320д ускорява мудно до 2500об.

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e91 320d

Re: 320д ускорява мудно до 2500об.

Мнение от stas.dakov » 06 Сеп 2016, 6:48

Taruno написа:
stas.dakov написа:Колеги, при мен беше записало моторче на турбото като грешка, сменихме го и сега си е същото.
Проблема се появява когато от спряло положение тръгна по рязко или когато се включи системата за превъртане на гуми,(но само от спряло положение).
Колата сякаш влиза в авариен режим и до 2500 турбото не надува. :censored: след 2500 излита. След като спра за няколко минути проблема изчезва.
После тръгна ли отново рязко, отново забива :banghead:

Някакви предположения?
Дали може да е мап сензора ?

Това, че сте го сменили не значи ,че не ти е забила геометрията или самото моторче работи ;)

Проблема е че геометрията забива. На какво може да се дължи?

Потребител
Аватар

Мнение от bulsara » 14 Сеп 2016, 0:41

Актуаторът на променливата геометрия трупа грешки, когато геометрията е започнала да се движи трудно (тръгнала е да блокира и не отваря или не затваря напълно) или вече е блокирала. Щом и с новото моторче има грешки, според мен е редно да се свали турбината и да се провери геометрията. При мен беше напълно блокирала, чистене не помогна. Смених я с нова Mellett, цената ѝ, по спомен, е беше към 180лв.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 520d / E90 320d

Мнение от blagun » 19 Сеп 2016, 14:44

Ъпдейтвам моя проблем...
Смених турбината с нова - втора употреба (не рециклирана) и проблема пак си остана :shock:
Мисля си дали е възможно актуатора да е прецакан и да не дава грешки на диагностиката или да търся другаде проблем. Въпреки, че се движи нагоре и надолу :confused:

П.С. имам за продаване рециклирана турбина, в която се оказа, че няма никакъв проблем :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 19 Сеп 2016, 16:37

blagun написа:Ъпдейтвам моя проблем...
Смених турбината с нова - втора употреба (не рециклирана) и проблема пак си остана :shock:
Мисля си дали е възможно актуатора да е прецакан и да не дава грешки на диагностиката или да търся другаде проблем. Въпреки, че се движи нагоре и надолу :confused:

П.С. имам за продаване рециклирана турбина, в която се оказа, че няма никакъв проблем :shock:

както актуатура така и МАП сензора могат да НЕ работят, но да не хвърлят грешки.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

320д ускорява мудно до 2500об.

Мнение от Dextuar » 19 Сеп 2016, 17:45

Колега, истински ти съчувствам, защото знам как беше при мен, грешка йок, вървеж също. Така на сляпо излиза прекалено скъпо търсенето на проблема. Аз така купих нов ЕГР миналата година без да му има нещо. Както тогава Таруно ме посъветва, по-добре намери приятел със същата кола и тествайте, докаро не си покаже откъде е.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blagun » 20 Сеп 2016, 7:59

Възможно ли е да се е задръстил колектора или пеперудите да не функционират коректно и оттам да идва проблема :roll:
Не съм го свалял да го чистя, а изгорих около 4 литра масло при счупването на турбината.....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 20 Сеп 2016, 8:38

blagun написа:Възможно ли е да се е задръстил колектора или пеперудите да не функционират коректно и оттам да идва проблема :roll:
Не съм го свалял да го чистя, а изгорих около 4 литра масло при счупването на турбината.....

Ако си с дпф той ще е задръстен с масло, всичко по пътя ще е задръстено

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blagun » 20 Сеп 2016, 9:37

Taruno написа:
blagun написа:Възможно ли е да се е задръстил колектора или пеперудите да не функционират коректно и оттам да идва проблема :roll:

Ако си с дпф той ще е задръстен с масло, всичко по пътя ще е задръстено

Нямам DPF, само катализатор след турбината.

Потребител
Аватар

Мнение от add83 » 04 Дек 2016, 10:07

Taruno написа:

както актуатура така и МАП сензора могат да НЕ работят, но да не хвърлят грешки.

Здравейте, от скоро съм собственик на E91 320d (автомат) и мисля че и аз имам същия проблем колата доста мудна в ниските обороти.Видях че не загрява и разхода ми е доста голям ще сменямам термостати тия дни. Въпросът ми е като не излизат грешки за актуатура и МАП сензор как да ги разбера дали работят. Гледаха ми я на диагностика казаха няма грешки (само една свещ ама не било проблем) всичко е ОК.... ама не е :(

Изпратено от моят GT-I9505 с помощта на Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 06 Дек 2016, 9:14

add83 написа:
Taruno написа:

Здравейте, от скоро съм собственик на E91 320d (автомат) и мисля че и аз имам същия проблем колата доста мудна в ниските обороти.Видях че не загрява и разхода ми е доста голям ще сменямам термостати тия дни. Въпросът ми е като не излизат грешки за актуатура и МАП сензор как да ги разбера дали работят. Гледаха ми я на диагностика казаха няма грешки (само една свещ ама не било проблем) всичко е ОК.... ама не е :(

Изпратено от моят GT-I9505 с помощта на Tapatalk

Е ти ако си прочел темата си на ясно, че не излизат грешки :D За това гледаш - актуатора е видим с просто око дали работи или не, а МАП сензора се почиства (ако има подобрение супер)
Ако си с ДПФ и си си перкал с колата с развалените термостати, зачи просто си го заталачил.

Потребител
Аватар

Мнение от add83 » 06 Дек 2016, 9:40

Благодаря Taruno! ДПФ на диагностика излиза, че е супер. Ще погледнем другите неща дано има подобрение след почистване на МАП-а :)

Предишна

Назад към E90/E91/E92/E93