Желание за емиграция, къде и защо?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Re: Желание за емиграция, къде и защо?

Мнение от vvasilev1 » 29 Май 2016, 20:54

Така е! Тук преобладават талибаните! Но нали не е задължително да ги пощим? Възпитавай си семейството и се радвай на хубавото, което ни заобикаля, а то съществува!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 30 Май 2016, 0:30

Аз лично не бих емигрирал заради пари, или за да бягам от нещо - не случайно сме тук, в БГ.

Обаче с кеф бих си поживял в Грузия.

Много спокойни хора са, отиват на работа към 10 и нещо, (- вярно, че после седят до 19ч. за да се направят на работни -- ориенталски манталитет. Може да са си свършили работата за деня и от 3-4 часа да гледат клипчета в youtube - но си спазват работния ден от 8 часа.)

А шефът, нали е шеф - изобщо му е под достойнството да седи по цял ден на работа. Минава само в края на работния ден: -- как е положението, всичко наред ли е? - аа, добре, добре. :)

После сядат да вечерят по кръчмите и до 1-2 ч. през нощта е пълно с хора - това е във всеки работен ден.

И утре пак от 10 на работа.. :)

Ей-така мога да работя 100 години - и отпуски няма да ми трябват даже. - човек не се тормози излишно и работата не го изтощава.

И много сърдечни хора ми се видяха.

А тук постоянно трябва да се вардиш от недоволни началници и от нагли селяндури.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 30 Май 2016, 0:46

М дааа грузинците са странни птици . Единия шеф ми е Грузинец . Освен ПАРИ - ПАРИ И ПАРИ и САМО ПАРИ друго не го интересува . Наистина се появява на месец два да види може ли да спечели повече и повече ........ и дотам . Иначе готин тип :mhihi: :mhihi: :mhihi: Е сигурно в Грузия е по-различно .
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 30 Авг 2016, 22:48

drago_pavlov написа:
GecataBMW-E46 написа:Пичове не ви познавам обаче в БГ средата за самостоятелно развитие е перфектна с малко може да се реализира нещо което да ви носи пари,истинските българи оставаме тук да се борим.Който има малко акъл и не са му забити ръцете в гъза успява.Всеки реве и се оплаква никой не се наема да успее.Кво си мислите,че там ще сте айлякчии и ще ви падат парите отгоре?

Не всички искат да емигрират по икономически причини...
Няма как да се боря с мизерията, простотията на хората, "чалга" начина на живот и т.н. Навсякъде извън офиса и вкъщи съм заобиколен от полу-хора полу-идиоти, за които най-важните неща са гейфона, мускулите и бИгачката. Изтупани с лъскави дрънкулки и дрешки, а си хвърлят фасовете и люспите от семките през прозореца... От другата страна са оръфаните кифли и бастуни, дето по цял ден кибичат по кафетата и си мечтаят и те да имат гейфон и бИгачка за 3 бона... Да не говорим за цигани, турци и другите неандерталци дето не са достигнали дори до 8-ми клас в образованието си...
И между цялата тая измет има едни 5-10% дето "имат малко акъл и не са им забити ръцете в гъза", които се мъчат да постигнат нещо насред кочината...

Това са неща, които никога няма да се променят - или емигрираш, или се примиряваш...

Това за гейфона и мечтатели за гейфон ме срази и нямаше как да не го постна. :mhihi: Малко да съживим темата. Последното нещо на колегата е абсолютно точно. Не, че има неточности в поста му де, по-скоро можеше да има допълнения. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 31 Авг 2016, 16:16

dextuar написа:Хората в чужбина привидно са мили и добри, а всъщност са доста добре възпитани лицемери. Казвам го от наблюдения в университрта как немците прихранваха други немци/турци, а иначе по всички семинари бяха първи дружки. Просто в България хората са по-прями, което лично аз предпочитам
Sent from my iPhone using Tapatalk

Абсолютно си прав!
НО, има и читави немци, не всички са такива, както вече хората преди мен споменаха, човек просто трябва да си подбира приятелите и компанията. Това важи както за БГ така и за Германия.

