Питане за спирачни дискове

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Питане за спирачни дискове

Мнение от Anthony_J » 28 Авг 2016, 9:30

Поради лошо стечение на обстоятелствата ми се налага спешно, днес, да сменя задни дискове и накладки. За съжаление за сега успях да намеря дискове само на Феродо, а доколкото знам тази марка не е много долюбвана в сервизите и сред клиентите. Може ли някой да помогне, ако знае някъде откъдето мога да купя нещо по-качествено, например ATE или Zimmerman, може и нещо друго. Утре сутрин трябва да пътувам и наистина ми е спешно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
Мечтае да кара: е60 M5

Re: Питане за спирачни дискове

Мнение от v3n0m » 28 Авг 2016, 13:22

Anthony_J написа:Поради лошо стечение на обстоятелствата ми се налага спешно, днес, да сменя задни дискове и накладки. За съжаление за сега успях да намеря дискове само на Феродо, а доколкото знам тази марка не е много долюбвана в сервизите и сред клиентите. Може ли някой да помогне, ако знае някъде откъдето мога да купя нещо по-качествено, например ATE или Zimmerman, може и нещо друго. Утре сутрин трябва да пътувам и наистина ми е спешно.

Колега аз си поръчах Zimerman Sport от Германия от ebay комплект с накладки. Целия комплект ми излезе около 500 лв. Алтернатива е да се обърнеш към колегата Laviatan ако си на зор и бързаш или някой от представителствата на БМВ :yes:
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Anthony_J » 28 Авг 2016, 15:34

Намерих АТЕ и ги сложих. Не знам дали е добра цена, 225 лв. за брой и 200 лв. за накладките, пак АТЕ.

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 28 Авг 2016, 18:38

Да не правя друга тема , някой може ли да ми даде някакъв сайт от където мога да видя в БГ колко излизат Zimmerman перфорирани предни дискове + накладки (АТЕ или Zimmerman) в ebay.de гледам , че комплекта е около 300-320 евра.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 28 Авг 2016, 18:58

Anthony_J написа:Намерих АТЕ и ги сложих.

Колега, къде и как успя да намериш в неделя АТЕ дискове и накладки и то не особено масови??
Ти наистина или си някакъв невероятен факир или си има търговци, които винаги са готови с каквато и да е стока.
От големите вериги само Евро07 работят в неделя, но те не предлагат АТЕ.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Anthony_J » 28 Авг 2016, 20:38

Написах в гугъл "денонощен автосервиз в София" и една от първите връзки беше Ел Стар на бул. Черни връх, звъннах им и те свършиха работата. Нямам идея откъде ги взимат, но е факт, че успяха. Първоначално ми казаха, че разполагат само с Феродо, но после намериха АТЕ Не знам и цената дали е добра, но нямах особен избор, защото трябваше спешно да пътувам на дълъг път. Като гледам в Дарукар май оригиналните дискове са на същата цена, но няма налични. Както и да е, свършиха ми работата хората. Благодаря на всички за съветите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91'07 325d
Мечтае да кара: М3

Мнение от hus0 » 28 Авг 2016, 21:24

Цената за дисковете и накладките не е ли много висока. Аз на моето е91 сложих АТЕ 330мм за 495лв 4те диска.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 28 Авг 2016, 22:33

hus0 написа:Цената за дисковете и накладките не е ли много висока.

Даже висока звучи много гальовно. Направо са го одрали, но айде да не го огорчаваме колегата.
Слагана е надценка върху цената на дребно и то сериозна, което направо ме втрещи защото по принцип не се практикува в този бизнес.
Всъщност няма пък толкова чудно защото един вид масло на ШЕЛ, което неговите бензиностанции продават по 90 лв се продава от клон на чешка фирма за 65 лева на дребно. Пак абсолютно истинско!
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
Мечтае да кара: е60 M5

Мнение от v3n0m » 29 Авг 2016, 8:53

CrazyElement написа:Да не правя друга тема , някой може ли да ми даде някакъв сайт от където мога да видя в БГ колко излизат Zimmerman перфорирани предни дискове + накладки (АТЕ или Zimmerman) в ebay.de гледам , че комплекта е около 300-320 евра.

