Apple устройства, iOS и macOS тема
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: iOS тема
Има ли как да си включа TouchID само за мобилното банкиране и за app store ? Т.е. без да ми иска парола/отпечатък на всяко отключване, че е доста дразнещо. Т.е. отключвам без пароли, но за банкирането да си иска отпечатък.

- sincheto
- кандидат ентусиаст
-
TNT написа:Има ли как да си включа TouchID само за мобилното банкиране и за app store ? Т.е. без да ми иска парола/отпечатък на всяко отключване, че е доста дразнещо. Т.е. отключвам без пароли, но за банкирането да си иска отпечатък.
Знам, че с JailBreak имаше специално приложение, което го прави, така че при стандартното сигурно не е възможно.
- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
Може да си спреш пръстовия отпечатък за отключване от менюто в настройките, там е и за App Store, което по принцип трябва да е включено. За банкирането ти не мисля, че ще помогне обаче, със сигурност няма фабрична опция, тия схеми с джейлбрейка не съм ги ползвал и не са ми ясни
Може да си свалиш приложение, което да ти пази паролите с пръстов отпечатък и там да си пазиш инфото за банкирането- някъв вариант е, знам ли (аз съм така
)

- TNT
- младши ентусиаст
-
Като цяло, ако телефона ми не е заключен с парола/пръстов отпечатък... никъде не мога да го ползвам това touchID
Супер тъпо е. Има програмки, с които всяка отделна програма мога да си заключа, но пак трябва да е заключен телефона. Какъв е смисъла от 2 идентификации, които са абсолютно едни и същи ? Щом съм успял да си отключа телефона, какъв е смисъла от повторна парола ? А пък искам да си заключа мобилното банкиране, Skrill, Epay.bg и може би бележките. Без това да ме натоварва всеки път с пръстови отпечатъци, за да си видя Whatsapp. Дано го оправят в iOS 10

- alozavar
- Потребител
-
Notes може да ги заключваш с пръстов отпечатък и сега, горе вдясно на бележката и има Lock Note. За приложенията като цяло си прав, но не мисля, че зависи от тях да вкарат Touch ID като метод за отваряне на всяко отделно приложение в App Store-a. Може и да греша де... Толкова ли те дразни като го отключваш с него, отнема най-малко време от всички останали методи и е най-сигурно, щото дори и да го спреш, заедно с паролата, пак ще трябва да слайдваш екрана, след като си натиснал някое от копчетата
Всеки си има предпочитания де, не се заяждам
Уж чета, че от 2017 ще вкарат отключване с ирис, тва вече ще е яко филм 

А защо не го ползваш за отключване? На мен ми беше много удобно - хващам телефона с пръст върху бутона и вече е отключен
По-лесно от всичко друго

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
© написа:А защо не го ползваш за отключване? На мен ми беше много удобно - хващам телефона с пръст върху бутона и вече е отключенПо-лесно от всичко друго
Не е по лесно от всичко друго, най лесно е без.
Аз го махнах щото ме дразни взимам си телефона пускам го да видя колко е часа, виждам,че имам нотификация от Messenger или Viber. за да я отворя трябва първо да я слайдна и тогава чак с пръстов отпечатък да отворя телефона за да ми отвори директно приложението Messenger и да отговоря.
Щото иначе като не слайдна и отключа ме праща на Home Screen, което не ми върши работа.
Без пас само слайдваш нотификацията и те праща там.

Иначе да и според мен трябва да го направят да нямаш пас, но да може да си локваш някой неща с TouchID-то
- alozavar
- Потребител
-
Е в случаите, в които нямаш съобщение се налага да натискаш бутон и да слайдваш, за да си отвориш телефона въобще- така по-лесно ли е?
Странно е, че се пренебрегва сигурността за сметка на усилието да отвориш приложение от хоум екрана, вместо от лок екрана, ама всеки е свикнал по различен начин. Аз съм на мнение, че това е най-бързият и най-сигурният начин за отключване на телефон досега, за това написах и това за ириса, ама още е малко в стил Матрицата според мен
Не мисля, че в 10ката ще го направят по-различно, но остава малко време и ще разберем. Доста повече ме интересува как ще интегрират Siri в нефабричните приложения, това може да е много голямо удобство 

- TNT
- младши ентусиаст
-
Nedko Anev написа:Не е по лесно от всичко друго, най лесно е без.

Те и сега са си заключени приложенията за разплащания, но са с парола. TouchID мога да го включа само, ако и телефона се заключва с TouchID. А пък TouchID > 6 цифрен код. Даже при тях отпада паролата - или пръста, или не плащаш

А този Apple Pay може ли да се ползва някъде в България в момента ? Предполагам не е като безконтактните карти, да може на всеки ПОС с функцията.

Аз имам пебъл и въобще не използвам телефона за гледане на часа, даже и за известията не го използвам. Но вече съм с друга система и малко позабравям нещата
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
TNT написа:Nedko Anev написа:Не е по лесно от всичко друго, най лесно е без.
![]()
![]()
![]()
Те и сега са си заключени приложенията за разплащания, но са с парола. TouchID мога да го включа само, ако и телефона се заключва с TouchID. А пък TouchID > 6 цифрен код. Даже при тях отпада паролата - или пръста, или не плащаш
А този Apple Pay може ли да се ползва някъде в България в момента ? Предполагам не е като безконтактните карти, да може на всеки ПОС с функцията.
Moже и TouchID с 4 цифрен код. Първо си слагаш само код, после активираш TouchID
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Айфоните каквито и проблеми да са имали с батерията Самсунгата направо счупиха рекорда с тва новото Галакси.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
bum_bum написа:Айфоните каквито и проблеми да са имали с батерията Самсунгата направо счупиха рекорда с тва новото Галакси.
Какво е станало, откакто минах на iOS не съм ги следил...
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
dextuar написа:bum_bum написа:Айфоните каквито и проблеми да са имали с батерията Самсунгата направо счупиха рекорда с тва новото Галакси.
Какво е станало, откакто минах на iOS не съм ги следил...
„Самсунг" спира от продажба Galaxy Note 7 заради избухвания на батериите
https://www.24chasa.bg/novini/article/5742509
Да спре батерията след 2 години работа е едно, но съвсем различно е да ти избухне по някое време