Аз лично ги виждам нещата така..... В Германия се чувствам наистина спокоен, карам си колело, карам си колата, живея си в един истински унисон с всичко. Ако ти трябва нещо всичко е достатъчно добре уредено и просто трябва да го задвижиш, за да стане, да може би има малко повече бюрокрация, ама пък то къде няма. С една дума за нормален живот за мен си е супер. Но услугите са много скъпи, наемите са високи и човек с малко пари едва ли ще се чувства добре. Аз смея да твърдя, че изкарвам хубави пари като инженер, нещо което в БГ е почти немислимо (пробвах). Ако да речем и половинката до вас работи, може да се каже, че финансовата страна на нещата с 2 деца ще е обезпечена, при това съвсем спокойно. Освен това за мен като инженер искащ да се развива в автомобилостроенето, няма по-предизвикателна страна от Германия. Та обобщено, преценил съм си го за себе си, изкарвам си парите и се развивам както искам, за момента ми е ок.
Пробвах в България, 4г не ми хареса и не съм доволен от това, което видях в моята сфера, може би един ден ще е по-добре, може би един ден аз бих се върнал за да допринасям за развитието на този отрасъл, човек никога не знае, връщането в БГ може да се организира от днес за утре...... човек винаги има избор и възможност.

В крайна сметка всичко е въпрос на лична преценка и на това къде и как човек се чувства добре. Проверяваш , ходиш гледаш, пробваш, не ти харесва, сменяш и така.... Имам приятели, които след 10г в германия напсуваха всичко и се прибраха в БГ, да видим сега дали ще са доволни....... имам и такива като мен, дето решиха докато са малди и с възможности да се пробват в предизвикателствата...... нищо лошо не виждам в това.

Глобализацията вече е факт! Просто човек трябва да си намери правилната среда :wave:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 31 Авг 2016, 19:42

dreadx написа:Обаче с кеф бих си поживял в Грузия.
....
И много сърдечни хора ми се видяха.

Сериозно си се объркал с картвелебите и Сакартвелото :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 17 Сеп 2016, 21:59

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 17 Сеп 2016, 22:03

Аз се чудя дали да не мигрирам в София, за да съм +1 кола там и да правя задръствания и хаос. :lol:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 17 Сеп 2016, 22:06

nqmam_bmw написа:Аз се чудя дали да не мигрирам в София, за да съм +1 кола там и да правя задръствания и хаос. :lol:

Заповядай,аз се махам и без туй :ok:

П.С. Плд не звучи лошо,дано се шегуваш
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 17 Сеп 2016, 22:24

Bogat-Beden написа:
nqmam_bmw написа:Аз се чудя дали да не мигрирам в София, за да съм +1 кола там и да правя задръствания и хаос. :lol:

Заповядай,аз се махам и без туй :ok:

П.С. Плд не звучи лошо,дано се шегуваш

От 01.10.2016 г влизам и аз в "мелето". :wave:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 19 Сеп 2016, 10:04

Аз лично бих живял в Полша... Готина нация са.

Може и някоя друга източноевропейска страна, до която сме близки като говор и култура.

В разните там "елитни" европейски страни не бих отишъл вече категорично. САЩ и т.н. също не бих живял, защото лицемерието там ми идва в повече.

Абе само мангалите да ги нямаше и щях да съм си доволен тук.

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 19 Сеп 2016, 15:08

sub_eleven написа:...Може и някоя друга източноевропейска страна, до която сме близки като говор и култура.

....

С коя източноевропейска страна сме близки, като говор ? :roll:

п.с. За култура няма да питам, защото в територията всичко е вече култура ми янко.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 19 Сеп 2016, 17:12

Словения :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 20 Сеп 2016, 14:47

На български ще ви разберат криво-ляво на целия Балкански полуостров, без Гърция и Румъния. А като култура сте най-близо до Турция....... :wave:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Мнение от Silverlight » 20 Сеп 2016, 16:51

nqmam_bmw написа:
sub_eleven написа:...Може и някоя друга източноевропейска страна, до която сме близки като говор и култура.

....

С коя източноевропейска страна сме близки, като говор ? :roll:

п.с. За култура няма да питам, защото в територията всичко е вече култура ми янко.

Със поляците сме близки обичат да пият, псуват(к*рва) и да мързелуват също като нас. :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата