Apple устройства, iOS и macOS тема
Модератор: Общи модератори
Re: iOS тема
пълно батерии из ибей и то всякакви, но все пак да попитам дали няма да препоръчате нещо. То е ясно, че преди да го хвърля ще му сменя батерията
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Аз съм много доволен от dice.bg за части за iPhone.
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
© написа:пълно батерии из ибей и то всякакви, но все пак да попитам дали няма да препоръчате нещо. То е ясно, че преди да го хвърля ще му сменя батерията
бях поръчал конкретно тази:
http://www.aliexpress.com/item/Genuine- ... .63.8vf511
сега гледам, че цената е вдигната и ми пише, че няма шипинг до БГ ... странно ...
Но за подобни неща сортирам по брой поръчки и разглеждам коментарите .

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Ако е от BG по добре от тук отколкото от Dice, освен в цената в друго няма разлика
http://iphone.mobility.bg/forum/viewtop ... 18&t=38214
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Nedko Anev написа:Ако е от BG по добре от тук отколкото от Dice, освен в цената в друго няма разлика
Aз с Дайс съм работил и съм им бил клиент, а на момчето от тоя линк съм бил само клиент.
Ако искаш наистина гаранция и оригинални неща, Дайс са си много точни.
Момчето от айфон форума също е адски точен ама пък повечето неща, които продава, няма как да имат някаква гаранция и разчиташ на добрата му воля. Предполагам има разлика дали е оригинална част или не, де.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Nedko Anev написа:Ако е от BG по добре от тук отколкото от Dice, освен в цената в друго няма разлика

Като цяло оригинална батерия или дисплей за Айфон освен от оторизирания ритейлър няма как да си купиш ако не е втора ръка от такъв за части.
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Имайки предвид Епъл ква политика имат, като нищо Бум Бум е прав 
Сменил съм 6 дисплея, 7 батерии, 2 хоум бутона и 2 пауър бутона, всичките купени от тоя пич. Пауър и хоум бутоните бяха 1 към 1 като тези, които свалих от телефоните. Дисплейте и батериите са се различавали само по някоя лепенчица от рода на QC checked
До сега нищо от гореизброеното не е спряло да бачка, като първия дисплей вече е на 3 години 
Малко му направих реклама без да искам, извинявам се.
Иначе един апел към всички съфорумници, които нямат страх от малката отвертка - хора, правете си айфоните сами

Сменил съм 6 дисплея, 7 батерии, 2 хоум бутона и 2 пауър бутона, всичките купени от тоя пич. Пауър и хоум бутоните бяха 1 към 1 като тези, които свалих от телефоните. Дисплейте и батериите са се различавали само по някоя лепенчица от рода на QC checked

Малко му направих реклама без да искам, извинявам се.
Иначе един апел към всички съфорумници, които нямат страх от малката отвертка - хора, правете си айфоните сами

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Според това, което говорят нещата които се ползват и от други телефони като памети, процесори и т.н. се правят в същата фабрика но тези на Епъл са на отделен конвейр.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Аз сменях два пъти батерии на 5-та, първата я взех от Dice, отначало бях много доволен, но точно след 1 година умря напълно, дори не можеше да се зареди до край, а падаше за часове отново.
Не ползвам с часове телефона, примерно като е съвсем нов, ми изкарва 2 дни, с 1 нощ редовно.
С новите батерии, никога не става както е бил като нов, но има ефект. Ако се сменят всяка година, пак си заслужава цената, лошото е, че някои не изкарват цяла година.
Втория път взех някаква от ибей, тя беше още по-зле, изкара 5-6 месеца и започна да умира..
Та умре ли оригиналната, край. Между другото, ако сега ми се наложи да сменям, бих се пробвал с някоя оригинална-употребявана.
От друга страна имам наблюдения над една 4-ка, с оригиналната батерия и все още си кара по един ден и не се предава.
Не ползвам с часове телефона, примерно като е съвсем нов, ми изкарва 2 дни, с 1 нощ редовно.
С новите батерии, никога не става както е бил като нов, но има ефект. Ако се сменят всяка година, пак си заслужава цената, лошото е, че някои не изкарват цяла година.
Втория път взех някаква от ибей, тя беше още по-зле, изкара 5-6 месеца и започна да умира..
Та умре ли оригиналната, край. Между другото, ако сега ми се наложи да сменям, бих се пробвал с някоя оригинална-употребявана.
От друга страна имам наблюдения над една 4-ка, с оригиналната батерия и все още си кара по един ден и не се предава.
- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
Моят е още нов, но ако стигне дотам да му умре батерията бих заложил отново на оригинална. Не смених батерията на 5S, защото ме дразнеше, че е с малко памет, а и почна да се задъхва, но сега мисля да изкарам повече време с SE. По тая тема- вие обръщате ли внимание как зареждате батерията, цикли и т.н.? Някой има ли преки наблюдения дали наистина честото зареждане на по 20-30% през деня оказва по-благоприятно влияние, отколкото по-разредени и големи цикли от рода на 10% до 100%? Уж е по-полезно да се зарежда по-начесто и по-кратко, отколкото всяка вечер до 100% или пък да виси цяла нощ на зарядно, ама дали е така наистина 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Няма разлика как го зареждаш. Един цикъл си е от празна до 100. Дали го зареждаш наведнъж или няколко пъти все тая.
Наистина сигурно са му качествени нещата на този човек, но "оригинална батерия - 30лв." според мен е едно към едно с батерията от ибей за 6 долара. Просто няма как да бъде оригинална, като познавате цените на епъл. Така, че наистина или от някой наистина оторизиран търговец или от ибей за 6-10 и всички останали близки цени 100% имат един и същи произход
Щом се сменя толкова лесно, не виждам проблем да се пробвам пък колкото изкара.
Между другото съм разочарован от живота на оригиналната батерия - 2 години и край! Не е нормално за мен това

