Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
Дали ще стане с допълнителен приемник за цифрова, като в онази реклама:
- Единият край към антената, другият – към телевизора, това е. ;)
- Единият край към антената, другият – към телевизора, това е. ;)
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
Ще стане, разбира се. Неудобството е, че ще се управлява с допълнително дистанционно, което допълнително ще внесе китайска нотка в интериора на автомобила.
А другият вариант, когато говорим за Dynavin, Erisin и т.н. навигации, е да се закупи тунер за цифрова телевизия, който е съвместим с техните навигации, което ще рече, че ще се управлява през тъчскрийна, бутоните на навигацията и мултиволана.
Аз в моята кола съм с въпросния ES345 тунер с две антени и мога да споделя, че съм впечатлен, в сравнение с други, които съм виждал.
Наистина хваща дори при шофиране. В описанието му пише, че гарантират до 210km/h
, но може би това ще е след още 10-тина години цифровизация, че засега нашето покритие не става за нищо, освен в големите градове.
А другият вариант, когато говорим за Dynavin, Erisin и т.н. навигации, е да се закупи тунер за цифрова телевизия, който е съвместим с техните навигации, което ще рече, че ще се управлява през тъчскрийна, бутоните на навигацията и мултиволана.
Аз в моята кола съм с въпросния ES345 тунер с две антени и мога да споделя, че съм впечатлен, в сравнение с други, които съм виждал.
Наистина хваща дори при шофиране. В описанието му пише, че гарантират до 210km/h

Колеги, явно не сте погледнали линка за тунера който съм дал или не сте прочели описанието му.
http://tasotrade.com/ES345-tuner-dvb-hd
Този тунер от линка е външен тунер, оригинален за допълнително свързване към Ерисина.
Не се командва с дистанционно, няма китайска нотка-всичко е през копчетата на волана и бутоните на Ерисина.
Аз в колата съм с Динавин, пак с оригинален динавински външен тунер. Всичко се командва от копчетата на Динавина и/или волана.
С 2 антени от по-скъпите по време на движение повечето канали ги ловя безупречно, даже и 200 да вдигна сигнала е без грешка.
Даже и в градска зона с нагъчкани високи сгради, повечето канали не се губят и не прекъсват.
В подземен гараж също се ловят повечето програми.
Не съм тествал извън града, но в София и няколко други градове всичко е ОК.
Предполагам че тунера на Ерисина няма да е по-лош от този на Динавин, особено ако му се сложат по-хубави антени.
В общия случай, антените които вървят в комплект с тунерите са зле и е редно да се заменят с такива от по-висок клас.
http://tasotrade.com/ES345-tuner-dvb-hd
Този тунер от линка е външен тунер, оригинален за допълнително свързване към Ерисина.
Не се командва с дистанционно, няма китайска нотка-всичко е през копчетата на волана и бутоните на Ерисина.
Аз в колата съм с Динавин, пак с оригинален динавински външен тунер. Всичко се командва от копчетата на Динавина и/или волана.
С 2 антени от по-скъпите по време на движение повечето канали ги ловя безупречно, даже и 200 да вдигна сигнала е без грешка.
Даже и в градска зона с нагъчкани високи сгради, повечето канали не се губят и не прекъсват.
В подземен гараж също се ловят повечето програми.
Не съм тествал извън града, но в София и няколко други градове всичко е ОК.
Предполагам че тунера на Ерисина няма да е по-лош от този на Динавин, особено ако му се сложат по-хубави антени.
В общия случай, антените които вървят в комплект с тунерите са зле и е редно да се заменят с такива от по-висок клас.
Да не пускам нова тема...
Огледахме се и ние в тези Erisin и Dynavin. Свалихме 16:9 монитора и отзад имаше само 2 кабела в него - един син и един бял с букси. Този въпросния Erisin 7246 гледам има преходници, кабели ... ама ще стане ли plug & play играта към тия 2 букси? Ей така изглежда отзад монитора...

Огледахме се и ние в тези Erisin и Dynavin. Свалихме 16:9 монитора и отзад имаше само 2 кабела в него - един син и един бял с букси. Този въпросния Erisin 7246 гледам има преходници, кабели ... ама ще стане ли plug & play играта към тия 2 букси? Ей така изглежда отзад монитора...

Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
Колега, ти си си задал въпроса така, сякаш те интересува дали този тунер ще стане за оригиналната навигация, а не на Ерисин, затова съм писал, че ще трябва дистанционно. За Ерисин нави е ясно, че не трябва, а се управлява през навигацията и мултиволана. Та май затова стана грешката, иначе съм повече от наясно и с линка, и с описанието, и с личен опит, понеже го имам и ползвам с моя Ерисин.
А на следващия колега с въпроса дали ще е плъг&плей. Твоята кола е с фабрична навигация, което значи, че радиомодулът ти е в багажника, т.е. кабелите за говорителите ти в момента отиват в багажника, а трябва да дойдат в централната конзола, за да се захранят от навигацията Ерисин.
С две думи не е плъг&плей, но пък и не е толкова сложно, колкото звучи. А и си струва, ако питаш мен.
Има и друг вариант за монтаж - с усилвател, който захранва говорителите, но пак се прекарват кабели от багажника до централната конзола.
А на следващия колега с въпроса дали ще е плъг&плей. Твоята кола е с фабрична навигация, което значи, че радиомодулът ти е в багажника, т.е. кабелите за говорителите ти в момента отиват в багажника, а трябва да дойдат в централната конзола, за да се захранят от навигацията Ерисин.
С две думи не е плъг&плей, но пък и не е толкова сложно, колкото звучи. А и си струва, ако питаш мен.
Има и друг вариант за монтаж - с усилвател, който захранва говорителите, но пак се прекарват кабели от багажника до централната конзола.
Последна промяна PeReZ на 09 Юни 2017, 13:52, променена общо 1 път
- pac0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320ка, тихо и кротко
- Мечтае да кара: по читави пътища
Привет, търсих много но не видях ясен отговор из нета, да питам дали пък някой не е открил начин тук... С ерисин 7046 съм и аз, с winCE, и ме интересува някой има ли представа дали може да се промени цвета на текста, нещо различно от черно? Или изобщо дали може нещо да се пипа по темата, да се сложи друга или някакъв пач, нещо подобно? Основната причина ми е че като сложа някакво по-тъмно изображение за фон, не виждам какво пише... Благодаря предварително!
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
pac0 написа:Привет, търсих много но не видях ясен отговор из нета, да питам дали пък някой не е открил начин тук... С ерисин 7046 съм и аз, с winCE, и ме интересува някой има ли представа дали може да се промени цвета на текста, нещо различно от черно? Или изобщо дали може нещо да се пипа по темата, да се сложи друга или някакъв пач, нещо подобно? Основната причина ми е че като сложа някакво по-тъмно изображение за фон, не виждам какво пише... Благодаря предварително!
Защо не им пишеш email? Отговарят бързо, макар и на счупен английски ама ще разбереш ако може.

- pac0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320ка, тихо и кротко
- Мечтае да кара: по читави пътища
Denmark написа:pac0 написа:Привет, търсих много но не видях ясен отговор из нета, да питам дали пък някой не е открил начин тук... С ерисин 7046 съм и аз, с winCE, и ме интересува някой има ли представа дали може да се промени цвета на текста, нещо различно от черно? Или изобщо дали може нещо да се пипа по темата, да се сложи друга или някакъв пач, нещо подобно? Основната причина ми е че като сложа някакво по-тъмно изображение за фон, не виждам какво пише... Благодаря предварително!
Защо не им пишеш email? Отговарят бързо, макар и на счупен английски ама ще разбереш ако може.
Ще пиша и на тях, просто предпочетох първо да проверя дали някой от форума не го е правил вече, много често неща които уж няма как да станат, някой от нашенците намира начин та затова... Иначе на тях да пиша най-лесната работа, стига да не тръгнат да ме зарибяват как еди си кой модел от гамата им има такива функции и да си го взема него

На оригиналното меню не може. Има пачове, които променят коренно менюто, но не съм ги пробвал на Ерисин навигация, понеже винаги с тези пачове има неща, които после не работят.
- derivatsia
- Потребител
-
- Кара: Е46
- Мечтае да кара: BMW М1
raduslaf написа:Дойде навигацията, пристигна и конзолата. Имам обаче едно питане - на моята конзола има един единствен бутон - този за DSC-то, а на конзолата, която получих има дупки за всичките бутони. Питането ми е сега как се закриват тези дупки? Ще стане ли с лайсната от моята си конзола, или се преебах?
Искам да купя ERISIN, но не мога да разбера тази сага с конзолата. Моята е с един бутон, като показаното на колегата. Защо да не мога до сложа конзолата директно. Моля помогнете, за да не разглобявам излишно и да се подготвя.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Просто са два вида, няма нищо сложно, трябва да видиш с кой вид е колата ти,
дали е с отделни копчета или с цял блок.
Ето тук ще ти стане по ясно как изглеждат двете и точно кой Part Number да търсиш.
http://www.mybimmer.net/howtos.htm
дали е с отделни копчета или с цял блок.
Ето тук ще ти стане по ясно как изглеждат двете и точно кой Part Number да търсиш.
http://www.mybimmer.net/howtos.htm
А и може да се мине без смяна на конзолата. Вадиш джоба за очила (това с вратичката) и на негово място слагаш климатроника.
Повечето хора май така правят, не сменят конзоли.
Повечето хора май така правят, не сменят конзоли.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Да ама климатроника почва да седи като в дупка.
Така е, прав си, но явно не е чак болка за умиралка и повечето колеги с Е46 и такова нави са така, поне това наблюдавам аз. Иначе, разбира се, най-добре да се направи като хората, т.е. с конзола за климатроник долу.
derivatsia написа:raduslaf написа:Дойде навигацията, пристигна и конзолата. Имам обаче едно питане - на моята конзола има един единствен бутон - този за DSC-то, а на конзолата, която получих има дупки за всичките бутони. Питането ми е сега как се закриват тези дупки? Ще стане ли с лайсната от моята си конзола, или се преебах?
Искам да купя ERISIN, но не мога да разбера тази сага с конзолата. Моята е с един бутон, като показаното на колегата. Защо да не мога до сложа конзолата директно. Моля помогнете, за да не разглобявам излишно и да се подготвя.
Това ти е конзолата