ЕС - ЗА или ПРОТИВ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ЕС - ЗА или ПРОТИВ

ЗА
94
57%
ПРОТИВ
70
43%

Общо гласове : 164
големия брат на Монтоя
Аватар

Re: ЕС - ЗА или ПРОТИВ

Мнение от BMW_POWER » 17 Авг 2016, 4:02

Аз не бих се наел да характеризирам хората, дето пишат тук. Всеки гледа от височината на собствената си камбанария. Бих попитал, англичаните малоумници ли са? Не знам докъде стигна подписката на австрийците за провеждане на такъв референдум. Орбан им се дърви, Словакия започна петиция за излизане от ЕС, опозицията в Чехия иска референдум за ЕС и емигрантите, финландците и те събират подписки. Гърците искат да върнат драхмата, бб ще вкарва еврото.

"Ама нали ни дават" - далаверка да има, това е важното.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Авг 2016, 7:28

Вкара ли се еврото , това ще е единствено заради бетонирането на връзката България -EU . При отсъствие на национална валута евентуално излизане от съюза става практически невъзможно за страна като нашата . Това значи EU форева докато не се продъни тотално и не изчезне еврото .
Това е само едната страна на монетата , другата е че изчезва борда и процесите стават тип Гърция - финансиране на дълг до дупка .Целта е деблокиране на държавния резерв от 24-25 милиарда който няма да е нужен след падане на борда .Това би било много удобно за следващо правителство на Герб .Практически краткосрочно ще има силен негативен ефект върху местния пазар и редовите граждани .
За Гербаджиите - още държавни парички за разпределяне между олигарсите .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Авг 2016, 10:08

Как по-точно ще се освободят тези резерви, като те СА парите реално. Лева е просто една хартийка, която е обещание, че банката срещу този лев ще ти даде Евро. Нали на това се крепи цялата идея. При преминаването към Евро... това, което ще стане е, че тогава всички ще отидат и ще си поискат еврото от централната банка и тя ще прибере лева. И ще спре да продава левове, а само да ги купува. След някакъв период от време банката ще спре и да купува левове и те вече няма да имат никаква стойност, защото стойността я е имало благодарение на това, че БНБ е обещала, че ще сменя неограничено количество левото в Евро и обратно на фиксиран курс. Нетния резултат е 0, НУЛА, ZERO, NADA. Къде ги четете тия тъпни?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 17 Авг 2016, 16:37

Ами ето че ти самия като един защитник на валутния съвет и неговия "изобретател" :winky: не знаеш че фискалния резерв в момента е вързан със борда като гарант за стабилноста на финансовата система . Ханке е категорично против да въвеждаме еврото !
След въвеждане на еврото борда пада автоматично и фискалния резерв губи своята основна функция . Парите вероятно ще бъдат разпределени по различни извънбюджетни пера и изхарчени . Някои икономисти дори твърдят че парите във фискалния резерв практически вече са опоскани . Гарант за стабилноста на държавата след изчезването на фискалния резерв в тоя обем изискван от валутния съвет ще бъде способноста на правителството да тегли нови заеми и така да гарантира плащанията :mhihi:
Здравей EU прощавай левче ....
....Въвеждането на еврото не е искаш или не искаш“, напомни Борисов. И изтъкна, че в предприсъединителните договори на ЕС България е поела ангажимент да въведе еврото. „В предишното правителство със Симеон Дянков искахме да влезем в чакалнята на еврозоната“, припомни министър-председателят. Според него сега страната ни е готова да приеме еврото за национална валута....

Доколкото виждам натиска идва от Брюксел - всички които си нямат евро в джобчето моментално по бързата процедура целокупно да приемат еврото за своя парична единичка .
И после ги хвалете тия брюкселски помияри .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 17 Авг 2016, 19:57

Аз не съм привърженик на въвеждането на Еврото. Поради различни причини обаче. Основната е централизация.
Защитник на борда съм, защото олигофрени като нашите не трябва да имат право да провеждат монетарна политика.
Къде по-дисциплинирани държави се осират... плюс това историята говори красноречиво.

