Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е46
Мечтае да кара: BMW М1

Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

Мнение от derivatsia » 24 Сеп 2016, 19:57

Nedko Anev написа:Да ама климатроника почва да седи като в дупка.

Благодаря колеги. Ще трябва да се наливат още пари. Но като гледам снимки /На конзола без навигация и такава със/ не схващам разликата. По широка ли е? По тясна ли? Защо седи "Като в дупка". Как да го приспособя. Един колега беше писал по - напред в темата, че нещо повдигало. Ще съм благодарен на коментар. Макар това да не променя много нещата със закупуване на нова конзола. И все пак.
Па някой с монтирана вече навигация, ако може да се видим да ми покаже ще се радвам ииии ще черпя!!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 24 Сеп 2016, 20:33

Моята съм си я купувам нова конзолата точно за да не ми седи в дупка и като дам газ да не ми идва климатроника при скоростния лост :mhihi:
Става си перфектно все едно си имаш сток навигация.
Ето една снимка на моята

Просто гледай коя от двете конзоли ти трябва т.е дали си с цял блок копчета там дето ти е ASC/DSC бутона или си с отделни.
За ляв/десен волан конзолите са различни.

Потребител
Аватар
Кара: Е46
Мечтае да кара: BMW М1

Мнение от derivatsia » 25 Сеп 2016, 2:38

Nedko Anev написа:Моята съм си я купувам нова конзолата точно за да не ми седи в дупка и като дам газ да не ми идва климатроника при скоростния лост :mhihi:
Става си перфектно все едно си имаш сток навигация.
Ето една снимка на моята

Просто гледай коя от двете конзоли ти трябва т.е дали си с цял блок копчета там дето ти е ASC/DSC бутона или си с отделни.
За ляв/десен волан конзолите са различни.

Супер е станала колицата. Поздравявам те. А иначе доволен ли си като цяло от навигацията, кой модел е?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 E46 330d
Мечтае да кара: G20 330d

Мнение от Stanimir330 » 25 Сеп 2016, 18:25

Някой не иска ли бартер оригинална навигация с ремонтиран БМ54, за някой Erisin ? :lol: Влезе ми мухата и на мен да си продавам цялата карантия и да си взема една такава навигация. Много готина била, доооста функции имала, но пък в България такава с андроид е 900лв..... Вие от къде ги поръчвате ? И сложно ли е да се прекарат кабелите от багажника до таблото ? Защото четох някъде, че ще ми трябва и някакъв допълнителен кабел от усилвателя на Harmon/Kardon-а.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 25 Сеп 2016, 18:31

Stanimir330 написа:Някой не иска ли бартер оригинална навигация с ремонтиран БМ54, за някой Erisin ? :lol: Влезе ми мухата и на мен да си продавам цялата карантия и да си взема една такава навигация. Много готина била, доооста функции имала, но пък в България такава с андроид е 900лв..... Вие от къде ги поръчвате ? И сложно ли е да се прекарат кабелите от багажника до таблото ? Защото четох някъде, че ще ми трябва и някакъв допълнителен кабел от усилвателя на Harmon/Kardon-а.

още четене ти трябва, иначе

www.erisin.com

:mhihi:

мацките ще ти разяснят по скайпа :dunno:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 25 Сеп 2016, 19:02

ако имаш harman kardon е тежко.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanimir330 » 25 Сеп 2016, 19:29

Да четох, че ако колата е с H/K е по сложна ситуацията от колкото с обикновената музика. Мислих, че само трябва да прекарам 40 пиновата букса до таблото и антената мисля. Но за усилвателя нищо не намирам.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 26 Сеп 2016, 5:24

Аз не знам много по темата,но на едно момче сложихме Ерисин и беше с H/K,звук нямаше а музиката беше пусната...накрая продаде навигацията на друг.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 26 Сеп 2016, 8:31

Което просто доказва, че и това не е работа за всеки и по-добре да се ползват услугите на някой, който разбира. Пълно е с 46-ци с Хармън, както и с 39-ки с DSP, които по един или друг начин са минали към Ерисин, Dynavin и т.н., но е вярно, че повечето хора дори не си правят труда да отворят схемата и да видят кое какво е.

Аз например счетох за най-добро решение за мен да сменя усилвателя с афтърмаркет такъв, което освен че прави нещата лесни за изпълнение, дава възможност и за ъпгрейд в звука.

