Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от timur_lenk » 23 Авг 2016, 20:41

Гаранция не е карана колкото дизелова.АКо се прегледа и е ок, с тая ръчка си заслужава.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530xd
Мечтае да кара: по хубави пътища.

Мнение от J0P3T0 » 24 Авг 2016, 8:32

Здравейте Колеги,
Предстои ми покупка на BMW 530xd, 2006 г., 231 к.с, ръчни скорости. Почетох във форума относно тази кола (подръжка, части, консумативи и т.н) Тази тема, честно казано не успчх да я изчета цялата, защото е 400 страници :lol:
Към въпроса: Какво да се гледа и да се провери в тази кола преди покупката. Попринцип ще я карам в сервиз за оглед преди покупката (Най - вероятно в сервиза на Dimitroff от форума).
Продавача твърди, че в резервоара е сипвано "нещо" (някаква киселина) и от там се е наложил ремонт - смяна на резервоар и абсолютно всички дюзи и помпи по горивната система. Това може ли да се потвърди на огледа?
Освен масло и филтри (маслен, горивен и въздушен) какво друго е хубаво да се смени при покупката на тази машина?
Благодаря предварително за отговорите Ви!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 24 Авг 2016, 9:32

J0P3T0 написа:Здравейте Колеги,
Предстои ми покупка на BMW 530xd, 2006 г., 231 к.с, ръчни скорости. Почетох във форума относно тази кола (подръжка, части, консумативи и т.н) Тази тема, честно казано не успчх да я изчета цялата, защото е 400 страници :lol:
Към въпроса: Какво да се гледа и да се провери в тази кола преди покупката. Попринцип ще я карам в сервиз за оглед преди покупката (Най - вероятно в сервиза на Dimitroff от форума).
Продавача твърди, че в резервоара е сипвано "нещо" (някаква киселина) и от там се е наложил ремонт - смяна на резервоар и абсолютно всички дюзи и помпи по горивната система. Това може ли да се потвърди на огледа?
Освен масло и филтри (маслен, горивен и въздушен) какво друго е хубаво да се смени при покупката на тази машина?

Колегата Димитров ще ти каже ако има нещо друго за смяна, а и в какво състояние е колата.
Лично аз след всяко купуване на кола - подменям спирачната и охладителната течност, ако не се знае кога е сменяна водната помпа и нея , както и други неща - но това си е въпрос на личен избор.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 24 Авг 2016, 10:13

Да попитам, намират ли се E60 с Doppelglas(двойни стъкла/стъклопакет) :mhihi:
Тая екстра я имам на 540-ката и е мания, ама нещо не мога да намеря инфо. :bchug: пък съм се замислил за още едно BMW :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело и B58

Мнение от julkata1 » 24 Авг 2016, 10:27

s.krystev написа:Здрвейте колеги, от скоро си търся Е60 535d и направо се отчайвам вече! Попадам само на върнати километражи, лъжливи джамбази и проблемни коли. Та въпросът ми е знаете ли някоя читава 535-ца да се продава? Търся да е с М-пакет, комфортните седалки, общо взето с възможно най-много екстри. Предимно търся 286к.с. но в тази кризаи на 272 ще се радвам. Тези дни ще гледам тази: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=f8e7e9 .

Колега аз гледах за 535 през Декември и беше същото, нямаше нито една кола която да е ок и на реални километри. Препоръчвам ти да си купиш от Германия, аз лично така направих и не съжалявам. Да знаеш че по принцип М-пакета върви със спортни седалки, ако искаш комфорт тръбва да е специално така поръчана или да е слаган М-пакета после.

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 24 Авг 2016, 10:29

s.krystev написа:Здрвейте колеги, от скоро си търся Е60 535d и направо се отчайвам вече! Попадам само на върнати километражи, лъжливи джамбази и проблемни коли. Та въпросът ми е знаете ли някоя читава 535-ца да се продава? Търся да е с М-пакет, комфортните седалки, общо взето с възможно най-много екстри. Предимно търся 286к.с. но в тази кризаи на 272 ще се радвам. Тези дни ще гледам тази: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=f8e7e9 .

Много е добра колата, поне на синмки. Единствено тоя Маднес тунинг, не знам колко е ок :)

За тези който търсят 535D, това ми изглежда доста ок:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... rfunnel_fb
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

Потребител
Аватар

Мнение от imitsov » 24 Авг 2016, 11:42

Здравейте, колеги, насочил съм се към закупуване на 530xi 272 hp , от изчетеното по форума разбрах, че трябва да се внимава с раздатката. Искам да попитам за какво друго евентуално трябва да се внимава, веригата както при дизеловата ли е често срещан проблем и какви пари би струвала смяната. Също - този двигател може ли безпроблено да върви на газ (за начало не мисля да слагам, но все пак) . Общо взето, всякаква информация би ми била полезна, иначе съм се насочил към този екземпляр : http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=f8plaq .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530 XD
Мечтае да кара: BMW M5 E60

Мнение от todorSTY » 24 Авг 2016, 14:17

B.Stoimenov написа:
J0P3T0 написа:Здравейте Колеги,

Колегата Димитров ще ти каже ако има нещо друго за смяна, а и в какво състояние е колата.
Лично аз след всяко купуване на кола - подменям спирачната и охладителната течност, ако не се знае кога е сменяна водната помпа и нея , както и други неща - но това си е въпрос на личен избор.

