Придърпване 530xd LCI

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F01 740d xDrive

Re: Придърпване 530xd LCI

Мнение от BMWDream » 28 Авг 2016, 15:55

Разкачах го преди и беше същото...
Имал съм 503д 218...Като цяло тази в ниските обороти ми е мудна, няма тяга... Понякога ме ядоса като няма тяга и я набия на кик и от 1300 оборта отиде на 2400-2500( връща само една предавка...)...и това мисля, че не е нормално..

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 28 Авг 2016, 16:26

BMWDream написа:Разкачах го преди и беше същото...
Имал съм 503д 218...Като цяло тази в ниските обороти ми е мудна, няма тяга... Понякога ме ядоса като няма тяга и я набия на кик и от 1300 оборта отиде на 2400-2500( връща само една предавка...)...и това мисля, че не е нормално..

Тогава по-добре изключи проблема да е/или само от дебитомера. Има нещо друго, но ще гадая. По-добре виж някъде да направиш оглед и диагностика.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 28 Авг 2016, 18:18

Може да звучи странно от моя страна, ама като страдащ ... В какво състояние ти е торка?

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWDream » 28 Авг 2016, 19:31

Значи на диагностика нищо не излиза в автомат и мотор...
Торка как да го разбера...?
На място колата няма вибраций, стрелката на оборотомера е закована.
С 90-100 пак стрелката не помръдва.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Stoimenov » 28 Авг 2016, 20:56

Торка на доагностика не се хваща. Разгледай темата за Торк ако искаш. Малко стрелям на посоки, защото моя е проблемен от вече доста километри и автомата се държи по подобен начин

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWDream » 28 Авг 2016, 22:22

B.Stoimenov написа:Торка на доагностика не се хваща. Разгледай темата за Торк ако искаш. Малко стрелям на посоки, защото моя е проблемен от вече доста километри и автомата се държи по подобен начин

Точно от това, което съм чел в темите за торк ти казвам...От прочетеното при мен няма такива симптоми. Иначе си е адекватен автомата...само този проблем в ниските обороти...Все си мисля, че е нещо от дпф-а и накрая ще го изтърбуша...Интересно е, че като измия колата и гърнетата и след 40-50км ги прави черни отвътре. Иначе в движение и на кик грам не изпушва отзад...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d ///M vision
Мечтае да кара: F10 550d///M

Мнение от stoino » 28 Авг 2016, 23:45

BMWDream написа:
B.Stoimenov написа:Торка на доагностика не се хваща. Разгледай темата за Торк ако искаш. Малко стрелям на посоки, защото моя е проблемен от вече доста километри и автомата се държи по подобен начин

Точно от това, което съм чел в темите за торк ти казвам...От прочетеното при мен няма такива симптоми. Иначе си е адекватен автомата...само този проблем в ниските обороти...Все си мисля, че е нещо от дпф-а и накрая ще го изтърбуша...Интересно е, че като измия колата и гърнетата и след 40-50км ги прави черни отвътре. Иначе в движение и на кик грам не изпушва отзад...

Щом ги прави черни има вероятност DPF да е изтърбушен вече или ако колата е внос от Италия там DPF гo дупчат жабарите за да нямат проблеми.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Stoimenov » 29 Авг 2016, 9:15

Дам, щом стават черни - по-скоро нямаш реално ДПФ :) Тогава остава въпроса дали е изключен софтуерно, защото ако не е, вероятно постоянно влиза в регенерация и прочие, което си влияе на поведението на колата и оборотите. Вдигни я на стенд, чукни на гърнето и ще видиш дали е кухо или не : )

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWDream » 29 Авг 2016, 10:26

Ако нямаше dpf щеше поне малко да изпушва на кик...Кара кола зад мен и бия кик и казват, че грам не изпушва. От Делфито пускам регенерация и си гледам в реално време докато карам градусите. Като няма регенерация седи 150-300. Като пусна регенерация отива на 550-600... И ги черни като покарам повече и само отвътре...Иначе съм виждал 60-ка без dpf...отвънка борда на гърнето го прави черен та черен...Да е дупчен в Италия не ми се вярва защото колата е вкарана в бг 2012. Съмнявам се на 4 години кола в гаранция да са я дупчили...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWDream » 31 Авг 2016, 8:16

Така...има някакво развитие по моя проблем...
Днес с паленето и потеглянето почна да придърпва и след 2 км в движение изгасна и изписа: Engine reduced power. Закачих я веднага и това на снимката изписа...
Съмнява ме някоя дюза въпреки, че ги гледах 100 пъти, перфектни са стойностите или регулаторния клапан отзад на рейката...
Иначе този проблем си го има още откакто съм пуснал темата, явно сега се изрази по- ярко. Преди 3-4к км съм сменил горивен, въздушен филтър...отначало си мислех нещо, че е от горивния филтър, но явно не е..
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWDream » 02 Сеп 2016, 20:58

Днес смених клапан регулатора на рейката, но пак същата работа...

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 02 Сеп 2016, 21:37

BMWDream написа:Значи проблема се оправи до миналата седмица...Ходих на море и на Ахтопол в задръстването ми се скъса демферната шайба...Смених я там и си тръгнах...Преди София, след Пазарджик като почнах да катеря планината, започна едно притрисане докато карам със 100-110км без да я напъвам да върви, а просто поддръжам газта. Все едно гориво не достига...Натисна ли да върне предавка, всичко се оправя като мине 2000 оборота...Тези дни и в градско като карам ми прави впечатление, че го прави. Мине ли 2000 оборота, всичко е ОК, но като е под 2000, даже под 1600 и го има периодично това придърпване. Като придърпа и натисна газта до долу и автомата се чуди 5 секунди дали да върне предавка...
Възможно ли е DPF-a да се е задръстил, защото като скъса шайбата и "наби" грешки в DDE-то и да не е позволявало да тръгне регенерацията(не съм имал път извънградско след зануляване на грешките да пуска регенерация)?
Ще хвана утре пак да пробвам с другия дебитомер какво ще стане...
P.S. Общо взето стария ми проблем, но сега го прави и извънградско...Събрал съм 3 дебитомера и утре ще го мъча...

Колега извинявай ама това си е чист торк заминал , рециклаш 1400 лева.

BMWDream написа:Днес смених клапан регулатора на рейката, но пак същата работа...

Вакумите смени ли ги ? Дюзите ги свали да ти ги прегледат .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWDream » 02 Сеп 2016, 22:41

Това с торка е абсурдно... Ще пробвам утре с друг клапан регулатор(да не би сегашния да е прецакан...),после с ваккума на турбото, после помпата и релето и накрая дюзите...

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 03 Сеп 2016, 10:31

Абсурдно или не си описал симптомите на торка. Има цяла тема за това, ако искаш прочети, но в общи линии.
При около 100км/ч и баир колата почва да лашка и да играят оборотите и автомата се чуди дали да качи или свали предавка.

Може да си направиш опит да караш на ръчен режим и сам да избереш предавката. Примерно 110 6-та под 2000 об/мин и съм сигурен че няна да имаш проблем докато не стигнеш изкачване.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Stoimenov » 03 Сеп 2016, 21:24

Още в началото казах че за мен бие на торк - като страдащ от същото. Сега пристогнах в Хурватска по завоите в Босна ... Горката колица се чудеше да качва ли, да сваля ли, ама 1 предавка ли, 2 ли :) като се върна май му дойде времето да го сменя и да се радвам пак на колицата :)

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61