Аларма не иска да се активира с comfort access
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- alma359
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2010 e90 330d
- Детайли за колата: Ръчка
Аларма не иска да се активира с comfort access
Здравейте,
притежавам е90 с comfort access(keyless go) понеже няма оригинална аларма си купих италианска аларма HPS-840 NEW на Patrolline, която уж работи с comfort access. Инсталирах алармата и работи без проблеми с дистанционното(при заключване - алармата се активира и при отключване се деактивира), и с comfort access при отключване се деактивира, обаче при заключване с comfort access не иска да се активира! Въпросът ми е възможно ли е проблемът да е в колата, ако по can-bus колата не изпраща сигнал за заключване? И ако да мога ли да промена кодировки в cas модула за да оправа проблема?
притежавам е90 с comfort access(keyless go) понеже няма оригинална аларма си купих италианска аларма HPS-840 NEW на Patrolline, която уж работи с comfort access. Инсталирах алармата и работи без проблеми с дистанционното(при заключване - алармата се активира и при отключване се деактивира), и с comfort access при отключване се деактивира, обаче при заключване с comfort access не иска да се активира! Въпросът ми е възможно ли е проблемът да е в колата, ако по can-bus колата не изпраща сигнал за заключване? И ако да мога ли да промена кодировки в cas модула за да оправа проблема?
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Аларма не иска да се активира с comfort access
alma359 написа:Здравейте,
Един съвет, не го ползвай изобщо този комфортен достъп

- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
Може да очаква друго съобщение и затова да не тръгва. Трябва да подслушаш CAN-а и да видиш какви съобщения минават. Не знам дали някъде из инструкциите на алармата пише какво изобщо поддържа...alma359 написа:Здравейте,
Като цяло, най-малко проблеми ще имаш, ако я махнеш тази китайска аларма и сложиш оригиналната. Части на старо, прекарване на няколко кабела, кодиране и колата е готова

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
За съжаление comfort access е най-голямото улеснение за крадците, алармата няма да ги спре и да работи( нито имобилайзер), не прави грешката да разчиташ само на тях да не си поредното попълнение в тема "откраднаха ми колата", а комфортния достъп направо го забрани.
- alma359
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2010 e90 330d
- Детайли за колата: Ръчка
Мерси за съвета за оригиналната аларма но при мен няма да стане, монтирва се лесно на е90 произведени до 3/2009, след тази дата нямат подготовка за аларма и трябва да се разглабя цялата кола, за да се прекарат нужните кабели. За алармата, която съм сложил питах на 3 места където се продава в бг, на инструкциите също пише, че за моята кола поддържа comfort access.vassil_bk написа:Може да очаква друго съобщение и затова да не тръгва. Трябва да подслушаш CAN-а и да видиш какви съобщения минават. Не знам дали някъде из инструкциите на алармата пише какво изобщо поддържа...
Като цяло, най-малко проблеми ще имаш, ако я махнеш тази китайска аларма и сложиш оригиналната. Части на старо, прекарване на няколко кабела, кодиране и колата е готова
Sent from my iPhone using Tapatalk
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
Това за годината не е съвсем така. На моето купе 2006 си я сложих сам и нямаше подготовка. Вярно поразглобява се, ама не е чак такава драма. Може да питаш и в сервиз да ти свършат работата, ако не ти се разправя.alma359 написа:Мерси за съвета за оригиналната аларма но при мен няма да стане, монтирва се лесно на е90 произведени до 3/2009, след тази дата нямат подготовка за аларма и трябва да се разглабя цялата кола, за да се прекарат нужните кабели. За алармата, която съм сложил питах на 3 места където се продава в бг, на инструкциите също пише, че за моята кола поддържа comfort access.
6 мнения
• Страница 1 от 1