Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: Бързи въпроси и отговори
imanov написа:Здравейте,
може ли да се сложи G12+ long life антифриз в BMW e90 с електрическа помпа или задължително трябва да е BMW стандарта G48( който като гледам има по ниски характеристики) Не намерих подобна тема а в чуждите форуми има всякакви мнения по въпроса.
Ако е тоя лилавия може, аз карам с такъв и няма никакъв проблем, дори е по-добре според мен. А и G12+ може да се смесва с по-старите, какъвто е жълтия на BMW.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- b00st
- User
-
Бързи въпроси и отговори
vld написа:От какъв зор да си слагаш консумативи от ВАГ ?
Контра въпрос, защо не си слагаш от BMW ОЕМ маслото? Всъщност не знам, но аз никога не бих си го налял. Иначе ВАГ антифриза е хубав и най-малкото е Long life, слагаш го 1 път и забравяш. Надали може да го държиш 6г, ако технологично не е доста по-добър от тоя 20 годишния на BMW. Пък ако искаш си го сменяй на 2г, цената му е същата или дори по-евтин.
- asent1977
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI 330d; F30 328i, F37 328xi
- Мечтае да кара: G32 640d
b00st написа:vld написа:От какъв зор да си слагаш консумативи от ВАГ ?
Контра въпрос, защо не си слагаш от BMW ОЕМ маслото? Всъщност не знам, но аз никога не бих си го налял. Иначе ВАГ антифриза е хубав и най-малкото е Long life, слагаш го 1 път и забравяш. Надали може да го държиш 6г, ако технологично не е доста по-добър от тоя 20 годишния на BMW. Покрива и MB 325.3 стандарт, поне така пише на бутилката.
Отделно е по-евтин или на същата цена най-малко.
Марки като Бардал, Яко, Мотул правят многократно по добри масла от куча марка брандирано с лого на компанията

- nasopraso
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320i 150 hp 2007 г.
- Мечтае да кара: НЛО
Когато колата е студена след като спра и се опитам да тръгна при натискане на газта колата не иска да се форсира и има едно леко давене преди да наеме...все едно тамън да изгасне. След като загрее нямам никакви проблеми. На диагностиката няма никакви грешки. Някой да се е сблъсквал с нещо подобно?
Всички удоволствия са описани в НК!
Като сканирам колата понякога ми излиза грешка за bluetooth-a, гласяща " Terminal R ON". Самият bluetooth ту работи, ту не. Когато сканирам TCU модула с Иста, се оправя(което не знам каква връзка има), след време пак спира да работи и набива грешка. Когато работи даже ми помни сдвоеният телефон, когато не работи ми излиза, че няма сдвоени устройства и отметката на "bluetooth comunication active" не може да се махне. Някакви идеи?
Oсвен това, понякога ми записва и грешка "main battery discharging". Гледах волтажа на акумулатора - 12.2-12.3v на контакт и 14.3-14.4v при запалена кола. Мисля, че е нормално, но не съм сигурен. Акумулаторът е старичък - оригиналният.
Може ли да има и връзка между двата проблема?
Oсвен това, понякога ми записва и грешка "main battery discharging". Гледах волтажа на акумулатора - 12.2-12.3v на контакт и 14.3-14.4v при запалена кола. Мисля, че е нормално, но не съм сигурен. Акумулаторът е старичък - оригиналният.

- sincheto
- кандидат ентусиаст
-
exc написа:Като сканирам колата понякога ми излиза грешка за bluetooth-a, гласяща " Terminal R ON". Самият bluetooth ту работи, ту не. Когато сканирам TCU модула с Иста, се оправя(което не знам каква връзка има), след време пак спира да работи и набива грешка. Когато работи даже ми помни сдвоеният телефон, когато не работи ми излиза, че няма сдвоени устройства и отметката на "bluetooth comunication active" не може да се махне. Някакви идеи?
Може да ти е тръгнал Bluetooth модула, славят се като не много надеждни. На мен ми се е случвало веднъж точно това, което си описал. Тогава откачихме акумулатора за 15-20 мин, след това изтрих грешката през ИНПА и след това не съм имал проблем. Но самият факт, че дърпа ток от акумулатора може да значи, че Bluetooth модула си заминава.
Ами уж е от новите, по-надеждни(Continental), но може и да е така. Така или иначе съм се настроил за нов(от моргата). 

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
exc написа:Ами уж е от новите, по-надеждни(Continental), но може и да е така. Така или иначе съм се настроил за нов(от моргата).
\
Уж - видял ли си го с твоите очи, надежните са MULF2 и MULF2 High всичко друго в момента е леш, дори и те могат да сдадат багажа ако имаш влага.
Видял съм го - последно преди 1 час го пипах да не е топъл и да видя какви кабели има закачени и как се откачат. 
Дата на производство 01.02.2008

Дата на производство 01.02.2008
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
b00st написа:vld написа:От какъв зор да си слагаш консумативи от ВАГ ?
Контра въпрос, защо не си слагаш от BMW ОЕМ маслото? Всъщност не знам, но аз никога не бих си го налял. Иначе ВАГ антифриза е хубав и най-малкото е Long life, слагаш го 1 път и забравяш. Надали може да го държиш 6г, ако технологично не е доста по-добър от тоя 20 годишния на BMW. Пък ако искаш си го сменяй на 2г, цената му е същата или дори по-евтин.
Няма как да си сложа нещо от ауди в колата просто...

А между другото от както смениха оригиналното масло да е на Шел вместо на Кастрол, много хора казват че маслото е хубаво и си струва

vld написа:Няма как да си сложа нещо от ауди в колата просто...![]()
А между другото от както смениха оригиналното масло да е на Шел вместо на Кастрол, много хора казват че маслото е хубаво и си струва
Аз пък сложих точно Шел AV.....бля бля от оригиналното за Ауди, но още не съм го поглеждал
П.с.вече 8000км
- b00st
- User
-
Бързи въпроси и отговори
vld написа:b00st написа:vld написа:От какъв зор да си слагаш консумативи от ВАГ ?
Няма как да си сложа нещо от ауди в колата просто...![]()
Всеки си има предпочитания, но само ще ти кажа, че bmw или audi не произвеждат масла и течноси, антифриза G48 примерно е разработка на BASF.
Колкото до новото шел масло, там е тотален маркетинг/pr и въпрос на пари с коя компания ще се сключи договора. Има къде по-добри масла от шел хеликс, но те са се уредили.
Да разбирам ли от долната снимка, че ДПФ-а ми е регенерирал преди 296км и нормално ли е това което излиза като данни? Притеснява ме, че имам подгревни свещи за смяна, а доколкото знам ДПФ-а не регенерира ако има грешки в DDE.
Eто скрийншот:

Eто скрийншот:

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
При външна над 20 ще регенерира и със грешка за свещи (тествано) при 15 вече не искаше и то с грешка само на 1на свещ пак личен опит