Колега моите са същите и си ги взех от тук, само където и накладките в комплекта са Цимерман :yes:
http://www.ebay.co.uk/itm/Zimmermann-Br ... Sw6EhUNVL9
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020

Мнение от atanasov_aa » 29 Авг 2016, 17:36

hus0 написа:Цената за дисковете и накладките не е ли много висока. Аз на моето е91 сложих АТЕ 330мм за 495лв 4те диска.

Напълно естествено е тия, които предлагат части и сервизи в почивни дни да са на значително по-висока цена от останалите. На който не му харесват тези цени, да чака до работен ден и си избира магазин за покупка и сервиз за ремонт с ниски цени. Тук разбира се доставката е в рамките на няколко дни и после ремонта пак е в рамките на няколко дни чака се ред.
Цената се определя по следните показатели:
Нормална поръчка - х лв. - в рамките на дни
Бърза поръчка 1,5-2 по х лв - в рамките на ден
Експресна поръчка 2-3 по х лв. - в рамките на часове.
Тази ценова политика за услуги, се спазва дори от държавата и общините за извършваните услуги на населението. :D

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 29 Авг 2016, 23:49

v3n0m написа:
CrazyElement написа:Да не правя друга тема , някой може ли да ми даде някакъв сайт от където мога да видя в БГ колко излизат Zimmerman перфорирани предни дискове + накладки (АТЕ или Zimmerman) в ebay.de гледам , че комплекта е около 300-320 евра.

Колега моите са същите и си ги взех от тук, само където и накладките в комплекта са Цимерман :yes:
http://www.ebay.co.uk/itm/Zimmermann-Br ... Sw6EhUNVL9

Колега глеам ти караш 525Д? Сигурен ли си , че тези стават за 535д защото цената е много добра и как е с тях скърцат ли?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 30 Авг 2016, 9:10

Така се раждат теми от рода на:

Чисто нови дискове и пак тресе е46...

Не случайно оригиналните дискове са на висока цена- състава на стоманата и начина на производство нямат нищо общо с дисковете от 100лв. За съжаление напоследък започва да се наблюдава едно състезание във форума кой ще намери и сложи по-евтини дискове и накладки, важна е само опаковката и надписа, като не се отчита, че някои от култовите фирми, вече станаха само пакетажни, да не говорим за откровените фалшификати. Но в края на краищата дисковете са елемент от спирачната система и точно там да се търси компромис с качеството и да рискуваш за 200-300лв. живота на себе си, близките си и хората около теб, едва ли е много разумно. А за феновете на евтини дискове- не е нужно да се занимавате с пазаруване от ebay.co.uk, и в България може да се намерят за 50-60лв бройката.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hus0 » 30 Авг 2016, 10:33

atanasov_aa написа:
hus0 написа:Цената за дисковете и накладките не е ли много висока. Аз на моето е91 сложих АТЕ 330мм за 495лв 4те диска.

Напълно естествено е тия, които предлагат части и сервизи в почивни дни да са на значително по-висока цена от останалите. На който не му харесват тези цени, да чака до работен ден и си избира магазин за покупка и сервиз за ремонт с ниски цени. Тук разбира се доставката е в рамките на няколко дни и после ремонта пак е в рамките на няколко дни чака се ред.
Тази ценова политика за услуги, се спазва дори от държавата и общините за извършваните услуги на населението. :D

Добре колега може да вдигнат малко цената но чак пък цената да е х2 си е чист обир. Всеки сам си решава разбира се аз просто споделих моето мнение.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020

Мнение от atanasov_aa » 30 Авг 2016, 18:48

hus0 написа:
atanasov_aa написа:

Добре колега може да вдигнат малко цената но чак пък цената да е х2 си е чист обир. Всеки сам си решава разбира се аз просто споделих моето мнение.

Никой, никога не кара да иска експресна услуга. Налице е право на избор.
Например погледни колко лева е таксата за паспорт в рамките на 30 дни и 8 часа. При първото е 40 лева, а при второто 200 лева. Всеки си има право на избор. Който не му харесва да чака. Условията са приети с тарифа, която е обнародвана. В тази връзка и след като държавата го прилага, защо и частника да не го приложи. :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hus0 » 30 Авг 2016, 21:35

Както и да е колегата е имал парите дал ги е...
Изображение

Следваща

Назад към Е60/Е61