Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 335i
Мечтае да кара: M3 F80
Детайли за колата: ex:E46 325, E46 330i LCI, E92 330d, E90 330d LCI

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

Мнение от R1d3r » 01 Сеп 2016, 21:23

:banghead: :driving:
cmdkick написа:
http://eisoukr.guaranteefund.org/searchpolicy?pc=6&l=bg напиши рег. номер тука :bchug:

Колега аз ли не права нещо или като напиша рег номера на посоченото поле и след ТЪРСИ ми излиза само на коя застраховатлна компания е сключена зелена карта... :/

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 01 Сеп 2016, 22:51

R1d3r написа::banghead: :driving:
cmdkick написа:
http://eisoukr.guaranteefund.org/searchpolicy?pc=6&l=bg напиши рег. номер тука :bchug:

Колега аз ли не права нещо или като напиша рег номера на посоченото поле и след ТЪРСИ ми излиза само на коя застраховатлна компания е сключена зелена карта... :/

По принцип и на мен ми се е случвало някой да не ми ги покаже, но много рядко, я дай номера които търсиш.
Tires are evil - destroy them all ...

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 01 Сеп 2016, 22:54

Сложете датата преди 2-3 години

Потребител
Аватар

Мнение от galinmi » 02 Сеп 2016, 23:03

Здравейте,
Какво мослите за тази обява.
http://m.mobile.bg/details/11466583498482399

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
Мечтае да кара: e31
Детайли за колата: малко по-различна

Мнение от kichuka » 03 Сеп 2016, 14:22

Някой гледал ли е тази кола на живо. Хареса ми като оферта но не е измита за снимките. От Пловдив съм и ми е трудно да ида да я видя.
http://www.cars.bg/c1796805?utm_source= ... gn=Private

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335i

Мнение от mak1n7osh » 04 Сеп 2016, 11:55

cmdkick написа:
R1d3r написа::banghead: :driving:
cmdkick написа:

По принцип и на мен ми се е случвало някой да не ми ги покаже, но много рядко, я дай номера които търсиш.

Колега, трябва да кликнеш на Гранияна застраховка, долу в дясно и ще стане. :bchug:

http://eisoukr.guaranteefund.org/searchpolicy?pc=4&l=bg

Потребител
Аватар

Мнение от TheRetard » 04 Сеп 2016, 13:11

Имам един въпрос към вас. ПОнеже съм чел, че е46-ците преди 2000г. страдали от ръжда повече от колкото след 2000г, но някои хора отричат. Някой може ли да ми каже дали преди 2000г. имат някви фабрични минуси различни от тези след 2000г. И неща, при които трябва повече да се внимава? Пред голяма дилема съм и се чудя дали има смисъл да гледам коли преди 2000г., щото гледам, че разлика в цената не е като да няма. Единственото, на което държа от към екстри са: ел.пакет, центр.закл, климатик и мулти волан, като мулти волана може и да го прежаля и да си го сложа отделно, ако колата е добра оферта.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 04 Сеп 2016, 13:54

TheRetard написа:Имам един въпрос към вас. ПОнеже съм чел, че е46-ците преди 2000г. страдали от ръжда повече от колкото след 2000г, но някои хора отричат. Някой може ли да ми каже дали преди 2000г. имат някви фабрични минуси различни от тези след 2000г. И неща, при които трябва повече да се внимава? Пред голяма дилема съм и се чудя дали има смисъл да гледам коли преди 2000г., щото гледам, че разлика в цената не е като да няма. Единственото, на което държа от към екстри са: ел.пакет, центр.закл, климатик и мулти волан, като мулти волана може и да го прежаля и да си го сложа отделно, ако колата е добра оферта.

Тези преди фейса повече късат задните мостове.Това им е главния,но не и единствен недостатък.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 04 Сеп 2016, 16:40

(bubsa) написа:
TheRetard написа:Имам един въпрос към вас. ПОнеже съм чел, че е46-ците преди 2000г. страдали от ръжда повече от колкото след 2000г, но някои хора отричат. Някой може ли да ми каже дали преди 2000г. имат някви фабрични минуси различни от тези след 2000г. И неща, при които трябва повече да се внимава? Пред голяма дилема съм и се чудя дали има смисъл да гледам коли преди 2000г., щото гледам, че разлика в цената не е като да няма. Единственото, на което държа от към екстри са: ел.пакет, центр.закл, климатик и мулти волан, като мулти волана може и да го прежаля и да си го сложа отделно, ако колата е добра оферта.

Тези преди фейса повече късат задните мостове.Това им е главния,но не и единствен недостатък.

Един вагон "детски болести", като доста от тях може да те оставят на насред пътя и всъщност въобще не са детски. Не гледай след 2000та а след фейслифта направо.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318I e46
Мечтае да кара: BMW M5 touring

Мнение от tashev_1990 » 04 Сеп 2016, 18:48

acho.rs написа:
(bubsa) написа:

Един вагон "детски болести", като доста от тях може да те оставят на насред пътя и всъщност въобще не са детски. Не гледай след 2000та а след фейслифта направо.

Какво толкова се е променило във фейслифта не ми е ясно? Освен външните промени. Според мен за раждата по скоро има значение от къде идва колата. Две три години разлика едва ли ще променят нещо особено в това отношение. От по голямо значение е как е гледана колата. Просто като купуваш нещо трябва очите да са на четири. Друго важно е да не попаднеш на някой куц вид двигател по рождение.

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 04 Сеп 2016, 19:14

Е46 си е модел с куп детски болести и освен късането на задния мост, общо взето нищо друго не е отстранено във фейслифта. Отделно 316/318/320 (2.2) са в пъти по капризни от по-старите си братчета.
Но всичко си е до конкретния екземпляр - кошници от преди и след фейслифта колкото щеш.
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 04 Сеп 2016, 20:00

Ачката пак е номер едно с компетентността си :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 04 Сеп 2016, 23:02

Да и мен ми стана интересно кои са тия куп детски болести които могат да те оставят на пътя и са отстранени след фейслифта?
Говорим на изуст? за всички модели и двигатели ли говорим или ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 05 Сеп 2016, 14:32

Nedko Anev написа:Да и мен ми стана интересно кои са тия куп детски болести които могат да те оставят на пътя и са отстранени след фейслифта?

Говорим от опит - случайно карам и двете. Детските болести на първите Е46ци са:
- задния мост влиза в багажника - при всеки смислен мотор се случва. Дължи се на дебилно тънка ламарина където е хванато магарето за купето. Уж никога не се оправял този проблем, но за 400лв ми го направиха бетон и от 4 години няма признаци да се къса.
- управлението на перката полудява - ходи го усети кога бърка на коя точно от 7те скорости да върти перката. Тя си работи, системата ти прегрява. Само че вместо на макс, върти на мин. Дължи се също на глупост - капачето на управлението е пластмасово, без изолация и влиза влага и ... се побърква.
- поради странни причини и казанчето на охладителната течност се пръска и пак оставаш на улицита.
- друг по-лек проблем - ами преди фейса просто си друса повече
- също така при скорост над 140км/ч вятъра започва да се чува доста неприятно
- дори на минимално отворен прозорец, вътре духа нетърпимо
- преди фейса колата е 4 звезди за сигурност, след фейса е 5 звезди :idea:
Това са само на пръв поглед забележимите разлики, предполагам има още един куп "детски болести" които са отрстранени.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318I e46
Мечтае да кара: BMW M5 touring

Мнение от tashev_1990 » 05 Сеп 2016, 15:03

acho.rs написа:
Nedko Anev написа:Да и мен ми стана интересно кои са тия куп детски болести които могат да те оставят на пътя и са отстранени след фейслифта?

Говорим от опит - случайно карам и двете. Детските болести на първите Е46ци са:
- задния мост влиза в багажника - при всеки смислен мотор се случва. Дължи се на дебилно тънка ламарина където е хванато магарето за купето. Уж никога не се оправял този проблем, но за 400лв ми го направиха бетон и от 4 години няма признаци да се къса.
- управлението на перката полудява - ходи го усети кога бърка на коя точно от 7те скорости да върти перката. Тя си работи, системата ти прегрява. Само че вместо на макс, върти на мин. Дължи се също на глупост - капачето на управлението е пластмасово, без изолация и влиза влага и ... се побърква.
- поради странни причини и казанчето на охладителната течност се пръска и пак оставаш на улицита.
- друг по-лек проблем - ами преди фейса просто си друса повече
- също така при скорост над 140км/ч вятъра започва да се чува доста неприятно
- дори на минимално отворен прозорец, вътре духа нетърпимо
- преди фейса колата е 4 звезди за сигурност, след фейса е 5 звезди :idea:
Това са само на пръв поглед забележимите разлики, предполагам има още един куп "детски болести" които са отрстранени.

Ето в този сайт са написани промените които са направени през годините
http://www.bmwfanatics.co.za/showthread.php?tid=39394
А за половината неща които пишеш не са се оправили ако изобщо са били проблемни след фейслифта. Например казанчето еднакво е за всички модели поне според реалоем. Това с окачването също няма промяна не виждам да има нови части. Или шума пак въпрос на усещане. Всички промени които са написани в другия форум са основно козметични.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към E46