Ел.инсталация и изгнил под.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- dakataganchev
- Потребител
-
Ел.инсталация и изгнил под.
Здравейте колеги.Имам няколко питания за ел. инсталацията преди няколко дена усетих мирис на изгоряло и видях лек пушек от към жабката спрях опитах да изгася колата със клуча и нищо не става кабелите си пушат мотора си работи а клуча уж е на най-задна позиция (изгасен двигател) от там бързо акумолатора и нещата се успокоиха.Първото което погледнах са бушоните номер 3 и 13 бяха стопени напълно не мога да кажа дали са или не са били със съответния ампераж за гнездата си.Последваха разговори със поне 5 "майстора" уж авто електро техници 2 ма ме отсвириха след като разбраха каква е колата 2 ма директно ми казаха че колата не си заслужава работата а последния ми каза че ако му дам друга здрава инсталация ще ми я смени за около 250-до 300 лева.Питането реално ми е ако викна майстор само да оправи основното място от където е тръгнал проблемът а натам със приятели и познати да си превържа и подменя може би нагорелите кабели дали ще стане номера?Мисля си че след като основния проблем е отстранен и кабелите са изолирани и или снадени не би трябвало да има проблеми нали?
Колата е Е36 318I Комби.Ако някои има съвети за кабелите как се снаждат от каде да си намеря кабели и други полезни съвети ще съм много благодарен.А ако не стане ще си дам номера поне да я разпродам на части
А другото питане ми е след като дигнах подовата настилка под шофиорската страна точно под задната стелка има отвор като капачка които е изгнил на MAX и от прага левия под пантите на вратата също е изгнила на прага съм му сложил пяна за да не влизат уж буклуци и вода.Има едно покритие на пода черно като гума то намира ли се по нашите пазари или някакъв близък заместител колкото да изолира проблема за няколко месеца не искам да се набивам със излишни пари мисля догодина живот и здраве да се кача на 5-тица и тази да отиде за части и на вторични.

А другото питане ми е след като дигнах подовата настилка под шофиорската страна точно под задната стелка има отвор като капачка които е изгнил на MAX и от прага левия под пантите на вратата също е изгнила на прага съм му сложил пяна за да не влизат уж буклуци и вода.Има едно покритие на пода черно като гума то намира ли се по нашите пазари или някакъв близък заместител колкото да изолира проблема за няколко месеца не искам да се набивам със излишни пари мисля догодина живот и здраве да се кача на 5-тица и тази да отиде за части и на вторични.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Re: Ел.инсталация и изгнил под.
трябва да се огледам по внимателно или поне качи повче снимки на инсталацията и на предпазителите и под тях като разглобиш кутията
като гледа тези стопени кабели те са след бушони и би трябвало да са изгрели предпазителите преди да стане това
правено ли е нещо по инсталацията? да не се е правил някой на майсторче и да е свързвал разни допълнителни неща? с какво аудио си?
номер 3 е за задната чистачка. отвори маншона на задния капак и виж какво е състоянието на кабелите там.
пода го измии качествено, намажи с тъждопреобразовател, после нанеси някаква боя (дори и спрей) след това купи от тези битумни силикони или там на боди еди материяли за мазане на кола отдолу,, замажи нажсякъде където са капаците и това е
като гледа тези стопени кабели те са след бушони и би трябвало да са изгрели предпазителите преди да стане това
правено ли е нещо по инсталацията? да не се е правил някой на майсторче и да е свързвал разни допълнителни неща? с какво аудио си?
номер 3 е за задната чистачка. отвори маншона на задния капак и виж какво е състоянието на кабелите там.
пода го измии качествено, намажи с тъждопреобразовател, после нанеси някаква боя (дори и спрей) след това купи от тези битумни силикони или там на боди еди материяли за мазане на кола отдолу,, замажи нажсякъде където са капаците и това е
- dakataganchev
- Потребител
-
цАми по ел.инсталацията само са изкарани два кабела за да се пуска ръчно да варти нон стоп бенз помпа направена е да прехвърля на газ рано рано под 30C а сега като е топло направо си пали на газ но това е друг проблем
доколкото ми е известно само тези два кабела са а тях до скоро ги връзвах на късо докато не позагрее и тогава ги откачам иначе на газ си работи без тях но на безнин не иска без тях аудиото си е оригиналното със изклучение на задните две колони те са от домашно кино по 4 ОМА но ми казаха че не са проблем.
това е зад парното под жабката близо
тези са в ляво от волана
а тези са долу до саединителя там има две като кутиики така да ги наречем бяла и черна през тях минават два снопа кабели назад към багажника на черната има нагорял кабел другото изглежда ок то като цяло 95% от изгорелите кабели са във ляво под волана 5-6 кабела са нагоряли там като единият е около 25 сантиметра само по мед останал и 3-4 малки кабелчета зад парното под жабката но там мисля че един е изгорял и защото са на сноп другите са тръгнали покрай него!

