e34 520i - реставрация - човъркане - закърпване на положение
Модератор: Технически модератори
- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
Re: e34 520i - реставрация - човъркане - закърпване на полож
sixstraight написа:Ламарината отзад е на 4-8 точки маха се лесно с чук и секач много е удобно за слагане на бас или за тониране на боя, а ски сак съм мяркал някъде из местата дето си пазарувам ако не ти е спешен предполагам че ще изскочи вместо да го поръчваш.

предвид, че колата все още е до никъде .. хич даже не ми е спешен и сняг няма да пада скоро май

Въпрос: Пръчката, която се закача на държачите на тавана на ръчната щора, която взех е със счупени краища. Предполагам е чест проблем, защото щората си тегли бая здраво да се прибира, а гледам, че в двата края има винтове за да се сменят краищата на тоя прът. Имате ли някаква идея, дали някъде могат да се намеря, такива краища или трябва да опъна една метална или алуминиева тръба?
Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
Днес полвината ден се занимавах да разобурудвам едната врата донор. Инструменти ми липсваха, буквално занитени торксове и пълна разправия. Утре ще прехвърлям от моята на тази и ще я слагам.

Интересно, че в не гнилата врата, лайсната, по която се движи стъклото е изгнила под уплътнението, а в моята гнила врата пък е здрава.
Можете ли да ми кажете за какво са всичките свободните букс, всъщност всичките букси, предвид че няма ел стъкла тази врата?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Интересно, че в не гнилата врата, лайсната, по която се движи стъклото е изгнила под уплътнението, а в моята гнила врата пък е здрава.
Можете ли да ми кажете за какво са всичките свободните букс, всъщност всичките букси, предвид че няма ел стъкла тази врата?
Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- naki4a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 TDS
- Мечтае да кара: E31 M60B40
- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
Да едната е централно или за вакума, другата май е отопление на ключалката? А двете празни?
Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
днес преоборудвахме изцяло със се дръжка, ключалка, инсталация, водачи, механизъм едната врата.
честно казано, бях се изплашил, че няма да може да се нареди новата врата като хората след като разтурихме моята, но за моя изненада, лека полека всичко си дойде на мястото, работи, а да не кажа че се движи и отваря и затваря и по добре от преди. Наистина е бавна работа само като си помисла, че остават още три .. но задните като че ли са по-лесни.
При закрепването на езичето, което регулира степените на отварянето на вратата обаче се счупи един между S и O образен метал. На моята изгнилата врата също е счупен. Та оттук идва питане за съвет, откъде мога да намеря такова нещо? По-долу ще има и снимка на самия елемент и разказ в картинки накратко.

Остават ми 2 въпроса без отговор:
1. За какво са двете свободни букси на вратата?
2. Откъде мога да намеря такова желязо O-S -ка?
честно казано, бях се изплашил, че няма да може да се нареди новата врата като хората след като разтурихме моята, но за моя изненада, лека полека всичко си дойде на мястото, работи, а да не кажа че се движи и отваря и затваря и по добре от преди. Наистина е бавна работа само като си помисла, че остават още три .. но задните като че ли са по-лесни.
При закрепването на езичето, което регулира степените на отварянето на вратата обаче се счупи един между S и O образен метал. На моята изгнилата врата също е счупен. Та оттук идва питане за съвет, откъде мога да намеря такова нещо? По-долу ще има и снимка на самия елемент и разказ в картинки накратко.

Остават ми 2 въпроса без отговор:
1. За какво са двете свободни букси на вратата?
2. Откъде мога да намеря такова желязо O-S -ка?
Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Електрическите консуматори във вратата могат да бъдат машинка на централното , подгрев на огледалото , машинка на огледалото, мотор на стъклоповдигача - за други не се сещам . Като гледам имаш точно 4 букси . Не знам за какви вакууми говорите , мойта няма вакууми във вратите 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
Jordana написа:Електрическите консуматори във вратата могат да бъдат машинка на централното , подгрев на огледалото , машинка на огледалото, мотор на стъклоповдигача - за други не се сещам . Като гледам имаш точно 4 букси . Не знам за какви вакууми говорите , мойта няма вакууми във вратите
Мерси да звучи като това да са

Относно счупеното желязо, проверих си го в оем-а front door brake. Сетих се че на новата и старата лява врата е здраво, така че ще гледам да взема едно оттам.
Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Централно, отопление на ключалката, отопление на дръжката, мотор ел. джам 
Отоплението и движението на огледалото са отпред.

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
KPETEH написа:Централно, отопление на ключалката, отопление на дръжката, мотор ел. джам
Мерси колега! Демек има мегдан, някой ден да си туря отопление на дръжките

Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
пак така хубаво преметнахме и пасажерската врата.
Останаха задните и калника
Останаха задните и калника

Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
тия задните врати па били по-неудобни се оказа
, остана 1 задна.
Смених си и стопера на вратата дето се беше счупил.
Дайте ми идея моля, с какво хубаво да изчистя тапицерията на вратите и как да ги залепя там където са се издули (около дръжките на вратите)
Качвам снимки, но от тях не се вижда добре, предполагам че са били залепени за кората отзаде и лепилото е пуснало, но ако някой може да каже някакъв пиниз, ако има преди да почна да ги разлепям ..
Универсалното лепило на момент дали ще ги залепи добре?

p.s. Не говоря за малките парчета до дръжката, които са се разлепили, а за цялата тапицерия под нея.

Смених си и стопера на вратата дето се беше счупил.
Дайте ми идея моля, с какво хубаво да изчистя тапицерията на вратите и как да ги залепя там където са се издули (около дръжките на вратите)
Качвам снимки, но от тях не се вижда добре, предполагам че са били залепени за кората отзаде и лепилото е пуснало, но ако някой може да каже някакъв пиниз, ако има преди да почна да ги разлепям ..
Универсалното лепило на момент дали ще ги залепи добре?

p.s. Не говоря за малките парчета до дръжката, които са се разлепили, а за цялата тапицерия под нея.
Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
С това лепих корите още държат.
http://www.oplus.bg/product/22886-%D0%9 ... sic_120ml/
http://www.oplus.bg/product/22886-%D0%9 ... sic_120ml/

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Пиниза е че става много трудно . Ако сега лепиш само където е разлепено след време ще се разлепи па другото дето сега е добре . Едната ми се беше разлепила и я запъвах с разни летви към другата врата да натиска и със силикон отзад обаче със времето пак отърва в единия ъгъл и сега вече не може да се свали кората заради силикона и изобщо не я мисля 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- SIERRA_COSWRTH
- Потребител
-
Успех с Бимата брато, бавно, но славно, с много търпение и труд. "Вечянко" ще те слуша! 

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
С корите преди фейса е така.. с квото и да залепиш няма да изкара много. Трябва изцяло да се прави наново.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!