скъсано жило

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw-e39-520

скъсано жило

Мнение от GEORGBMW » 27 Авг 2016, 22:08

Колеги ,колата е 520 ,96г.,скъса й се жилото,мисля на дроселната клапа, върти се една шайба при подаване от педала на газта, жилото я движи, мисля че това там отваря дросел. клапа, та въпроса ми е .Колко трябва да е опънато, някой казва да е леко отпуснато, друг леко опънато, Мисля при поставянето да тръгна от тази шайба,ли ексцентрик ли се казва, да го фиксирам първо там и после другия край пък да фиксирам към Ел моторче ли е с 2 кабела и букса и да завъртя вътре зъбната предавка докато се опъне жилото дотолкова ,че при леко дръпване да започне завъртането горе ,пък като заработи мотора да фиксирам вече оборотите на празен ход по фино с пластмасовия винт, а какви трябва да бъдат и тези обороти при празен ход, 850ли бяха950ли не съм обръщал внимание, преди това изобщо защото съм нямал проблем до сега, но нали все някога се случва, та някой ако може да ме светне за настройката и оборотите, че чакам доставката на жилото пък не знам какво да правя ,след това, благодаря предварително, на всеки който пише по въпросите ми, при дизела май е друго с подаването на газ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: скъсано жило

Мнение от Dirty M5 driveR » 28 Авг 2016, 10:09

Не се гласят никакви обороти. Сменяш жилото и го оставяш почти изпънато, но без напрежение! Целта е педала на газта да няма празен ход преди да почне да опъва жилото. Ако го оставиш отпуснато ще те дразни, защото при натискане на педала отначало нищо няма да се случва. Ако пък го изпънеш дросела ще седи леко отворени двигателя ще работи на по-високи обороти (а него компютъра го командва на какви да работи!).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GEORGBMW » 31 Авг 2016, 14:42

Колеги,смених жилото със ново ,обаче уви,при подаване на газ от педала никакво движение от страна на двигателчето,може да е изгоряло когато зъбната предавка вътре е намачкала и скъсала старото жило ,и жилото,изобщо не знам трябва ли да издърпва при всяко подаване на газ от педала,това някои бяха писали че е за а ес це то,при тези с автопилот от там пак било там нещо,тази кола няма авт пилот ,не знам ,кажете ,колата писах е бензин най слабия мотор 150 коня,520 от първите е 39 ,1996г,

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GEORGBMW » 06 Сеп 2016, 15:01

Проблема е решен,стана ясно ,че това жило е за а ес це -то,а след въпрос от страна на майстора дали са сменяни свещи,казах ,че не са сменяни от 7 год ,той се хвана за главата ,а аз за портфейла,свещи и лули и труда 190лв .И сега се оправи и се държи стабилно.

Назад към E39