Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от Doberman_vas » 02 Сеп 2016, 9:07

dextuar написа:
vixx написа:
Top Gun Maverick написа:Някои са от наглост така, други от паника, други от липса на опит и рутина. Понякога си сигурен за първото ако им видиш физиономиите и държанието, но в други случаи е просто някое от последните. Днес ми се случи идентична ситуация като на колегата. Тръгвам да изпреварвам две коли и съм на калника на първата, която обаче решава, че ще изпрварва тази преди мен и просто свива в ляво без да погледне на огледало или нещо си. Видях я, че е жена, после пък като се изравних с нея дори не погледна в ляво. Караше си като зомби и нищо не разбра. Е, да и тегля майните ли? Не съм и свирил между другото, рядко свиря защото в много от случаите това има обратен ефект.

И аз мисля, че масово е от паника и от идеята "не го гледай сега за да не стане по-лошо".
Ма това нищо не оправя , де. Аз свиря повече по инстинкт, реално в тоя момент вече съм скочил на спирачките и изобщо не разчитам на клаксона. Факт е обаче, че има обратен ефект и само ги панира повече. Но понякога наистина не се усещам.

Мен в цялата ситуация не ме издразни, че ме засече, а се опита да ме изкара виновен, че не съм и пуснал мигач, за да карам направо?!? :ranting:
Вижте и ръката след 10 секунда, от мен ли искаше мигач, тя ли беше дала мигач, така и не разбрах...

ти караш като абсолютен селяндур, който си мисли че пътят е изцяло негов, и че всеки трябва да му прави път.
пробвай да караш по-бавно и по-толерантно, и няма 1 клипче да качиш в тази тема.
аман от бързаци и нерваци
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 02 Сеп 2016, 9:16

Doberman_vas написа:
dextuar написа:
vixx написа:
Top Gun Maverick написа:Някои са от наглост така, други от паника, други от липса на опит и рутина. Понякога си сигурен за първото ако им видиш физиономиите и държанието, но в други случаи е просто някое от последните. Днес ми се случи идентична ситуация като на колегата. Тръгвам да изпреварвам две коли и съм на калника на първата, която обаче решава, че ще изпрварва тази преди мен и просто свива в ляво без да погледне на огледало или нещо си. Видях я, че е жена, после пък като се изравних с нея дори не погледна в ляво. Караше си като зомби и нищо не разбра. Е, да и тегля майните ли? Не съм и свирил между другото, рядко свиря защото в много от случаите това има обратен ефект.

И аз мисля, че масово е от паника и от идеята "не го гледай сега за да не стане по-лошо".
Ма това нищо не оправя , де. Аз свиря повече по инстинкт, реално в тоя момент вече съм скочил на спирачките и изобщо не разчитам на клаксона. Факт е обаче, че има обратен ефект и само ги панира повече. Но понякога наистина не се усещам.

Мен в цялата ситуация не ме издразни, че ме засече, а се опита да ме изкара виновен, че не съм и пуснал мигач, за да карам направо?!? :ranting:
Вижте и ръката след 10 секунда, от мен ли искаше мигач, тя ли беше дала мигач, така и не разбрах...

ти караш като абсолютен селяндур, който си мисли че пътят е изцяло негов, и че всеки трябва да му прави път.
пробвай да караш по-бавно и по-толерантно, и няма 1 клипче да качиш в тази тема.
аман от бързаци и нерваци

А ти пишеш като такъв...

Ритуално си изгарям книжката, късам златния талон и оставям всички на пътя да ме еб*т, за да попадам в твоите норми за толерантност...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 02 Сеп 2016, 9:20

Все пак кара ремапната 90ка, как искаш да кара, с 30 ли? :mhihi:
Оставям шегата настрана, но тази тема се разпада.

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 02 Сеп 2016, 9:24

Мен ми се струва, че се извинява с жеста с ръка, защо непременно трябва да се кара за мигач? :paranoid: Иначе от доста далеч се вижда, че тази снове между лентите и за мен е очаквано да направи подобна маневра. СКледейки поведението на някой от по-раничко доста често не оставаш изненадан от простотиите, които следват- мисля си че е най-ценното умение в градски условия и може да спести много нерви и евентуални катастрофи :driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 02 Сеп 2016, 9:27

alozavar написа:Мен ми се струва, че се извинява с жеста с ръка, защо непременно трябва да се кара за мигач? :paranoid: Иначе от доста далеч се вижда, че тази снове между лентите и за мен е очаквано да направи подобна маневра. СКледейки поведението на някой от по-раничко доста често не оставаш изненадан от простотиите, които следват- мисля си че е най-ценното умение в градски условия и може да спести много нерви и евентуални катастрофи :driving:

Направи жест за мигач, на видео не се вижда хубаво понеже при качване, качеството значително намалява.

Към колегата доберман, сигурно и начинът ми на каране я накара да мине на червено, това как ще го коментираш? И при положение, че е заспа и 5 секунди след зелено не тръгва и всички зад нея я чакаме, да, при първа възможност ще я мина! Не виждам нищо незаконно в начина ми на каране! Ако ти го намериш, сподели, ако не, тези определения си ги запази в селската кръчма за аверчетата!

А този път, ако някога си го минавал и може да разпознаеш къде е, никога няма да си помислиш, че карам с повече от 50км/ч. Дори на клипа се вижда как подскача колата, но хубаво е мен да ме прехраниш, ей така - за спорта! И не, не карам като селяндур, карам си в лентата и някой ме засича и на всичкото отгоре с претенции, а ти какво виждаш си е твой проблем. Нито съм свирил, нито съм и светкал, това е селяндурско!

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 02 Сеп 2016, 18:29

alozavar написа:Мен ми се струва, че се извинява с жеста с ръка, защо непременно трябва да се кара за мигач? :paranoid: Иначе от доста далеч се вижда, че тази снове между лентите и за мен е очаквано да направи подобна маневра. СКледейки поведението на някой от по-раничко доста често не оставаш изненадан от простотиите, които следват- мисля си че е най-ценното умение в градски условия и може да спести много нерви и евентуални катастрофи :driving:

Абсолютно. Някак се научих да следя цялото движение и някои неща просто се предвиждат. Знаеш какъв ще е резултата и наистина не оставаш изненадан и стреснат.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 02 Сеп 2016, 20:57

dextuar написа:
vixx написа:

Колега, да тая е виновна, обаче ще ти кажа твоята грешка, която се вижда и от самолет. Не те знам колко опит зад волана като километри, но според мен при подобна ситуация спокойно могат да те качат на бордюра и после дреме ти на фара, че тя щяла да е виновна. Аз понеже карам такси и винаги това ми се е набило в главата защото в ранни бакшишки години все обвинявах хората като ме удрят(реално по правилник те си бяха виновни и затова ги обвинявах, включително пиян един)но после взех сериозно да се замислям защо всяка година все някой ме бутва някъде, все имам конфликтни ситуации защото някой нарушава правилата и ще ти кажа извода, а той е много прост - научаваш се да предвиждаш като все си мислиш ако сега тоя кривне или нещо си какво ще направя. Та твоята грешка е, че като тая тръгна да се дърпа вдясно, ти като ужилен засили турбината да я минаваш, а тя забележи, че още е с левите гуми в ТВОЯТА лента, а отляво на теб имаше бордюр ако не се лъжа. Та ако ти не бе намалил и/или тя не се бе върнала рязко вдясно, познай кой щеше да е отгоре на тоя бордюр, че може и завъртян? Скоро имаше една такава катастрофа по пътя Казанлък - Стара Загора. Единият изпреварва другия и леко с лявата си част закача нисък бордюр на извънградски път. Резултатът беше през таван за щастие без сериозно ударени. Та аз също понякога изпреварвам като теб, но ако има къде да избягам в ляво.
Ще ти кажа две от катастрофите, които съм можел да предвидя със сегашния си опит, но не съм направил.
Едната беше по тъмно в петък вечер около 4 сутринта вече всъщност(тоест събота сутрин)аз си карам по една празна улица с идеална видимост, без пресечки. Приближавам кръстовище и гледам кола, която спира с ляв мигач за да ме изчака и да завие пред мен. Бях на няколко месеца бакшиш. Изобщо не ми беше на акъла какво можеше да стане. Затова и си дадох газ(понеже онзи ме видя и спря когато дори бях леко далеч и ме чакаше да дойда за да мине)и в мига в който приближих почти до него и вече навлизах в кръстовището, онзи просто реши, че ще минава пред мен, беше с гоУф тройка, ама към 2004-та година това беше къде, къде кола. :mhihi: Аз със 190-ка Мерцедес бях и скочих на спирачките, имаше пясък обаче и колата даже подскочи леко заради една шахта и като го целнах челно с не висока скорост да речем 30, онзи излетя на тротоара, а аз спрях. Оказа се пиян, макар да твърдеше първо, че не е, после каза една бира когато му наду, не помня точно колко. Та от тогава когато някой завива пред мен го гледам доколко ме вижда и доколко ме гледа и как пристъпва. Той каза, че решил, че щемине нищо, че първо спрял и чакал да дойда. :shock: Та прецакания бях аз защото аз останах без работа за да речем две седмици и дори не се покри всичко от гражданската.
Вторият път един дядо го гледам с една Жигула, аз с Е39 528и пак си карам по главен булевард този път с две ленти в посока. Стигам до едно кръстовище и гледам един дядото в Жигулата, който ми е отдясно, че гледа за коли отдясно и си е спрял без наченки да тръгва. Вече влизам в кръстовището и той без да завърти глава наляво просто си тръгна. Спирачките не помогнаха, имаше и кола в насрещното, че и там не можеше да ида, та се боднах в него. Слезе и вика "ейййиии, цял месец не бях вадил колата, сега я извадих до магазина да ида само, да не я бях вадил хич". :shock: Смятайте моята реакция каква да е като му гледам големите лупи като телескопи отпред. Пак аз прецакан защото оставам без работа, гражданската не помня колко покри, но пак там някъде. От този ден насам всеки път като видя кола да чака да се включва в главен път по който карам, винаги гледам този дали ме гледа и как изобщо се държи. Куп пъти от тогава насам са ми излизали по този начин, но просто аз чакам точно това и си спирам или намалям колкото трябва, а не е като да не карам бързо доста пъти в подобни ситуации. Обикновено винаги бързането да минеш отнякъде с цел да избегнеш такива като тая ти изяжда ушите. В листовките преди имаше бая въпроси от сорта дали ще дадеш газ да минеш по-бързо през конфликтното място. Трябва просто да предвиждаш. Неслучайно на изпит ако допуснеш ПТП си скъсан дори когато не е по твоя вина! Това е защото реално си можеш да го предвидиш и ако си карал със скорост позволяваща ти да спреш във всеки един момент, то е нямало да се стигне до ПТП. Имам куп подобни истории, паркирали коли дори са тръгвали рязко без никаква светлина, дори на заден и са ме удряли. Удряли са ме дори когато аз съм бил паркирал и то два пъти. Удряли са ме отзад когато намалям дори леко за пешеходец, затова когато трябва да намаля понякога рязко се оглеждам и назад вече бързо. А като твоя случай имам подобно с тая разлика, че шофоьра, който изпреварвах си бе плътно вдясно и с никаква индикация тръгна наляво когато вече му бях по средата на колата до предната врата! Просто аз го изпреварвам на еднопосочно като от 200 метра съм в лявата лента, той се движеше зад кола и то не малко време, но реши, че точно тогава ще изпреварва без да погледне и на въпроса "кьорав ли си бе човек" той ме погледна и вика "да, с едно око съм". :shock: И тогава го видях, че е с едно око. Стана ми тъпо и го питам защо кара ако не може, а той каза, че не искал, ама шефа му го накарал. Взех му там 50 лева за одрасканите врати и толкова.Затова и е боядисвам таксито защото е пълно с всякакви, които да се остържат леко в мен някъде, понеже аз по-малко от 500 км. на ден не правя и това е почти само градско и между градско до близките села, тоест карам цял ден.
Та колега, просто предвиждай и мисли защото ако ти кажа колко пъти съм излизал целия извън пътя и съм предотвратявал челен удар защото отсрещния тотално не е преценил добре и дори да съм спрял на платното полза е нямало да има освен по-слаб на теория удар...
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар

Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от Dextuar » 02 Сеп 2016, 21:04

Аз признавам, че често прекалено се паля, но точно за тази предвидих, че е шматка и затова исках на бързо да се отдалеча от нея.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 02 Сеп 2016, 21:10

зарежи човек ... тука не може да се разбереш по такива въпроси, САМО ТИ си виновен ... няма как да е иначе... ти си БМВ джигит и за тва си виновен

мен вчера товарен КАМИОН волво щеше да ме размаже на слизане от надлез (Кючука към сточна гара в Пловдив), карах с 40, дръпнах се, още намалих, свирнах и оня пак си довърши и нави волана на макс, добре че успях почти да спра, щяха после помен да ми правят - щото от дясно е стена там ... ама нали ... що не съм карал с 20, с 10 ... що въобще карам, а? че да могат другите да си трепят наволя

аман от фалшиви моралисти в тоя форум, пишещи пълни тъпотии кой с кого да се съобразявал, все едно те са мега толерантни... квото и да постнеш и покажеш тука не е достатъчно

тук или си пълен джигит щото си минал от някъде като всички други с 70 примерно и не пускаш разни блеещи същества, или си пълен мухльо щото не си слязъл и натръшкал като на "КАРАТЕКА" или колата ти е мега спряла щото канатри 600 кубика мотор и т.н. ...

и като карам внимателно и предпазливо и ме смаже камиона ... кво ... да постна клипче ли?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 03 Сеп 2016, 15:31

Карайте забавлявайте се и не му мислете чак толкова . :yes:
https://www.youtube.com/watch?v=097Xfn7j8_Y
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 09 Сеп 2016, 13:44

Баси логиката вадят тука някой. Ако не си предвидил малоумието на някой, това не те прави виновен в каквото и да било. Да съгласен съм тази способност "да гледам няколко хода напред" в движението ми е спестило доста, особено последните години от както карам мотор. Обаче това, че аз съм извадил добра реакция и не е станало птп от глупостта на някой не значи, че трябва да махна с ръка и да подмина. Особено с мотора псувам като тоя на клипа ако не ѝ повече понякога, защото "разсейването" или "неможенето" на такава патка може да ми струва най-малко доста синини и охлузвания и 4 цифрени суми за поправка на мотора, да не говорим че според ситурацията и живота. Така, че ако ще се разсейва или толко си може, да си седи дома..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 09 Сеп 2016, 16:47

Виждам, че се говори бая за тракия.

Такам една прясна случка.

Пътувам в делничен ден по обяд от София към Бургас и както сте забелязали вече има една тенденция в дясна лента да се кара 90-100 в лява 140++ Та, застигам аз една колона 10тина автомобила и се престроявам в лява лента като карам 140-150 и постепенно изпреварвам колите, който са на гъсто ( мога да се мушна ако дойде някоя 500 коня кола без проблем). Изпреварвам си аз и виждам някой ми прави къси дълги, но не ме застига особено бързо, само виждам, черен джип остават ми още 3-4 коли и ще се прибера. Застига ме лека полека и виждам, че иде реч за опелския джип аналог на шевролет каптива ИРМШЪР на решетката пише прецених, че ще изчака още 10 секунди да си изпреваря и да се прибера, хем е и на високо вижда ситуацията, пък и не мисля, че е много по - бърз от мене :mhihi: Та залепил ми се е агента отзад аз ускорявам вече 160 подминавам и свършват колите, пускам си културно десен мигач да се престровам ,но това не е БЪРЗИ И ЯРОСТНИ да чука волана веднага след последната кола прибирам си се с една плавна траектория и изведнъж тоя ми свири гледам героя се юрнал да ме изпреварва от дясно. Това малко ме фрустрира и натиснах 180-190 той движи до мене няма сила караме един до друг, но приближават коли в неговата лентаи той ми е на вратите и директно почна да ме мачка към мантинелата :shock: дърпам се аз максимално не става той вече ще ме опре цъкам спирачките и се мушна на косъм пред мен нямаше и метър от бронята ми и колата пред него в неговата лента :dummy:

След това му се залепих и беше смешно как набива кикдауни и само изпушва отзад и нищо не се случва, но това е вече за една друга тема :mhihi:

1. Не бях прав да ускорявам
2. Но защо ме изпреварва от дясно, като съм показал, че го пускам с мигач и то дори го бях пуснал преди да изпреваря последната кола от колоната?
3. И двамата сме дебили, но той можеше да ни убие и двамата в колата ми :kuku: На какво разчита ако не се бях мръднал?! Щеше да удари и мен и колата, която е пред него :dunno: :ranting:

Та извода е пазете се, защото разни ла*нари купили си дори най смешния джип на пазара ( всъщност май е втория най-смешен, че те нали и дачия правят) се мисли за БЕЗСМЪРТЕН ЦАР НА ПЪТЯ.

vlad0 написа:Какво мислите за това: https://www.youtube.com/watch?v=RV2JBbol2To ?