това е зад парното под жабката близо
тези са в ляво от волана
а тези са долу до саединителя там има две като кутиики така да ги наречем бяла и черна през тях минават два снопа кабели назад към багажника на черната има нагорял кабел другото изглежда ок то като цяло 95% от изгорелите кабели са във ляво под волана 5-6 кабела са нагоряли там като единият е около 25 сантиметра само по мед останал и 3-4 малки кабелчета зад парното под жабката но там мисля че един е изгорял и защото са на сноп другите са тръгнали покрай него!
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
http://markita.net/preobrazuvatel-za-ra ... vyurt.html това ще ти свьрши работа , има и разфасовки по 100 грама , най доброто е на пазара . Педи да мацаш с него зачисти рьждата / може и горе , долу / има упьтване как се нанася . След това някакьв Авто емайл лак / просто за покритие / и най накрая Боди 999 . С това ти давам гаранция , че повече няма да пипаш там , преубразователа влиза вьв взаимодействие с рьждата и буквално я блокира . Това е от мен дано да сьм помогнал 

- dakataganchev
- Потребител
-
krasi2bmw много благодаря колега ще се възползвам 100% от съвета ти.А за кабелите сега след по обстоино гледане видях че целият проблем е 1 кабел само които излиза от някаде си (предстои откриване
)минава през е тази букса излиза си пак нагорял след нея минава под кормилото и отива към жабката
интересува ме тази кутия за какво е и как се разглобява че кабела минава и през нея а не искам да я строшя ако е на щипки и после да ми виси в краката на нея пак има някакво реленце зелено и има доста кабели минаващи през нея
а и гледам че кабелите са доста шарени после при снадките ако се наложи има ли значение съпротивление на кабела и т.н защото тои минава през доста трудно достъпни за моите ръце места и може би ще се наложи да го байпасна както се казва

интересува ме тази кутия за какво е и как се разглобява че кабела минава и през нея а не искам да я строшя ако е на щипки и после да ми виси в краката на нея пак има някакво реленце зелено и има доста кабели минаващи през нея
а и гледам че кабелите са доста шарени после при снадките ако се наложи има ли значение съпротивление на кабела и т.н защото тои минава през доста трудно достъпни за моите ръце места и може би ще се наложи да го байпасна както се казва
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Между другото, ако ръждата е на твърди люспи, които едвам много трудно можеш да откъртиш при удар с отвертка - пак ли става да се намаже с Вюрт, или първо трябва да се махне ръждата до метал? - за рехавата ръжда е ясно, че трябва да се отстрани до колкото е възможно.
(- това под едната ми кола се бях заврял веднъж и един час чегъртах една ръждясала гредичка под багажника -> телената четка тези люспи не ги сваляше.)
(- това под едната ми кола се бях заврял веднъж и един час чегъртах една ръждясала гредичка под багажника -> телената четка тези люспи не ги сваляше.)
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
dreadx написа:Между другото, ако ръждата е на твърди люспи, които едвам много трудно можеш да откъртиш при удар с отвертка - пак ли става да се намаже с Вюрт, или първо трябва да се махне ръждата до метал? - за рехавата ръжда е ясно, че трябва да се отстрани до колкото е възможно.
Махаш колкото може , има шкурка за шлайф / по едра / сьщо става и с него , по ефикасно и бьрзо е
- eXed0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 316i / Е39 520i
- Мечтае да кара: E34 с V8
dakataganchev написа:Здравейте колеги.Имам няколко питания за ел. инсталацията преди няколко дена усетих мирис на изгоряло и видях лек пушек от към жабката спрях опитах да изгася колата със клуча и нищо не става кабелите си пушат мотора си работи а клуча уж е на най-задна позиция (изгасен двигател) от там бързо акумолатора и нещата се успокоиха.Първото което погледнах са бушоните номер 3 и 13 бяха стопени напълно не мога да кажа дали са или не са били със съответния ампераж за гнездата си.Последваха разговори със поне 5 "майстора" уж авто електро техници 2 ма ме отсвириха след като разбраха каква е колата 2 ма директно ми казаха че колата не си заслужава работата а последния ми каза че ако му дам друга здрава инсталация ще ми я смени за около 250-до 300 лева.Питането реално ми е ако викна майстор само да оправи основното място от където е тръгнал проблемът а натам със приятели и познати да си превържа и подменя може би нагорелите кабели дали ще стане номера?Мисля си че след като основния проблем е отстранен и кабелите са изолирани и или снадени не би трябвало да има проблеми нали?Колата е Е36 318I Комби.Ако някои има съвети за кабелите как се снаждат от каде да си намеря кабели и други полезни съвети ще съм много благодарен.А ако не стане ще си дам номера поне да я разпродам на части
![]()
Колега, намери си добър електричар и кажи да ти сменят всички кабели. Казвам ти го от личен опит - преди месец и половина щях да изгоря в колата заради късо. Стопиха се няколко бушона и почти всички кабели. На мен ми взеха 200 лв. за нова инсталация + труд.