Между другото съм разочарован от живота на оригиналната батерия - 2 години и край! Не е нормално за мен това
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Няма от къде да си купите оригинална батерия. Всичките са от китай и в dice Батерията на която пише 'оригинална' е същата като тази в istuff. И двете са китайски, факт е,че работят не зле..
@bum_bum Мани ги калъфите, частите в istuff са същите като в dice, само дето са по евтини.
Най много се щади като не се зарежда до 100%, а до към 80% и да не пада под 15%
Не знам дали сте забелязали,че телефона до към 80% се зарежда доста бързо и последните 20% са му мъка.
Има в нета на английски теми и клипчета защо това е така.
Иначе живота на батерията е главно в цикли, колкото повече цикли толкова по малко държи.
Те понеже Spigen са много 'хубави'
Един познат се изръси за Bumper за 6S точно на Spigen с 2 части вътре гумено и отвънка обвивката му е пластмасова и седи под огромно напрежение, на втория ден се сцепи външната част, но моя приятел беше изхвърлил касовата бележка иначе момчетата от магазина дори ни помнеха кои сме, но не го смениха без касовата де. Та късмет.
Ще го кажа и в тая тема като в една друга, в тоя живот нещо всичко стана еднодневно, като се почне от връзки... коли, телефони, лаптопи, пътища.. та се стигне и до калъфи, абе всичко
@bum_bum Мани ги калъфите, частите в istuff са същите като в dice, само дето са по евтини.
alozavar написа:Моят е още нов, но ако стигне дотам да му умре батерията бих заложил отново на оригинална. Не смених батерията на 5S, защото ме дразнеше, че е с малко памет, а и почна да се задъхва, но сега мисля да изкарам повече време с SE. По тая тема- вие обръщате ли внимание как зареждате батерията, цикли и т.н.? Някой има ли преки наблюдения дали наистина честото зареждане на по 20-30% през деня оказва по-благоприятно влияние, отколкото по-разредени и големи цикли от рода на 10% до 100%? Уж е по-полезно да се зарежда по-начесто и по-кратко, отколкото всяка вечер до 100% или пък да виси цяла нощ на зарядно, ама дали е така наистина
Най много се щади като не се зарежда до 100%, а до към 80% и да не пада под 15%
Не знам дали сте забелязали,че телефона до към 80% се зарежда доста бързо и последните 20% са му мъка.
Има в нета на английски теми и клипчета защо това е така.
Иначе живота на батерията е главно в цикли, колкото повече цикли толкова по малко държи.
bum_bum написа:Nedko Anev написа:Ако е от BG по добре от тук отколкото от Dice, освен в цената в друго няма разлика
тия неща не са оригинални. Калъф Spigen Neo Hybrid за 15лв.. Няма как просто.
Като цяло оригинална батерия или дисплей за Айфон освен от оторизирания ритейлър няма как да си купиш ако не е втора ръка от такъв за части.
Те понеже Spigen са много 'хубави'
Един познат се изръси за Bumper за 6S точно на Spigen с 2 части вътре гумено и отвънка обвивката му е пластмасова и седи под огромно напрежение, на втория ден се сцепи външната част, но моя приятел беше изхвърлил касовата бележка иначе момчетата от магазина дори ни помнеха кои сме, но не го смениха без касовата де. Та късмет.

Ще го кажа и в тая тема като в една друга, в тоя живот нещо всичко стана еднодневно, като се почне от връзки... коли, телефони, лаптопи, пътища.. та се стигне и до калъфи, абе всичко

- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Ами аз преди пазарувах само от iStuff, но след като батерия от там(по-скъпия вариант) се предаде на 2рата седмица, вече пазарувам само от dice по-скъпите неща. Дори да са им еднакви нещата, в dice дават гаранция за почти всичко по-скъпо. Последните ми замениха lightning кабел, който не работеше с моя телефон, но работеше с всичи останали lightning устройства в техния магазин. Такова отношение рядко се среща в България и затова аз лично ги поощрявам, като съм им редовен клиент. Вече за протектори и т.н. дреболии продължавам да ползвам iStuff.