Вибрации над 120км/ч
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- vasilzlatkov85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw
- Мечтае да кара: М3,М4
- Детайли за колата: Е46 320i
E36 316i
Re: Вибрации над 120км/ч
Да нормално било, ами да му закарам колата, да ми покаже къде има луфт в полуоските (напред и назад) Ужас от тея майстори, направо да се хванеш за главата от тях(лошото че всеки се прави на разбирач от всичко), най скорошната ми случка е от реглаж в Марг. . , така ми направи реглажа, че волана седеше на криво, два пъти се връща при тях , накрая ми писна и отидох Стефан преди тунела в Люлин, човека го направи от раз и до сега нямам никакви проблеми. Лошото е , че ако дясната ти е за смяна, по трудно се намира (не знам каква е причината, поне при мен беше така, лява имат, дясна я нямат налична,и трябва да чакам една седмица) ако си поръчаш оригинални за три дена престига с 50% депозит:dunno:
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Може ли задните амортисьори да са част от проблема? Оказа се, че са за смяна.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- vasilzlatkov85
- кандидат ентусиаст
-
E36 316i
Не мога да кажа, но когато има вибрация във волана, тя се получава от нещо, което се върти, тоест гуми , джанти, кардан, карета , полуоски и т.н.Когато са ти засмяна амортисьори, по скоро колата, не е устойчива в завой, има почуквания през дупки и т.н.Аз мойте съм ги сменил,заедно с макферсоните, защото имах точно тези симптоми . Има писано във форума , че от разбит амортесьор и рейка се получавало вибрация във волана,но аз лично не съм се зблъсквал с тях,така че не мога да кажа,ако някой се е зблъсквал, нека сподели 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Вибрации има и от разбити шарнири, накрайници, тампони. Не е задължително да е нещо въртящо се.

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Колата за в завой я усещам доста стабилна, може и заради 17' джантите с гуми 255 отзад. Влизам в разни познати завои с неприлично висока скорост, няма да мръдне, да се клати, нищо такова. Обаче при напречни на пътя фуги или нещо друго, с ниска скорост, около 40-50 км/ч, отзад така се тресе, направо ужас. Сякаш минава някаква "вълна" през колата. Според майстора, амортисьорите отзад имат празен ход, който не може да компенсира неравностите по пътя и затова се получава това тресене. Колата е в мен от 2008 г. аз задните амортисьори не съм ги сменял никога, така че не е за чудене, че са заминали. По скоро ми е интересно дали са свързани с проблема при движение със 110-120, но ще разбера това, след като ги сменя. Благодаря че ми отделяте време за моите ядове.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- s73r01d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530iA '02 Sedan
- Мечтае да кара: E39 530iA '02 Sedan
- Детайли за колата: M54B30
ZF 5HP19
Аз имам същия проблем вибрация от 120 до 140, и смятам да започна с тампоните на задния мост, видимо долните приличат на парцал, провери си и твоите, като се свали гумата се виждат.
Като свалят задния мост ще ги помоля да прегледат и всичко друго което може да е евентуална причина за вибрации, но тампоните ще се сменят, и четиримата
Като свалят задния мост ще ги помоля да прегледат и всичко друго което може да е евентуална причина за вибрации, но тампоните ще се сменят, и четиримата

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Както се казва, ново 20. Вчера какво ми текна, слязох пак да гледам нещо с INPA-та и запалих колата. Леко вдигам оборотите на място до 2000 и усетих някакво претрисане през това време. Хванах го на около 1600-1650 по показанията на INPA. Тресенето е подобно на това , както и при движение със 110-120, само че с по-малка интензивност някак и пак идва изотзад.
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Колега, мисля че правилно се беше насочил към полуоските , а щом са за смяна и амортисьорите, смени ги, но вибрациите не са от тях. На място как ще идват вибрациите отзад? Може и тампони на мотора да са за смяна, но просто да се предават вибрациите назад по купето.
Sent from my SM-G903F using Tapatalk
Sent from my SM-G903F using Tapatalk
- vasilzlatkov85
- кандидат ентусиаст
-
E36 316i
На място да ти тресе? По скоро нещо по двигателя, бобина, свещи и.т.н, денферната шайба гледал ли си я?
- s73r01d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530iA '02 Sedan
- Мечтае да кара: E39 530iA '02 Sedan
- Детайли за колата: M54B30
ZF 5HP19
Колеги тази вибрация между 120 и 140 я имам от как го карам тва БМВ. В България карам над 140, но в чужбина скоростите са 130, а глобите солени.
Вибрацията намалява като покарам малко, понякога изчезва съвсем.
Два комплекта гуми, зимни Michelin Alpin 5 и летни Pirelli P7 Cinturato, купувани чисто нови от мен. Два комплекта джанти. Поне 200 гумаджии с лазер без лазер са правили баланси.
Сменил поетапно цялото окачване от пред с Лемфьордер от Елит Карс, задни носачи от същия доставчик, кардана е проверен за баланс и със сменено гумено каре + висящ лагер.
Последно смених 2те полуоски, но трябваше да пътувам и не можех да чакам и взех ITN китайски единственото налично. Оригиналните ми полуоски са стегнати много, без луфтове, просто се движат много трудно, китайците бяха с по-мазно движение. Според майстора ми оригиналните след отваряне почистване и нова грес ще са по-добри от китайците.
Последно ми казаха, че можело турбината на автомата да е причината, обаче аз нямам никакви грешки на автомата и поведението му на пътя е абсолютно коректно, маслото е сменено с изсмукване преди година и 25к км. Колата тогава беше на ~200k с девствена пробка за маслото.
Джемини 4 не можаха днес да ми провери турбината, а аз утре заминавам за чужбина. Ще търся там някой професионален автоматаджия.
Дайте съвети, че ще лудна вече.
Вибрацията намалява като покарам малко, понякога изчезва съвсем.
Два комплекта гуми, зимни Michelin Alpin 5 и летни Pirelli P7 Cinturato, купувани чисто нови от мен. Два комплекта джанти. Поне 200 гумаджии с лазер без лазер са правили баланси.
Сменил поетапно цялото окачване от пред с Лемфьордер от Елит Карс, задни носачи от същия доставчик, кардана е проверен за баланс и със сменено гумено каре + висящ лагер.
Последно смених 2те полуоски, но трябваше да пътувам и не можех да чакам и взех ITN китайски единственото налично. Оригиналните ми полуоски са стегнати много, без луфтове, просто се движат много трудно, китайците бяха с по-мазно движение. Според майстора ми оригиналните след отваряне почистване и нова грес ще са по-добри от китайците.
Последно ми казаха, че можело турбината на автомата да е причината, обаче аз нямам никакви грешки на автомата и поведението му на пътя е абсолютно коректно, маслото е сменено с изсмукване преди година и 25к км. Колата тогава беше на ~200k с девствена пробка за маслото.
Джемини 4 не можаха днес да ми провери турбината, а аз утре заминавам за чужбина. Ще търся там някой професионален автоматаджия.
Дайте съвети, че ще лудна вече.
40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3