Фискалния резерв няма нищо общо с резервите в Евро на БНБ, които покриват кеша в обръщение (М0 money supply) (двуцифреното число милиарди, за които ти говориш). Простичко казано, той е всички налични пари, с които държавата разполага. Бюджета на държавата един вид. 2 различни неща. Прочети много внимателно какво съм написал в предното мнение.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 17 Авг 2016, 20:16

По горе цитирах нашия приятел Дянков , той собственоръчно спомена цифрата за фискалния резерв . По начало , фискален резерв за гарантиране на валутния борд не е необходим . В България е въведен по изрично настояване на МВФ . Валутния резерв при въвеждане на еврото става безсмислен според мен - като няма лев , няма какво да се гарантира с такъв резерв . Еврото ли ще гарантират ?
Фискален резерв

Фискалният резерв възниква с въвеждането на валутния борд през 1997 г. съгласно споразумението с МВФ, като целта му е да поддържа необходимите средства за плащанията по държавния дълг за минимум 1 година напред. По този начин се редуцира рискът от неплащане на дълга. Този резерв се състои от:

1) наличностите в лева и чуждестранна валута на всички бюджетни сметки и депозити в банковата система, в т.ч. централния бюджет, министерства и ведомства, Националния осигурителен институт, Националната здравно-осигурителна каса и извънбюджетните фондове на централно ниво

2) други високоликвидни активи на централното правителство. Впоследствие резервът започна да трупа средства от вътрешни източници, като бюджетни излишъци, приватизация и концесии. Минималният размер на фискалния резерв се определя всяка година чрез закона за държавния бюджет.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 18 Авг 2016, 4:01

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 18 Авг 2016, 5:55

„Нищо няма да се промени от гледна точка на цените с влизането в еврозоната, тъй като левът от много години е вързан към еврото. Две са промените, които ще настъпят - Европейският банков съюз, но това може да стане и без влизане в еврозоната и трябва да го направим. Също така България има огромен резерв от 24 милиарда лева, който го държим , за да защитаваме лева спрямо еврото. Той няма да ни е необходим, ако влзем в еврозоната. Парите могат да се използват за социална политика”, добави Дянков.

Намерих го. Как няма да ни трябва, с какво ще сменим лева :dunno: Той говори за именно за валутния резерв на БНБ.

Потребител
Аватар

Мнение от Mini » 19 Авг 2016, 0:15

BMW_POWER написа:
Mini написа:
BMW_POWER написа:
Mini написа:
Ти го публикуваш без източник, т.е. автора си ти. Сигурен ли си, че не си сгрешил някоя цифра докато са ти диктували по телефона?

С удоволствие ще видя, какво са продиктували на теб :ok:

Гледам се изгуби, та ще ти дам жокер

Според предварителните данни брутният външен дълг (БВД) в края на
ноември 2007 г. възлиза на 26 248.1 млн. евро (91.8% от БВП2
), като нараства с
6137.4 млн. евро (30.5%) в сравнение с края на 2006 г. (20 110.7 млн. евро, 80.1%
от БВП).

http://www.bnb.bg/bnbweb/groups/public/ ... 124_bg.pdf

Брутният външен дълг в края на май 2016 г. е 35 252.9 млн. евро

http://bnb.bg/bnbweb/groups/public/docu ... _a1_bg.pdf

Ако БНБ за теб не знае, какво е "Брутен външен дълг", потърси специализирана помощ :yes:

Жалък си в опитите да се заяждаш с мен. Хвърляш епитети и даваш характеристики, без да дадеш нито един факт. Съжалявам, че не успя да си уредиш работа на черно в Канада, но не мога да ти помогна. Нямам познания в материята :dunno:

Нали не си мислиш, че ще си посветя деня на теб? Ти като постваш нещо знаеш ли какво значи? Спри да се излагаш вече. А БНБ ако не знае, то трябва да се закрие държавата.
Засега толкова, че ми излезе една работа на зелено.

Дай да видим твоите цифри. Мойте били

Mini написа:Ти го публикуваш без източник, т.е. автора си ти. Сигурен ли си, че не си сгрешил някоя цифра докато са ти диктували по телефона?

и ми препоръчваш
Mini написа: Спри да се излагаш вече.

Чакам с нетърпение, нали си капацитет :bowdown:

Защото в противен случай ти си просто една дребна заяждаща се душица, без нито един довод. Ако не успееш да докажеш с доводи твърденията си, наистина сериозно ще помоля хората от които зависи добрия тон във форума да ти напомнят правилата.

Когато мяткаш обвинения, би трябвало да имаш доводи.

Mini написа: Докато пишеш неверни неща ще те апострофирам за да не се създават грешни впечатления в съфорумците, защото те няма как да знаят кое е вярно/грешно за нещата в Канада. Нищо лично, но много залиташ в постингите ти, а някои са откровена лъжа.

Не си извадил нито един довод, факт или каквото и да е, за да "докажеш" че "лъжа". Когато раздаваш акъл, покажи възоснова на какво го правиш.

Стинка, хубавото на ес е, че хиляди роми заминаха на гурбет. Те поне работят здраво и носят живи пари в бг-икономика. Виж какви къще са направени и какви коли карат. Имаше предаване за просяците в Швеция (ако не се лъжа). Ми всичките тези пари идват в бг. Колко българи правят така?

Излагаш се защото не знаеш какбо публикуваш. :banghead: Изживяваш се като някаква институция и си мислиш, че всичко което казваш е вярно. :dunno: Пускаш теми в които приканваш как хората да мамят(изненадан съм защо подобни неща се толерират), явно не пишеш в никакъв чуждоезичен форум. Спомням си, че някакъв доктор те прегледал в коридора?!? :kuku: Това ако не е лъжа! Ако настояваш и друго ще намеря. Престани да се държиш като ощипана госпожица. :nono:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 19 Авг 2016, 3:13

Mini написа:
Излагаш се защото не знаеш какбо публикуваш. :banghead: Изживяваш се като някаква институция и си мислиш, че всичко което казваш е вярно. :dunno: Пускаш теми в които приканваш как хората да мамят(изненадан съм защо подобни неща се толерират), явно не пишеш в никакъв чуждоезичен форум. Спомням си, че някакъв доктор те прегледал в коридора?!? :kuku: Това ако не е лъжа! Ако настояваш и друго ще намеря. Престани да се държиш като ощипана госпожица. :nono:

Факти нула :mhihi: Даните на БНБ за теб не означават нищо, не мога да ти помогна. Ако имаш нещо по-различно, с удоволствие ще го видя :ok: :ok:

Не съм "последна институция", а просто си защитавам мнението с факти. Ти не си оборил нито един. Пишеш че лъжа, но не си ме оборил никъде и с нищо. На това му се вика КЛЕВЕТА. Ти си просто един жалък човечец, който има сериозен проблем. Потърси помощ!

ДА, В БОЛНИЦА ЖАН ТАЛОН УРОЛОГЪТ МИ ОПИПА ТОПКИТЕ С ГОЛИ РЪЦЕ В КОРИДОРА!!!

https://www.cssscoeurdelile.ca/hopital- ... ean-talon/

Ако държиш може да провериш дали е така. Може да се обадиш после и в клиника ВИТА, че наистина съм опериран там.

Жалък си!

[quote="Mini"]
Пускаш теми в които приканваш как хората да мамят[/color]

МНОГО МОЛЯ КОЛЕГИТЕ, ОТ КОИТО ЗАВИСИ СПАЗВАНЕТО НА ДОБРИЯ ТОН ВЪВ ФОРУМА ДА ВЗЕМАТ ОТНОШЕНИЕ СВЪРЗАНО С ПОРЕДНАТА КЛЕВЕТА НА ТОЗИ ЮЗЪР.

Благодаря предварително!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Авг 2016, 15:31

Това дебнене от тема в тема и обиди не са никак приятни.

Следващия позволил си обиден епитет отива в почивка да си помисли.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Mini » 20 Авг 2016, 4:03

BMW_POWER написа:
Mini написа:

Факти нула :mhihi: Даните на БНБ за теб не означават нищо, не мога да ти помогна. Ако имаш нещо по-различно, с удоволствие ще го видя :ok: :ok:

Не съм "последна институция", а просто си защитавам мнението с факти. Ти не си оборил нито един. Пишеш че лъжа, но не си ме оборил никъде и с нищо. На това му се вика КЛЕВЕТА. Ти си просто един жалък човечец, който има сериозен проблем. Потърси помощ!

ДА, В БОЛНИЦА ЖАН ТАