Проект: обнови си белещия се скоростен лост за 15 мин.

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Re: Проект: обнови си белещия се скоростен лост за 15 мин.

Мнение от badsharki » 01 Сеп 2016, 7:27

stoevmarto написа:Много ще съм благодарен ,ако някой може да помогне. Искам да боядисам Въздуховодите (мисля ,че така се наричат) вътре в купето. Не знам при почистване някакви препарати ли използваха и станаха почти бели. Пробвах да ги оправя ,но не става. (Също така как се свалят). Четох много по форомите изгледах много клипове в интернет. Разбрах ,че първо с финна шкурка се минават на вода после се боядисват с някакъв грунд за пластмаса. Накрая се пръскат с черен матов спрей. Някой знае ли точно с какъв спрей се пръска понеже интериора вътре не е точно черен ,а както на повечето BMW-та между тъмно сив цвят и черен. Има ли си някакъв номер тази боя?

Също така трябва да си реставрирам скоростния лост. Четох много и разбрах ,че най-добре става с фолио. Къде продават такива?
Изглежда сложно с черния кръг в средата. :banghead:

Колега, не знам как ще ги обработваш тия ламели без да ги изпочупиш. А дори и да успееш, това са движещи части и като ги боядисаш не съм сигурен дали няма да почнат да заяждат и люпят. Според мен, най-добре си намери други в някоя морга. Със сигурност няма да са някаква цифра, ще си спестиш нерви и време, а и всичко ще ти е в оригинален вид и цвят.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото си иска
Детайли за колата: Обикновенно много бърза

Мнение от lyu_records » 01 Сеп 2016, 23:03

Някой лепил ли е фолио по конзолите за ел. стъклата на мен ми е супер излющена шофьорската.
Това със спрея не ми се вижда дългосрочен вариант. До момента съм лепил с 3М 1080 серия две коли преди 5-6 години, нищо не е мръднало. 3M имат един спрей за здраво залепване на фолиа не съм го ползвал но според мен биха се получили дупките на конзолата за копчетата на стъклата.
Някой да се е заигравал?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Мнение от cocosas » 01 Сеп 2016, 23:18

lyu_records написа:Някой лепил ли е фолио по конзолите за ел. стъклата на мен ми е супер излющена шофьорската.
Това със спрея не ми се вижда дългосрочен вариант. До момента съм лепил с 3М 1080 серия две коли преди 5-6 години, нищо не е мръднало. 3M имат един спрей за здраво залепване на фолиа не съм го ползвал но според мен биха се получили дупките на конзолата за копчетата на стъклата.
Някой да се е заигравал?

каквото сум боядисал със спрей, не е мръднало все още. Зависи и от това как ги пазиш, ти и тези които возиш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lyu_records » 02 Сеп 2016, 0:29

Акрилните боички не са оферта за неща които ще пипаш ежедневно. Ако се боядисва бих походил по-сложния начин. Търкане, пластификатор, база, лак с втвърдител и става прекалено сложно и след време пак ще се обели. Просто мисля като правя нещо да го правя еднократно а не след година пак всичко на ново!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Мнение от cocosas » 02 Сеп 2016, 13:10

не те знам как пипаш, но аз като си свалям прозореца - натискам само бутоне а не цялата пласмаса. И отделно не си свалям и дигам прозорците по 5 пъти на ден. А пласмасата около лоста незнам какво има да я пипаш ама твоя си работа.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lyu_records » 02 Сеп 2016, 16:55

Ще тапицирам всички лайсни и е не сериозно да я остава различна цялата конзола с капака за пепелника, другата малката около лоста няма да я пипам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lyu_records » 03 Сеп 2016, 21:54

Вариантите за хубаво фолио са два.
1. Oracal серия 975 - представители в България МикроАСУ
2. 3М серия 1080 - представители в България Партнърс

Каталог Oracal 975

Каталог 3М 1080

Аз ще ползвам "brushed" текстура и все още се чудя за цвят. Колата е цвят "mystic blue" и се чудя дали да не налепя със синьо всички лайсни а конзолите на климатика cd и dvd с черно, от друга страна салона ми е сив и всичко от графита през сиво и черно би седяло екстра. Оригинално е в светлосиво всичко. :banghead:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lyu_records » 30 Окт 2016, 18:42

Изображение

Изображение

3М 1080 :yes:

Износената кожа по ръба се лекува с боя за обувки няколко ръце и после вакса.
Току що го направих и ефекта е супер! :yes:

Изображение

Направо се върна в 2005г.

Предишна

Назад към Е60/Е61