Задължително филтъра за картерни газове и маслото на раздатката. Провери си демпферната шайба в какво състояние е, да не те остави някъде.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 24 Авг 2016, 14:37

todorSTY написа:Задължително филтъра за картерни газове и маслото на раздатката. Провери си демпферната шайба в какво състояние е, да не те остави някъде.

Как се проверява тази шайба?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 24 Авг 2016, 15:09

Jim Beam написа:
todorSTY написа:Задължително филтъра за картерни газове и маслото на раздатката. Провери си демпферната шайба в какво състояние е, да не те остави някъде.

Как се проверява тази шайба?

в сервиз на канал, свалят се корите долу, светкаш с фенерче и се дзвериш - най-общо казано.
Шайбата е доста масивна, и рядко има напуквания, в повечето случаи просто рЕзко си заминава.
Иначе да - филтър картерни газове, масло раздатка, пеперудите е препоръчително да се махнат, аз лично смених и всички маркучи на вакуумите. после почистване на ЕГР, ДПФ, Всмукатели, кулер, Турбината може да си погледнеш така и така ще се разглобява,термостати ... абе има какво да се гледа :D
Като цяло Димитров, вярвам ще ти обясни всичко :) пък и ще види кое в какво състояние е :yes: Успех !

Потребител
Аватар
Кара: e36 316i -> m42b18

Мнение от eXee » 25 Авг 2016, 5:37

Колеги, прави впечетление, че се говори само за дизеловите модели в темата и това ме кара да се запитам- или бензиновия двигател е много корав, че няма какво да му се гледа при покупка, или сте мега фенове на дизела

младши ентусиаст
Аватар
Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
Мечтае да кара: Koenigsegg

Мнение от INTEGRALE » 25 Авг 2016, 6:40

eXee написа:Колеги, прави впечетление, че се говори само за дизеловите модели в темата и това ме кара да се запитам- или бензиновия двигател е много корав, че няма какво да му се гледа при покупка, или сте мега фенове на дизела

Просто в чужбина карат повече дизели.... Ако караха бензинки и тук щеше да е само от тях

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 25 Авг 2016, 9:58

eXee написа:Колеги, прави впечетление, че се говори само за дизеловите модели в темата и това ме кара да се запитам- или бензиновия двигател е много корав, че няма какво да му се гледа при покупка, или сте мега фенове на дизела

Цял живот съм харесвал и продължава да харесвам бензина пред дизел. Взех дизел, защото дълго време не можах
да намеря бензин, а и в крайна сметка реших да пробвам и засега съм доволен.
Мисля, че бензиновите бмв-та до н52 (2007-2008 год) са доста здрави и пъргави, единствен кусур
аз отчитам разхода - съответна ГИ, там пък още разправии...
Карах една година на Е60 м54б30 с ГИ романо и бях повече от доволен, тишина, върви, харчи поносимо, чудна работа :-)
Току що видях една обява :-)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от moniglow » 25 Авг 2016, 11:49

imitsov написа:Здравейте, колеги, насочил съм се към закупуване на 530xi 272 hp , от изчетеното по форума разбрах, че трябва да се внимава с раздатката. Искам да попитам за какво друго евентуално трябва да се внимава, веригата както при дизеловата ли е често срещан проблем и какви пари би струвала смяната. Също - този двигател може ли безпроблено да върви на газ (за начало не мисля да слагам, но все пак) . Общо взето, всякаква информация би ми била полезна, иначе съм се насочил към този екземпляр : http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=f8plaq .

530xi 272 hp e N53 с директно впръскване и примерно ,газовата уредба за 6ц.на BRC е към 3000лв.Всъщност всички бензинови фейс Е60 са с директно впръскване и газовата уредба си е инвестиция,която се избива за 2-3год. или 30-35хил.км и след това караш с по-евтино гориво.

Потребител
Аватар
Кара: e36 316i -> m42b18

Мнение от eXee » 25 Авг 2016, 17:21

nikolae написа:

Цял живот съм харесвал и продължава да харесвам бензина пред дизел. Взех дизел, защото дълго време не можах
да намеря бензин, а и в крайна сметка реших да пробвам и засега съм доволен.
Мисля, че бензиновите бмв-та до н52 (2007-2008 год) са доста здрави и пъргави, единствен кусур
аз отчитам разхода - съответна ГИ, там пък още разправии...
Карах една година на Е60 м54б30 с ГИ романо и бях повече от доволен, тишина, върви, харчи поносимо, чудна работа :-)
Току що видях една обява :-)

Ти си моя човек!
Кажи ми за какво да се заглеждам в бензиновите коли докато си избирам ! Спрял съм се на 2004-2006г , 2.5 или 3л като от обявите тези две ме грабнаха (повече като цена):
LINK LINK2

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61