Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Бързи въпроси и отговори
b00st написа:imanov написа:b00st написа:imanov написа:Здравейте,
след смяна на акумулатор водната помпа продължава да работи и се чува едно цъкане откъм двигателя след като се изгаси мотора. Предполагам, че това е довело и до изтощаването на предишната батерия. Когато беше паднал тока се чуваше едно чукане откъм релето в кутията с бушоните. Преди да ходя на диагностика имате ли идея мога да проверя и дали водната помпа е за смяна или може да е от някое реле.
Благодаря предварително
А мотора е...?
2008 е90 316и бензин с електрическа водна помпа
Възможно е тази малката допълнителната да остава да охлажда след изгасянето на мотора. Или е само за REST функцията, честно казано не знам.
Здравей,
когато пипам маркучите налягането идва и се чува от главната водна помпа под мотора. Акмулатора беше свален 1 нощ и си мислих че може да прави някакво обезвъздушаване автоматично но не спира 15 мин. Мислих си, че може да е някое реле специфично за тази помпа но не мога да се ориентирам кое е и явно ще се ходи на диагностика защото явно това ми е съсипало и стария акмулатор.
Поздрави
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
b00st написа:imanov написа:b00st написа:imanov написа:Здравейте,
след смяна на акумулатор водната помпа продължава да работи и се чува едно цъкане откъм двигателя след като се изгаси мотора. Предполагам, че това е довело и до изтощаването на предишната батерия. Когато беше паднал тока се чуваше едно чукане откъм релето в кутията с бушоните. Преди да ходя на диагностика имате ли идея мога да проверя и дали водната помпа е за смяна или може да е от някое реле.
Благодаря предварително
А мотора е...?
Възможно е тази малката допълнителната да остава да охлажда след изгасянето на мотора. Или е само за REST функцията, честно казано не знам.
Само за REST функцията е, това което чува тои е маи водната помпа която при бензина е електрическа, проверете релето което чуваш че цъка да не е залепило щото помпата не се върти когато двигателя е студен.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Бързи въпроси и отговори
awful написа:b00st написа:imanov написа:b00st написа:imanov написа:Здравейте,
Благодаря предварително
А мотора е...?
Само за REST функцията е, това което чува тои е маи водната помпа която при бензина е електрическа, проверете релето което чуваш че цъка да не е залепило щото помпата не се върти когато двигателя е студен.
Не всички бензини са с основна електрическа водна помпа, само 6 цилиндровите. Те имат такова поведение, да остават да работи малко след гасене и да не тръгват веднага с палене, ако е студено навън. Но 4 цил. са с механична и поведението на допълнителната не е такова, което значи, че вероятно може да има проблем с тоците. Най-сигурно е да се пусне една диагностика с INPA.
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
При мен н43 мотор е с електрическа водна помпа и нямам допълнителна за рест функцията. Всичко се поема от основната. Но не съм чул да работи след гасене.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Не знаех, че и на N43 слагат електрическа
Intelligent Heat Management
This concept of intelligent heat management opens up potentials for engine functions and the
vehicle operator. The previous section dealt with the various operating modes in connection with
heat management. However, an electrically driven coolant pump makes available even further
options. For instance, it is now possible to warm up the engine without the recirculating the
coolant or to allow the pump to continue to operate after turning off the engine to facilitate heat
dissipation.
Това е от един .pdf техническо описание за N52, но предполагам същото важи за всички ел.

This concept of intelligent heat management opens up potentials for engine functions and the
vehicle operator. The previous section dealt with the various operating modes in connection with
heat management. However, an electrically driven coolant pump makes available even further
options. For instance, it is now possible to warm up the engine without the recirculating the
coolant or to allow the pump to continue to operate after turning off the engine to facilitate heat
dissipation.
Това е от един .pdf техническо описание за N52, но предполагам същото важи за всички ел.
b00st написа:Не знаех, че и на N43 слагат електрическа![]()
dissipation.
Здравейте
При мен проблема е,че след смяна на акумулатора го работи помпата и без да е загрят двигателя
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
awful написа:b00st написа:imanov написа:b00st написа:imanov написа:Здравейте,
Благодаря предварително
А мотора е...?
Поне при мен допълнителната водна помпа не е само за рест функцията, а работи и след гасене на мотора, когато колата е добре загряла.
imanov написа:b00st написа:Не знаех, че и на N43 слагат електрическа![]()
dissipation.
Здравейте
При мен проблема е,че след смяна на акумулатора го работи помпата и без да е загрят двигателя
Здравейте,
след диагностика се оказа, че е водна помпа, което ми се струва странно защото върти водата и не спира:) може би просто електрониката се е прецакала. Очаквам още едно мнение и ще ви кажа крайният резултат! Да попитам след като водната помпа се чува да работи знае ли някой дали има начин да се отремонтира по някакъв начин след като най вероятно е електрически проблема?
- a03
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3 F25 28i
Колеги, как да разбера дали имам combox за да мога да използвам интернет функцията на навигацията. Колата е фейс и е с голямата навигация. По ВИН излизат следните неща: 6AA BMW TELESERVICES, 6AB CONTROL TELESERVICES, 6VC CONTROL COMBOX, 614 INTERNET PREPARATION, 615 EXTENDED BMW ONLINE INFORMATION, 616 BMW ONLINE, 7HE CONNECTIVITY PACKAGE и т.н. Уж има, а като се опитам да пусна интернета ми казва, че за тази държава не било активно. Въпроса ми е въобще има ли начин да се подкара това чудо и как може да стане това и има ли начин да се промени това с държавата за да е активно за България?
Инсталирах си ISTA/D и искам да знам откъде и как в програмата мога да чета живи данни, като стойности на дюзите?
Oсвен това ме интересува какви настройки ще изгубя ако разкача акумулатора?
Oсвен това ме интересува какви настройки ще изгубя ако разкача акумулатора?
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Виъкъл мениджмънт->Сървис Фънкшън->Дисел Фуел Електроникс(долното)->Пауъртрейн->Ръф Рънинг Межърмънт->Смуут рънинг контрол e за дюзите.
Здравейте,
може ли да се сложи G12+ long life антифриз в BMW e90 с електрическа помпа или задължително трябва да е BMW стандарта G48( който като гледам има по ниски характеристики) Не намерих подобна тема а в чуждите форуми има всякакви мнения по въпроса.
може ли да се сложи G12+ long life антифриз в BMW e90 с електрическа помпа или задължително трябва да е BMW стандарта G48( който като гледам има по ниски характеристики) Не намерих подобна тема а в чуждите форуми има всякакви мнения по въпроса.
Специално за антифриз не знам защо някой би сложил нещо различно от ОЕМ. А с ел. помпата определено не бих експериментирал.
Здравейте колеги, днес ми активираха дневните светлини, но не се появиха в менюто където могат да се изключват и включват колата е е91 2006 година и на копчето за включване на светлини няма auto някой знае ли защо не са се появили в менюто? Благодаря ви предварително !
absolytko написа:Здравейте колеги, днес ми активираха дневните светлини, но не се появиха в менюто където могат да се изключват и включват колата е е91 2006 година и на копчето за включване на светлини няма auto някой знае ли защо не са се появили в менюто? Благодаря ви предварително !
Забравих да кажа, че е без навигация