Придърпване 530xd LCI
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- BMWDream
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW F01 740d xDrive
Придърпване 530xd LCI
Здравейте!
Колата е автоматик, имам я от 2 месеца, но забелязвам наскоро следния проблем...
Паля я студена и след 2км (примерно около 50 градуса на водата).
Като и подам газ(няма значение с каква скорост се движа, на коя предавка и с колко оборота) просто да поддържа скоростта и почва да придърпва все едно не й достига нафта.Натискам педала до долу и буквално "забива муцуна" ,спира да върви.Пускам педала, пак го натискам и някъде след още няколко придърпвания се оправя...Като я натисна на кик и си тръгва и върви както трябва.Прави ми впечатление, че го прави между 1200-1600 оборота.Няма записани грешки в мотора и автомата.Смених горивен и въздушен филтър, но ефект няма...Интересното е че като стигне 90 градуса почти изчезва...
Само с дебитомер не съм пробвал, но ми се струва че каквото и да да е трябва да го запише като грешка...
Дали е възможно от него или от DPF? Пусках му регенерация и на него скоро...
Колата е автоматик, имам я от 2 месеца, но забелязвам наскоро следния проблем...
Паля я студена и след 2км (примерно около 50 градуса на водата).
Като и подам газ(няма значение с каква скорост се движа, на коя предавка и с колко оборота) просто да поддържа скоростта и почва да придърпва все едно не й достига нафта.Натискам педала до долу и буквално "забива муцуна" ,спира да върви.Пускам педала, пак го натискам и някъде след още няколко придърпвания се оправя...Като я натисна на кик и си тръгва и върви както трябва.Прави ми впечатление, че го прави между 1200-1600 оборота.Няма записани грешки в мотора и автомата.Смених горивен и въздушен филтър, но ефект няма...Интересното е че като стигне 90 градуса почти изчезва...
Само с дебитомер не съм пробвал, но ми се струва че каквото и да да е трябва да го запише като грешка...
Дали е възможно от него или от DPF? Пусках му регенерация и на него скоро...
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Re: Придърпване 530xd LCI
Дебитомера е 

- BMWDream
- кандидат ентусиаст
-
Утре ще пробвам да го изчистя и ще пиша.
С две думи...Като я карам и натисна газта малко да ускори, без да връща предавка...тогава го прави...
С две думи...Като я карам и натисна газта малко да ускори, без да връща предавка...тогава го прави...
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
По-добре го сменяй, идееално евтин е. Той може да е причина за да не мине регенерация.
- BMWDream
- кандидат ентусиаст
-
Изчистих го, ефект няма.Като че ли по-зле стана...Ще го сменя после и ще пиша...
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Пробва ли да откачиш дебитомера и да видиш без него как е?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
adovet написа:Пробва ли да откачиш дебитомера и да видиш без него как е?
Точно ще ти свети грешка, но колата влиза в едно default настройки и ако от него е проблема ще изчезне.
- BMWDream
- кандидат ентусиаст
-
С откачане ефект нямаше...
Сложих същия от е90, но колата гаснеше, по таблото стана лунапарк...Отказа dsc и 4х4 system и го замених с друг.За сега работи...Ще покарам 2-3 дни да видя и ще пиша...
Сложих същия от е90, но колата гаснеше, по таблото стана лунапарк...Отказа dsc и 4х4 system и го замених с друг.За сега работи...Ще покарам 2-3 дни да видя и ще пиша...
- BMWDream
- кандидат ентусиаст
-
Значи проблема се оправи до миналата седмица...Ходих на море и на Ахтопол в задръстването ми се скъса демферната шайба...Смених я там и си тръгнах...Преди София, след Пазарджик като почнах да катеря планината, започна едно притрисане докато карам със 100-110км без да я напъвам да върви, а просто поддръжам газта. Все едно гориво не достига...Натисна ли да върне предавка, всичко се оправя като мине 2000 оборота...Тези дни и в градско като карам ми прави впечатление, че го прави. Мине ли 2000 оборота, всичко е ОК, но като е под 2000, даже под 1600 и го има периодично това придърпване. Като придърпа и натисна газта до долу и автомата се чуди 5 секунди дали да върне предавка...
Възможно ли е DPF-a да се е задръстил, защото като скъса шайбата и "наби" грешки в DDE-то и да не е позволявало да тръгне регенерацията(не съм имал път извънградско след зануляване на грешките да пуска регенерация)?
Ще хвана утре пак да пробвам с другия дебитомер какво ще стане...
P.S. Общо взето стария ми проблем, но сега го прави и извънградско...Събрал съм 3 дебитомера и утре ще го мъча...
Възможно ли е DPF-a да се е задръстил, защото като скъса шайбата и "наби" грешки в DDE-то и да не е позволявало да тръгне регенерацията(не съм имал път извънградско след зануляване на грешките да пуска регенерация)?
Ще хвана утре пак да пробвам с другия дебитомер какво ще стане...
P.S. Общо взето стария ми проблем, но сега го прави и извънградско...Събрал съм 3 дебитомера и утре ще го мъча...
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
от коя марка дебитомери сабираш ?
- BMWDream
- кандидат ентусиаст
-
Като този, който си беше на колата...От морга съм ги взел за тест...
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
А след подмяна - ресетна ли всеки от дебитомерите?
Sent from my iPhone using Tapatalk
- BMWDream
- кандидат ентусиаст
-
B.Stoimenov написа:А след подмяна - ресетна ли всеки от дебитомерите?
Да...
Днес смених пак дебитомера като преди това го изчистих...
Като че ли е една идея по- добре, като чукна газта не е толкова мудна, но извънградско със 100 пак така ми притресе един път..
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
BMWDream написа:B.Stoimenov написа:А след подмяна - ресетна ли всеки от дебитомерите?
Да...
Днес смених пак дебитомера като преди това го изчистих...
Като че ли е една идея по- добре, като чукна газта не е толкова мудна, но извънградско със 100 пак така ми притресе един път..
Разкачи дебитомер и направи един рън без него да видиш как е и ще си сигурен.

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3