Топене ли е или вие също бихте го направили? :)

Това лично съм го правил на пешеходната в София горе на Черни връх. Карам зад една патрулка мирно и спокойно посока НДК и патрулката мина аз спрях на някаква жена да пресече и в тоя момент един профуча от ляво, а ако не бях свирнал на жената да спре щеше да я прати в киното долу в CCS-a. ГАЗ настигнах куките на светофара долу и им обясних какво стана, спряха го, но после какво е станало не знам :yes: Може да ме оплюете, но това беше правилното според мен. Директно я убиваше, защото мина с 80+ км/ч :kuku: :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 09 Сеп 2016, 16:55

човек ... снощи си завивам на голям булевард в Пловдив - но бях пуснал камерата с нетествани настройки и нямам клипа , нищо не е заснела - ... вечерта към 23ч ... правя си левия завой на зелено ... зад мен има някаква А-клас ..и към края на завоя натискам малко (А-класата е още на 2 метра само след секцията на светофара) и леко настрани вземам завоя ... щото просто целия булевард е празен и няма НИКОЙ ... и си бутам 5та и карам с 60 към идващия пред нас мост и светофар има няма 600-700м ... и пускам по инерция да намаля ... в тоя момент от най-лява лента зад мен виждам фарове ... рязко свиване към най-дясната лента (аз съм в средната щото дясната ще се прекрати след светофара към който отиваме) ... разминава ме А-клас-ата с "мръсна газ" и пак рязко влиза в лентата пред мен и едвам спира на червеното ... аз се дотътрям и спирам зад нея ... чакаме червеното ... светва зелено... 3 сек никой не тръгва?! нито свиря нито, нищо ... тръгваме към моста и А-клас-ата демонстративно ускорява само до 40 и само си гледа шофьорката в огледалата ... а аз не смея да се престроя щото не знам дали няма да "се гоним" а аз не искам да се гоним ... как да е, на моста вече по-средата се изнсям с мигач и преминавам бавно покрай таз "рацерка" ... и в тоя момент бие спирачки А-клас-а?!?!? добре, че вече не бях отзад ... докато се разминаваме някакви 2 кифли ни гледат "злобно" все едно ще слязат и ще вадят бухалки ... ако някой може да ми обясни какво точно е станало ... аз не мога да си обясня :dunno:

в "гонка" ли съм попаднал ... трябвало е да не пускам левия завой леко настрани щото съм им наранил чувствата ли? трябвало е въобще да отбия и да чакам да минат на спокойствие ли ... тотално откачени хора

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 09 Сеп 2016, 19:24

Ми и аз вчера, тръгвам си от ОМВ Бояна и на изхода спирам, за да изчакам трафика, щото нали има няк'ва ускорителна лента, ама там спрени коли. Хоп, някъв клаксон зад мен, поглеждам огледалото, некъв само челото му се види над волана. Изчаках да мине трафика, тръгнах, тоя ми се лепнал с таз лагерница. Пък и напира, а аз вече бях боднал пета и ускорявах към 80км/ч. Изнерви ме, щото ми свети с нерегулираните си фарове в огледалото и хоп.. от 5-та -> 3-та, а горкия изкара буталите на онова инженерно недоразумение да ме настигне, ма нъц.. Та и аз не го разбрах, акаше ли му се, че толкова бързаше, дюнерите в Студентски град ли гонеше :dunno:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: корав барутарник
Мечтае да кара: по-корав барутарник

Мнение от Venko » 11 Сеп 2016, 15:45

Тая тема чак ме е срам да я чета понякога....

Може и да се лъжа, но от както си купих комби - хората на пътя са с видимо по-нормално отношение. Преди това бях с е36 кабрио и си имаше джафкания. Сега с комбито заобикалят, чакат, оглеждат се...., знам ли - може да се счита за семейна кола и гледат да не напъват много ли що ли :dunno: .

Но като изключим един дедец с ауди 80, който почти се качи на калника ми с 100км/ч, защото не успя да изпревари - срещи с 3тия вид нямам последните месеци. :driving:
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата