Разлики в боята
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Re: Разлики в боята
alx написа:един добър майстор може да докара цвета 100%. и не позволявайте никой да ви каже обратното.
Това може да важи за някоя друга планета,но не и за нашата.Обикновенно нещата с цвета при репаратура са компромис,въпросът е компромиса да е приемлив
Имам предвид цветове с частици (металици и перли).При солид цветове може да си близо на 99-100%.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
Ако говориш за държава- не зная. Нямам наблюдения. За планетата обаче това което каза са абсолютно невярно. Казвам ти го съвсем отговорно.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- немо
- кандидат ентусиаст
-
А аз съвсем отговорно ти отговарям,че при ефектните цветове винаги има компромис.Просто има прекалено много фактори,в/у голяма част от които не можеш да повлияеш.Колористиката не е точна наука.
Друг е въпросът кой до каква степен може да улавя разлики.
Друг е въпросът кой до каква степен може да улавя разлики.
в момента се опитваш да ме убедиш, че земята е плоска. няма проблем. няма да те горя на клада я... 
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Говорим за видима с просто(но не и кьораво) око, до такава степен не е приемливо разлика в цветовете, освен ако не караш жигули и не ръсаждаваш като "то все кола".
Tires are evil - destroy them all ...
- немо
- кандидат ентусиаст
-
alx написа:в момента се опитваш да ме убедиш, че земята е плоска. няма проблем. няма да те горя на клада я...
Преди години не си вярвал,че по-голям турбокомпресор (при константно налягане) дава повече коне при всичко останало еднакво по двигателя....няма проблем
немо написа:alx написа:в момента се опитваш да ме убедиш, че земята е плоска. няма проблем. няма да те горя на клада я...
Преди години не си вярвал,че по-голям турбокомпресор (при константно налягане) дава повече коне при всичко останало еднакво по двигателя....няма проблем
Аз и сега не вярвам... При едно налягане при един и същи мотор колко повече коне да дава по- голямата турбина?
И не се отплесвай... Ми си смени майсторите щом виждаш разликата в цветовете.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- немо
- кандидат ентусиаст
-
alx написа: Ми си смени майсторите щом виждаш разликата в цветовете.
Точно това се опитвам да обясня:че разлика почти винаги има,въпросът е дали средно статистическият потребител може да я види.А за да я види трябва да знае какво,къде и как да гледа.Което се постига с известна теоритична подготовка,практика и опит!Ако щеш и въпрос на цветоусещане е,което при различните хора е различно,то е като да имаш слух,не се знае Господ колко ти е дал...
За това се повтарям:въпрос на компромис е,зависи доколко е приемлив компромиса.
Майсторите няма как да ги сменя,щото такива няма,а причината да съм толкова категоричен е,че 20+ год. си вадя хляба с тоя занаят,и тоя въпрос съм го коментирал с разни хора,дето са на длъжност "Global trainer" в мултинационална химическа компания (произвеждаща продукти за авторепаратура) по време на обученията,на които съм ходил във Австрия,Германия и Франция.
... Аз пък имам няколко коли дето никой (вкл и аз) не може да ги познае че имат боядисвани елементи освен ако не премериш с микрометър дебелината на боята
Разбрахме се
Разбрахме се
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
На мен ми се струва (без изобщо да съм експерт), че зависи от състоянието на останалите елементи.
Едно е да боядисваш да речем калник на кола, на която боята е в перфектно състояние, друго е на някоя дето 20 години е стояла навън под слънцето и капак и таван са се поизпекли. Бояджията, кой цвят ще избере тогава - оригиналния, този на предния капак и тавана или да речем на багажника, който е в по-добро състояние от останалите?
п.п. Напоследък има спорове във всяка тема на форума, не знам защо хората не могат да приемат, че има и други гледни точки от тяхната.
Едно е да боядисваш да речем калник на кола, на която боята е в перфектно състояние, друго е на някоя дето 20 години е стояла навън под слънцето и капак и таван са се поизпекли. Бояджията, кой цвят ще избере тогава - оригиналния, този на предния капак и тавана или да речем на багажника, който е в по-добро състояние от останалите?
п.п. Напоследък има спорове във всяка тема на форума, не знам защо хората не могат да приемат, че има и други гледни точки от тяхната.

- немо
- кандидат ентусиаст
-
Denmark написа:п.п. Напоследък има спорове във всяка тема на форума, не знам защо хората не могат да приемат, че има и други гледни точки от тяхната.
Аз не виждам нищо лошо във споровете,стига да са с нормален тон.Различни гледни точки по даден въпрос помагат на всеки от спорещите да си обогати познанията....така мисля
alx написа:... Аз пък имам няколко коли дето никой (вкл и аз) не може да ги познае че имат боядисвани елементи освен ако не премериш с микрометър дебелината на боята![]()
Разбрахме се
О.К. Разбрахме се
само дето на мен ми остава в някаква степен загадка как точно се работи в един body-shop в USA,защото ми се струва,че има разлика от обичайния начин в Европа.Не знам доколко достоверни са разни предавания по National Geographic или Discovery,но определено имам въпроси.Лошото е,че не мога да си задоволя любопитството,пиейки от извора така да се каже..... 
На тая снимка съм снимал 10 тест карти на един и същ цвят(по номер на производителя на автомобила),изготвени с бои на различни производители на автобои (и варианти на основният цвят).Най-дясната карта е най-вярна с оригинала.На 5-тата карта от дясно наляво се вижда горна и долна част,ясно различими.Това е една и съща боя,пръсната по едно и също време,само с по-различна техника на пръскане.
че кой е отменял тестването с такива карти преди избор на боя?!
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Ако под различна техника разбираш, едната да е пръсната тънко и да прозира - да, но иначе това е огромна разлика за пръснато в еднакви условия и аз просто не го вярвам. Като цяло ньоансите които си показал отдоло са доста различни и които и два да хаванеш ако са пръснати по един детайл от всяка означава че цветът не е докаран, аз си мислех че говориш за къде къде по дребни разлики - като по едър/дребен металик, по силно изразена перла, все неща които могат да се забележат точно под определена светлина и ъгъл.

Tires are evil - destroy them all ...
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
cmdkick написа:като по едър/дребен металик, по силно изразена перла, все неща които могат да се забележат точно под определена светлина и ъгъл.
...на практика с една и съща боя можеш да направиш горе-написаното само от начина на пръскане.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3