- dreadx
- младши ентусиаст
-
Това е понеже едни кабели са се стопили на видно място, а може други да са се стопили и по-нататък.
Наистина е добре да се огледа навсякъде и да се прецени дали да поправяш тази, или да си свалиш готова инсталация от морга. За целта трябва да се огледат поне сноповете по пътя на изгорелия кабел.
И не използвай китайски бушони от по 10 бр. за 1 лв. - много трудно горят (и първо стопяват всичко наоколо.)
Наистина е добре да се огледа навсякъде и да се прецени дали да поправяш тази, или да си свалиш готова инсталация от морга. За целта трябва да се огледат поне сноповете по пътя на изгорелия кабел.
И не използвай китайски бушони от по 10 бр. за 1 лв. - много трудно горят (и първо стопяват всичко наоколо.)
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Ръждата се чисти с телена четка, трябва да се свалят оригиналните покрития, а не да клепаш отгоре преобразувател. Добре е да имаш шлайф с регулиране на оборотите, иначе хвърчат телове, които се забиват много неприятно lol: Задължително ползвай очила. После какво се прави е писано достатъчно и зависи предимно от колата и стойността и.
Последна промяна M10 на 29 Авг 2016, 19:44, променена общо 1 път
- dakataganchev
- Потребител
-
dreadx написа:Това е понеже едни кабели са се стопили на видно място, а може други да са се стопили и по-нататък.
Проблема е от това което управлява 13 бушон пише Hinged window панти прозорец като го преведа

днес свалих таблото с бушоните и видях бяло-лилав кабел от 13 бушон който си е изгорял почти по цялото му трасе и покрай него и няколко други кабела.На 2-3 места така малко повече е поизгорил околните иначе само са се слепили леко

- dreadx
- младши ентусиаст
-
hinged window е някакъв прозорец на панти (мисля, че страничните задни) - изобщо не ти трябва, режи и хвърляй.
Ето тук май има инструкции как да си инсталираш, ако нямаш: http://www.brianbernard.com/BMW%20DIY's ... 20Rev1.pdf
(- ти си имаш де, но може да видиш къде да се рови по колата, за въпросната инсталация)
Ето тук май има инструкции как да си инсталираш, ако нямаш: http://www.brianbernard.com/BMW%20DIY's ... 20Rev1.pdf
(- ти си имаш де, но може да видиш къде да се рови по колата, за въпросната инсталация)
- dakataganchev
- Потребител
-
dreadx написа:hinged window е някакъв прозорец на панти (мисля, че страничните задни) - изобщо не ти трябва, режи и хвърляй.
Нямам прозорец които да се отваря на панти предните са ЕЛ. задните са на манивела а тоя на 5-тата врата хич не се отваря да не са страничните огледала те имат като панта за прибиране като паркираш на тясно?Иначе линка е добър има полезно за мен инфо мерси
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
прозореца на панти ти е на някои купета. не режи и не хвърляй нищо защото ще се лишиш от някоя функция. в твоето комби този бушон е за друго. кабела който ти е изгорял е лилав/бял който е цяла верига от + при първа позиция на ключа. активира се реле от клемореда и итогава той е активен. намери някой които има идея за какво става въпрос за да не се запалиш отново
14 мнения
• Страница 1 от 1