заключена кола преди обучение на ключ - Е46 323i преди фейса
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
заключена кола преди обучение на ключ - Е46 323i преди фейса
Здравейте,
Много тъпа ситуация........... заключих колата (има аларма оригинална) и след това тръгнах да сменям батерията на ключа, ключа е от старите, не е ромбоидния. Тааа смених батерията и съответно паметта се загуби и е необходимо ново обучение. Да ама колата е заключена с алармата и като въртя ключа в ключалката на шофьорската врата, единствено светва плафона вътре, но колата не се орключва. Бутоните разбира се не работят, заради смяната на батерията. Колата няма резервен ключ, а ключалката на багажника не работи понеже е задръстена с боклуци.
Какави са вариантите пред мен, освен разбиване на прозорец или викане на ключар, има ли някакви скрити жокери
Утре ще се помъча да отключа през багажника по някакъв начин, и идеята е да се стигне до акумулатора и да се изключи, след което предполагам, че вратата вече без активната аларма ще се отключи с ключа .............. дайте съвети

Много тъпа ситуация........... заключих колата (има аларма оригинална) и след това тръгнах да сменям батерията на ключа, ключа е от старите, не е ромбоидния. Тааа смених батерията и съответно паметта се загуби и е необходимо ново обучение. Да ама колата е заключена с алармата и като въртя ключа в ключалката на шофьорската врата, единствено светва плафона вътре, но колата не се орключва. Бутоните разбира се не работят, заради смяната на батерията. Колата няма резервен ключ, а ключалката на багажника не работи понеже е задръстена с боклуци.
Какави са вариантите пред мен, освен разбиване на прозорец или викане на ключар, има ли някакви скрити жокери

Утре ще се помъча да отключа през багажника по някакъв начин, и идеята е да се стигне до акумулатора и да се изключи, след което предполагам, че вратата вече без активната аларма ще се отключи с ключа .............. дайте съвети

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Re: заключена кола преди обучение на ключ - Е46 323i преди ф
Завътри ключалката до 90 градуса (не на 45 където се отключва с централното), така механично трябва да се отключи вратата.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Да не си изгубил чипа? Аз също съм със стария ключ и нямаше проблеми след смяната на батерията, даже го изпуснах чипа първия път като разглобих ключа, че исках да видя каква е батерията.

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
gentata написа:Завътри ключалката до 90 градуса (не на 45 където се отключва с централното), така механично трябва да се отключи вратата.
Tочно така го въртя, не отключва.... според мен, защото е активирана алармата

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
Denmark написа:Да не си изгубил чипа? Аз също съм със стария ключ и нямаше проблеми след смяната на батерията, даже го изпуснах чипа първия път като разглобих ключа, че исках да видя каква е батерията.
Не съм забелязал да е падало нещо, уж на масата го правих, всичко се виждаше....
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Вземи си спрей за почистване на спирачни дискове и пробвай да отпушиш тая ключалка. Не си чупи прозореца, ключарите бутат леко рамката на вратата и така отварят отвътре.
Може и да чакаш да ти падне акумулатора, при мен на 90 градуса отваря с откачен акумулатор, но при теб може и да е развален патронът.
Може и да чакаш да ти падне акумулатора, при мен на 90 градуса отваря с откачен акумулатор, но при теб може и да е развален патронът.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
Здравейте,
Прави бяхте, колата се отключи и през шофьорската ключалка, просто искаше малко натискане, не знам защо аз след като бях пробвал 20 пъти не стана, а баща ми я отключи от раз...... та отворихме я, писна алармата и при първото подаване на контакт се изключи..... всичко е ок!
Благодаря за помощта, беше от полза!!

Прави бяхте, колата се отключи и през шофьорската ключалка, просто искаше малко натискане, не знам защо аз след като бях пробвал 20 пъти не стана, а баща ми я отключи от раз...... та отворихме я, писна алармата и при първото подаване на контакт се изключи..... всичко е ок!
Благодаря за помощта, беше от полза!!

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
BiTurbo написа:Denmark написа:Да не си изгубил чипа? Аз също съм със стария ключ и нямаше проблеми след смяната на батерията, даже го изпуснах чипа първия път като разглобих ключа, че исках да видя каква е батерията.
Не съм забелязал да е падало нещо, уж на масата го правих, всичко се виждаше....
Странно, принципно май е залепен чипа, но при мен изпадна. Също ми е странно, че трябва да се обучава отново, защото при мен не се наложи. Аз мислех, че това е небходимо само при ромбоидните ключове.
Важното е, че си успял да я отвориш (добър момент е сега да си оправиш и ключалката на багажника)

Здравейте за да не пускам и аз нова тема реших да пиша тук. Имам 323и 1999 година с оригинална аларма. Проблемът е следният заключвам с ключа и след минутка две всеки път различно започва да свири алармата понякога си седи доста време и пак започва да свири и немога да разбера от какво. Някакви идеи?
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Bat_sa84 написа:Здравейте за да не пускам и аз нова тема реших да пиша тук. Имам 323и 1999 година с оригинална аларма. Проблемът е следният заключвам с ключа и след минутка две всеки път различно започва да свири алармата понякога си седи доста време и пак започва да свири и немога да разбера от какво. Някакви идеи?
От бутона на предния капак.
Откачи му буксата и виж дали ще се активира пак без причина.
Благодаря колега OCI днес откачих въпросната букса и алармата не се е пускала така без причинно.
11 мнения
• Страница 1 от 1