530d. пуши и трака
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- d840
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530D
530d. пуши и трака
Колеги карам колата от 5 години... винаги е имало едно почукване от мотора когато и подам повечко газ и докато е студена... загрее ли изчезва почукването!
Проблема е че започна да тропа доста вече + черни пушаци и в ниски и високи обороти ! На място не чука не се чува. Загрее ли колата пак изчезва.
На диагностика няма грешки, дюзите са в норми. И все пак може ли дюза да тропа така ? Наи-добре и отчетливо се чува, на студен мотор, при движение с 40/50км вкарвам 3-та скорост ( колата е ръчка ) и като подам цялата газ до доло и почва да трака .. Стигне ли 90 градуса го няма проблема...
Също така колата няма катализатори, и не пушеше допреди година, след като се разпуши доста хвърли турбина... смених турбото с такова без грам луфтове и за 15к км вече има луфт !
Карах я при няколко от форумните майстори ( не искам да ги споменавам за да не излезе като лоша реклама ) но никой не успя да разбере какво и е на колата !
егр- работи
дебитомер в норми
дюзи в норми
помпи в норми
мисла тези дни да пробвам теста с колбите но не съм сигурен какво да гледам? за повече навта или за по малкло в колбата ?
Проблема е че започна да тропа доста вече + черни пушаци и в ниски и високи обороти ! На място не чука не се чува. Загрее ли колата пак изчезва.
На диагностика няма грешки, дюзите са в норми. И все пак може ли дюза да тропа така ? Наи-добре и отчетливо се чува, на студен мотор, при движение с 40/50км вкарвам 3-та скорост ( колата е ръчка ) и като подам цялата газ до доло и почва да трака .. Стигне ли 90 градуса го няма проблема...
Също така колата няма катализатори, и не пушеше допреди година, след като се разпуши доста хвърли турбина... смених турбото с такова без грам луфтове и за 15к км вече има луфт !
Карах я при няколко от форумните майстори ( не искам да ги споменавам за да не излезе като лоша реклама ) но никой не успя да разбере какво и е на колата !
егр- работи
дебитомер в норми
дюзи в норми
помпи в норми
мисла тези дни да пробвам теста с колбите но не съм сигурен какво да гледам? за повече навта или за по малкло в колбата ?
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки !!!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: 530d. пуши и трака
Гледай за разликата между колбите. Най-вероятно ще има такава и за да пуши толкова значи сигурно някоя колба ще остане доста по-празна от другите. Това май е най-добрия метод, като изключим сваляне и носене на стенд.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Аз заради подобен проблем моите дюзи ги свалях и на стенд, но не беше от тях... Бих те посъветвал да се ориентираш към турбината, управлението й, актуаторът. Аз всичко друго проверих, само турбината остана да сваля:
viewtopic.php?f=35&t=411826
viewtopic.php?f=35&t=411826
- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Колега , не мисля че турбото има нещо общо с това транае ! Един познат на скоро хврърли турбото на 330д е46 , изпрати "останките" във Варна някъде и за 650 лв. си има рециклирана турбина не различима от нова с 1г. гаранция !
Тракането може да е от дюза , но пък казваш че са в норма
нещо клапан да не е ?
Тракането може да е от дюза , но пък казваш че са в норма

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
Ако тракането е като на "аванс", може да е следствие на недостиг на въздух, което пък да е резултат от неработеща коректно турбина примерно...
Може и от дюза да е, но ако са в норми, според мен е малко вероятно, още повече ако колата не тресе на празен ход и си пали нормално.

- Powerslide
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d Mpack
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338
E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD
328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD
318is coupe 10.1998 SOLD
E39 530d 1999 Mpack SOLD
Z3Ro* написа:Ако тракането е като на "аванс", може да е следствие на недостиг на въздух, което пък да е резултат от неработеща коректно турбина примерно...Може и от дюза да е, но ако са в норми, според мен е малко вероятно, още повече ако колата не тресе на празен ход и си пали нормално.
Точно този проблем с аванса го имахме.. давам газ и чука мотора направо се тресе като причука
Не ми се пише подробно в момента , но след доста "майстори" във Варна накрая за закарах в Добрич и излезе че е имала "power box".... сложиха ми и нов дебитомер и колата заспа

530д ръчка 193 кс

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
Ами то е нормално, ако е объркан въздухът - горивото също се бърка, като едното проявление е точно такова чукане, като от неработеща дюза. Все пак дюза като не работи, нали пак има нарушено подаване на гориво/въздух съотношение, което компа пресмята... 

Последна промяна Z3Ro* на 26 Авг 2016, 15:25, променена общо 1 път
- Powerslide
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d Mpack
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338
E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD
328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD
318is coupe 10.1998 SOLD
E39 530d 1999 Mpack SOLD
Z3Ro* написа:Ами то е нормално, ако е объркан въздухът - горивото също се бърка, като едното проявление е точно такова чукане, като от неработеща дюза. Все пак дюза като не работи, нали пак има нарушено подаване на гориво/въздух съотношението, което компа пресмята...
Да и затова дюзите постоянно си меняха стойностите с доста корекции и всеки казва , това са проблемни дюзи , много били зле трябвало да се свалят всички... а пък предишния собственик ги беше рециклирал преди 10 000 км...
Маховик беше уж по едно време , сваляхме кутия..... той перфектен... щяхме да сменяме и демпферна шайба и отказах и добре съм направил

Просто е трябвало правилния човек да седне и да направи диагностика в движение и край

- dak
- младши ентусиаст
-
Z3Ro* написа:Ако тракането е като на "аванс", може да е следствие на недостиг на въздух, което пък да е резултат от неработеща коректно турбина примерно...Може и от дюза да е, но ако са в норми, според мен е малко вероятно, още повече ако колата не тресе на празен ход и си пали нормално.
Колега , сигурен ли си , аз карах с прецакан клапан на турбото цяла година до като разбера какво е , налягането беше бая ниско и колата пушеше и никакво тракане не е имало , нито студена нито топла ! Не съм сигурен , че от ниско налягане от турбото ще трака , още повече че колегата пише че се чува когато е студена

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
Тракането започва, когато турбината пренадуе и влезе в сервизен режим, не когато налягането е ниско... 

- d840
- кандидат ентусиаст
-
След като започна да пуши, дали по случайност или не, 2 седмици и хвърли турбина. Та турбото е сменено с актуатора... и с новото турбо пак си пуши..
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки !!!
- dak
- младши ентусиаст
-
Щом се свързано с пренадуването вероятно сигурно проблема е свързан с геометрията или самото турбо , няма какво повече да го мислиш. Сваляй я и гледай какво и е 

- d840
- кандидат ентусиаст
-
направих клип днес, така се чува вътре в купето, при затворени прозорци на 3-та скорост, от 1000 оборота рязко като подам газ !
https://youtu.be/UfCcbBvSDKY
https://youtu.be/UfCcbBvSDKY
- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Да,не са случайно биелните лагери? че на мене на нещо такова ми трака..
14 мнения
• Страница 1 от 1