дунапрен от друга седалка да го вградя в дясната от този салон защото беше от англичанка и съответно десния борд беше за сямна... с пистолет за горещ въздух много внимателно се минава за да се свият разтегнатите места по кожата... прехвърлих си надуването от старите седалки и ги боядисах (звучи бързо но това стана за около месец всичкото)
тъй като не мога да намеря снимките веднага след процеса ще кача от страничната страна на подглавника където е непокътнато откакто е боядисано
финиша е много приятен води се сатен... смес от гланц и мат лак в определен процент
Изображение
ето и цялата седалка от днес
Изображение
ето и местата на които вече боята пада
Изображение
Изображение
ето и снимки да се види като цяло как е
Изображение
[imghttp://store.picbg.net/pubpic/AB/F6/583b8e8b0d71abf6.JPG][/img]
Изображение
Изображение
така че колега иам йси едно на ум и ги пази много защото твойте са още по светли и направо не м исе мисли как ще се цапа... а да не говорим че има и дрехи които оцветяват...
задължително си вземи поне 200 грама боя да имаш за бъдещи ремонти ако се наложи

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от бмв е30 » 07 Окт 2016, 9:45

ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:Аз отдавна съм казал че претапициране му е майката. МОите седалки 6та година са като нови.
Тия бои са само за продаване на кола и после друг да му бере гайлето , затва си имам един препарат за кожа доакто тръкна и ми става ясно дали е боядисвана в мазата :) .

едно качествено претапициране с естествена кожа е 2000лв и повечето майстори не са правили през живота си такова нещо, а само ремонти на стари седалки защото никой не му се дават такива пари .... да не говорим че тая кожа дето се продава сега е много по калпава от тази която са сложили в завода на бмв.... сложи някоя снимка да видим при теб как е станало и колко пари е излязло? също така колко километра имаш анвъртяни през тия 6 години без да преувеличаваш...
до сега съм виждал само един майстор на който съм склонен да си оставя колата за цялостно претапициране ... другите го правят да изглежда така все едно си сложил калъфки за 50 лв на седалките....
оригиналните кожи също са боядисани!!! с обезмаслител ако минеш каквто и кожа да е директно пада боята... някой падат и от мокри кърпички :) просто в заводите ползват яка боя и явно не се предлага за свободна продажба...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 07 Окт 2016, 9:56

бмв е30 написа:
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:Аз отдавна съм казал че претапициране му е майката. МОите седалки 6та година са като нови.

едно качествено претапициране с естествена кожа е 2000лв и повечето майстори не са правили през живота си такова нещо, а само ремонти на стари седалки защото никой не му се дават такива пари .... да не говорим че тая кожа дето се продава сега е много по калпава от тази която са сложили в завода на бмв.... сложи някоя снимка да видим при теб как е станало и колко пари е излязло? също така колко километра имаш анвъртяни през тия 6 години без да преувеличаваш...
до сега съм виждал само един майстор на който съм склонен да си оставя колата за цялостно претапициране ... другите го правят да изглежда така все едно си сложил калъфки за 50 лв на седалките....
оригиналните кожи също са боядисани!!! с обезмаслител ако минеш каквто и кожа да е директно пада боята... някой падат и от мокри кърпички :) просто в заводите ползват яка боя и явно не се предлага за свободна продажба...

Седалките на змея са веднъж! Няма майтап, като заводски са ...

Колега, като гледам твоите седалки, много добре са се получили също, но знаеш ли какво си мисля, ако си ги пръскал с аерограф, може слоевете да са много финни и затова да се получва така. Пробеай следващия път да напоиш хубаво с гъбка един слой боя и след това да минаваш аерограф. Само си го мисля, това разбира се. Иначе ще видим колко ще издържат моите, засега не мога да дам никакви наблюдения и отзиви. Може би, трябва да се потърси друг лак за да се запечата хубаво и да се запази трайно крайния резултат?
Карай бързо
Стигни 'пръв

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от бмв е30 » 07 Окт 2016, 10:14

ами не, пръсках с малък пистолет с дюза 1мм, а и аз постоянно се консултирах с човека от софия който ми продаде боите той също пръска с пистолет с дюза 0.8 та неговия дори пръска по малко....
естествено че първия слой е задължително с гъбичка за да може да влезе боята навсякъде в по скритите места и след това с пситолета... лака няма как да позлваш друг защото е специален ....
и аз като теб правих един месец рисърч в нета преди да поръчам продуктите и тези ми се видяха най-добри защото реално са от английската фирма фърничър клиник... е дали тук не ги маймунят и разреждат за да исакрат повече пари не знам(но имам такива предположения защото тук боята е по евтина отколкото в англия а уж са еднакви?)
другия вариянт беше от автореновацията, но и от там не са доволни хората.... тоя с е38-цата дето спечели на събора 1 място казал че седалките му лепнели.....
чакам снимки да го видим тоя салон на змея и да каже кви пари е дал :) щот за 5 хилки в бмв продават нови рекарота за е39 :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 07 Окт 2016, 11:01

Но, ако така се влияят от капки вода много лошо, предвид че ще се качвам със снега по грейката в колата. Трябва да се измисли някакво решение.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Карай бързо
Стигни 'пръв

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 07 Окт 2016, 13:31

https://goo.gl/photos/nhaW1r7Am4wo5NtaA

Изображение

Изображение

Сега са така

Изображение

Чистя ги по-често , мажа ги и нямам оплаквания. Километри не знам колко са , но съм сменил 3 мотора като на пследния имам 40 хил :) .

Каарам ги 6та година.. като пари 1300 тогавашни
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 07 Окт 2016, 14:20

За 1300 дори и за 1500 си заслужава този салон от снимките :yes:

Боядисване съм правил на 36ца, за освежаване на бордовете на седалките на полукоженото рекаро и то с доста по-трайната боя - турската на Силвъра, преди да я развалят и нея. 3г не беше мръднала боята, никакви проблеми с издръжливостта и чистенето, но не ми харесваше, че ставаше лъскаво, където е боядисвано. Но като за инвестираните 5 лв, резултата беше wow :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 07 Окт 2016, 14:53

Получвам ерекция секи път като го видя тоя салон :mhihi: :mhihi: не знам на жените как им действа :lol: :lalala:
Карай бързо
Стигни 'пръв

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от бмв е30 » 07 Окт 2016, 15:30

добре е станал, но пак си личи че е правен има криви шевове и кожата е далеч от оригиналната като модел... лично на мен ми харесва повече запазен оригинален... а за 1300 лева все щеше да се намери нещо....
но щом не е мръднал до сега поне са ползвали хубави матеряли...
и тия снимки след като ти го направиха ли са или са скорошни? че тоя светлия цвят не вярвам да не се цапа

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 07 Окт 2016, 16:52

бмв е30 написа:добре е станал, но пак си личи че е правен има криви шевове и кожата е далеч от оригиналната като модел... лично на мен ми харесва повече запазен оригинален... а за 1300 лева все щеше да се намери нещо....
но щом не е мръднал до сега поне са ползвали хубави матеряли...
и тия снимки след като ти го направиха ли са или са скорошни? че тоя светлия цвят не вярвам да не се цапа

Колега няма смисъл да търсиш кусури по тия седалки.

Относно кривите шевове, при мен да не би оригиналните да са по-прави?

Изображение

И да не разводняваме темата, че пак много офтопик се събира. Ако някои има какво да каже за пребоядисването нека да се включи.

Поздрави,
Карай бързо
Стигни 'пръв

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 120L/E28
Мечтае да кара: E24
Детайли за колата: 05.82 Balticblau metallic

Мнение от 325_TDS » 07 Окт 2016, 17:20

Почистването на останалата част от салона ти препоръчвам това: http://detailingstorebg.com/interior/ch ... er-cleaner в подходяща концентрация няма нещо, което да не може да почисти, а същевременно е безвреден.
Oo=00=oO Roses are red, violets are blue, I love my bimmer more than you.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 4iko » 07 Окт 2016, 21:41

Запазен оригинален за мен е най-добре, стига наистина да е такъв. Салона на змея - без коментар :yes: И едното и другото са идеални решения и въпрос на вкус/желание как да се направи. Относно боядисването - заглавието на темата казва всичко. Кусури винаги може да се открият дори и в заводските изпълнения, но не това е важното. Всеки си прави колата както иска и както може. Следователно имаме перфектен резултат. Нека да не спамим излишно, ще е от полза за всеки, който се захване с нещо подобно!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 07 Окт 2016, 23:18

Забравих че оригиналните салони ги ражда кравата сигурно. Мен си ми харесва,който не му допада търси 25 годишен супер запазен.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW e34 520i '92 BMW e61 535d '05
Детайли за колата: 25 годишна барака

Мнение от BMWMotorsport » 08 Окт 2016, 13:51

Колега браво за ентусиазма. Много уважавам хора които си правят колите с желание. Следя ти темата, но май не видях снимки на самата кола, покажи да видим за какво става въпрос :D. Поздрави и успех. :bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към E34