BMW 545i E60 Прегряване!
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Ivan_humbadjiev
- Потребител
-
- Кара: BMW 545i E60
BMW 545i E60 Прегряване!
Здравейте, от скоро карам BMW 545i E60 2004г. Проблемът е следния -при рязко ускоряване , например при изпреварване понякога ми се появява предупреждение ,че моторът прегрява и ме съветва да изключа мотора и да го оставя да изстине. Диагностицирал съм автомобила докато прави този проблем и няма никакви грешки...температурата на охладителната течност в този момент е 105 градуса. Сменил съм водната помпа ..термостата, температурните датчици на водната помпа и на радиатора, както и датчика за налягане на маслото в двигателя...Реално автомобилът няма как да прегрее ... не губи антифриз и няма течове..Изваждайки минуса на акумулатора за 10 сек проблемът изчезва и не натрупва никакви грешки в компютъра... Моля за съвет какво да погледна и на какво да обърна внимание!
Едно малко уточнение ... автомобилът има инсталиран газов инжекцион течна фаза Icom JTG. Проблемът се появява ,както на бензин ,така и на газ!
Благодаря!
Едно малко уточнение ... автомобилът има инсталиран газов инжекцион течна фаза Icom JTG. Проблемът се появява ,както на бензин ,така и на газ!
Благодаря!

- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Re: BMW 545i E60 Прегряване!
Ivan_humbadjiev написа:Здравейте, от скоро карам BMW 545i E60 2004г. Проблемът е следния -при рязко ускоряване , например при изпреварване понякога ми се появява предупреждение ,че моторът прегрява и ме съветва да изключа мотора и да го оставя да изстине. Диагностицирал съм автомобила докато прави този проблем и няма никакви грешки...температурата на охладителната течност в този момент е 105 градуса. Сменил съм водната помпа ..термостата, температурните датчици на водната помпа и на радиатора, както и датчика за налягане на маслото в двигателя...Реално автомобилът няма как да прегрее ... не губи антифриз и няма течове..Изваждайки минуса на акумулатора за 10 сек проблемът изчезва и не натрупва никакви грешки в компютъра... Моля за съвет какво да погледна и на какво да обърна внимание!
Благодаря!
Губи ли охладителна течност ?
- Ivan_humbadjiev
- Потребител
-
Не, не губи охладителна течност и няма течове по автомобила! Но работата на перката на радиатора ми се струва неравномерна...
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
тествайте я на диагностика, провери и дали ти е обезвъздушена системата, щом наскоро си подменил всичко. може и някой дефектен термостат да си сложил. знам ли
Но щом перката ти се струва некоректно работеща - имаш даже и насока.
Иди някъде да ти я закачат и тестват, и ще излезе проблема според мен

Иди някъде да ти я закачат и тестват, и ще излезе проблема според мен

- Ivan_humbadjiev
- Потребител
-
Благодаря че отговори ! Можеш ли да ме насочиш къде в София могат да погледнат автомобила? Говорим за читав сервиз !
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
И аз залагам на перка. На 550-ката ми даде фира навремето. Цената на нова няма да ти хареса 

- Ivan_humbadjiev
- Потребител
-
Колеги, някой ще ме насочи ли към сервиз в София където могат да проверят работата на перката ? Благодаря !
- ChangSifon
- Потребител
-
- Кара: E30 316e 1984
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Вечно в гараж :|
Първо,знаем че газовата инжекция има изпарител ,но течната фаза не(поправете ме ако греша) ,но остава да питам имаш ли някакви други системи бъркащи се в охлаждането ? Например печка ? И второ ,но по малко вероятно , през годините чувах ,че течната фаза вдигала мощността ? Възможно е да има неправилно изгаряне на горивото

Алергичен към червен силикон и изолирБАН 

- Ivan_humbadjiev
- Потребител
-
Колеги , прави ми впечатление,че когато се появи съобщението за прегряване , като отворя капака перката върти доста слабо.... оборотите са доста ниски ... върти като на не загрял мотор...няма го типичното увеличаване на оборотите .. т.е. не върти на максимум.... така като гледам ще се дават 1500лв за перка
(( някакви идеи ?

9 мнения
• Страница 1 от 1