А относно това откъде ги поръчваме, ако не ти се чака доставка от чужбина - olx, tasotrade.com или navigacia.bg. Последно съм купувал Ерисин с Андроид за 800лв, което пак е по-високо от цената в Китай, но пък става на момента.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanimir330 » 26 Сеп 2016, 17:49

Дебела става работата с тоя H/K, ще го мисля още. Много ми се искаше някаква такава навигация с повече възможности, то реално си е направо таблет в колата, но филма при мен ще е голям ако си го правя сам...

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 26 Сеп 2016, 18:26

Има друг вариант ама излиза скъпо иначе поддържа H/K
https://avinusa.com/bmw-e46-avant2-full ... ystem.html

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 29 Сеп 2016, 0:18

Здравейте,

за да не отварям нова тема ще питам тук, че и без тва става дума за кабели и навигация. При мен в Е46 има голямата навигация 16:9, радио модула е в багажника но точно в момента няма такъв щото изгоря. Няма и музика. Прочетох малко насам натам, разгледах някакви снимки и се оказва, че зад голямата навигация която е със синя и бяла букса, към основния кабел има и някакъв куплунг за AUX. Към него се вкарва някакъв преходен кабел накрая с женски Aux вход. Тва което питам е, всъщност някой връзвал ли е по подобен начин от главния сноп кабели зад голямата нави такъв AUX? Дали ще стане ако поръчам AUX кабела и отделно към него да си поръчам мъжки преходник който вече да връзвам към USB или телефона? Дали ще тръгне директно на дисплея, тъй като в момента няма радио модул в багажника? Ето и схемичката как изглеждат кабеляците:

Изображение Изображение
free image hosting
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3' E46 BMW 320d (M47N) Touring

Мнение от Galo » 29 Сеп 2016, 8:38

krisu написа:Здравейте,

за да не отварям нова тема ще питам тук, че и без тва става дума за кабели и навигация. При мен в Е46 има голямата навигация 16:9, радио модула е в багажника но точно в момента няма такъв щото изгоря. Няма и музика. Прочетох малко насам натам, разгледах някакви снимки и се оказва, че зад голямата навигация която е със синя и бяла букса, към основния кабел има и някакъв куплунг за AUX. Към него се вкарва някакъв преходен кабел накрая с женски Aux вход. Тва което питам е, всъщност някой връзвал ли е по подобен начин от главния сноп кабели зад голямата нави такъв AUX? Дали ще стане ако поръчам AUX кабела и отделно към него да си поръчам мъжки преходник който вече да връзвам към USB или телефона? Дали ще тръгне директно на дисплея, тъй като в момента няма радио модул в багажника? Ето и схемичката как изглеждат кабеляците:

Изображение Изображение
free image hosting

Няма да тръгне без радио модула, това отпред ти е само монитор и нищо друго, радио модула ти управлява всичко. Иначе и аз съм като теб и я имам буксата зад монитора и по този начин съм си изкарал аукса. Тъй като и аз имах проблем с радио модула, отиде ми преден десен канал, мога да ти препоръчам човек за ремонт. Успех. :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lynx » 05 Ное 2016, 9:57

Имам въпрос към хората, които ползуват допълнителни екрани вградени в подглавниците на предните седалки, за да зяпат и пасажерите отзад.
Ползувам такива екрани, но вече са на десетина години и качеството на самите екрани е доста гадничко-търся нещо читаво с което да ги заменя.
Моля, ако някой ползува такива и е доволен от качество/цена, да сподели впечатления.
Гледам напоследък, че в Ибей предлагат предимно екрани с вградена мултимедия...двд,СД-карти, флашки и всякакви екстри.
Мен ме интересуват обикновените подглавници с вградени екрани и без вградени вътре мултимедийни чудесии.
Засега май това най-много ми допада като предложение, предполагам че ще е с хубав образ:
http://www.ebay.co.uk/itm/9-Inch-Digital-Screen-Moquette-Headrest-Monitor-Black-/322317883980?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 08 Ное 2016, 0:16

Здравейте колеги,

Днес пристигна и моят Erisin, но гледам че няма упътване за инсталация. Не изглежда да е сложно и предполагам няма да има проблеми, но все пак ако някой има някакви съвети, няма да е зле.

В е46fanatics видях, че пишеше за 90 градусов преходник за usb кабела, тъй като устройството опирало във въздуховодите като се бутнело назад. Трябва ли ми да ходя да купувам или вече е отстранен тоя проблем с новите версии на Erisin?

GPS приемника къде сте го сложили?

p.s. Има дистанционно в кутията, въпреки че в сайта им пише че няма...(не че ми трябва де)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46