Проблем гасне при мокро време

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем гасне при мокро време

Мнение от Insatiable » 06 Дек 2006, 23:26

Моля ви някой да помогне колата ми губи обороти и гасне в мокро време. Видях повечето теми по тоя вапрос, но не ми е мокар компютъра, ланда сондата си е наред, Дистрибуторна капачка нямам.
Колата върви перфектно в сухо време БМВ 316 М43 мотор (много добър мотор :D ) 94 година Е36. :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 07 Дек 2006, 2:34

Кабелите към свещите или бобината?? тя по принцип е добре изолирана, ама де да знаеш... :confused:
Изображение

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 07 Дек 2006, 4:01

На мене след измиване прекъсваше и се оказа пробив в изолацията на единя кабел за свещите и прехвърляше искра към блока.Или казано по научно му-тока търси най прекият път,при намокряне на даден матерял-съпротивлението му пада и се получава загуба на електроенергия.Много е вероятно да ти липсва някоя от предпазните кори отдолу и да се мокри двигателят-другият път като започне да го прави тоя номер,се опитай да видиш кое се е намокрило,даже ако е тъмно има вероятност и някоя искра да видиш!

Аватар

Мнение от mafia » 07 Дек 2006, 19:48

даммм BMDrago ти отговори това , което и аз исках да напиша ;)
Подписът не служи за рекламно пано. Иво.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Insatiable » 07 Дек 2006, 23:26

Благодаря за отговорите но днес смених кабелите за свещите бобината я видях наред си отидох да си измия колата трагнах и след 2 -3 километра пак почна да прекъсва изфурсирахя 2 пати и се оправи но проблема си остава. ходих и в Бош сервиза ама и там неможаха да ми помогнат. Някой ако има други идеи с радост ще пробвам. :help:

Потребител
Аватар

Мнение от shperthca » 12 Дек 2006, 0:28

Insatiable написа:Благодаря за отговорите но днес смених кабелите за свещите бобината я видях наред си отидох да си измия колата трагнах и след 2 -3 километра пак почна да прекъсва изфурсирахя 2 пати и се оправи но проблема си остава. ходих и в Бош сервиза ама и там неможаха да ми помогнат. Някой ако има други идеи с радост ще пробвам. :help:

Аз имах подобен проблем.От двете страни на двигателя имаш 2 -е маркучета
,които служат за отачане на водата ,която се стича от прозореца.Провери ги дали не са запушени от боклуци и да не се мокрят кабелите.Надявам се да съм ти помогнал.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M50B25,M50B30,S50B30
Мечтае да кара: M1 Procar
Детайли за колата: 325i, E36 BTCC Replica, E36 M3

Мнение от bmw325ci » 12 Дек 2006, 20:50

И аз имах такъв проблем веднъж като я мих, и питах и ми казаха че некви канали са запушени от умрели катерици и връбчета и вкарва вода некаде по некакви кабели, даже като я мия ми вкарва и малко водица при шоферското място на мукетчето :mhihi: ама това със гасненето ми го направи само веднъж, те онзи ден я карах да я мият на мивка, и оня я пръска яко с вода ама не ми го направи тоя проблем, не знам баж какво се запушва ама ще искаме компенсации от БМВ, ... по един М-пакет :mhihi: и ще им простим

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 13 Дек 2006, 7:58

има дренажна тЪрбичка под ластмасата , там при двигателчето на чистачките от към акомулатора .. на мене компа се мокри няколко пъти , добре че не даде фира :!:
Изображение

Назад към E36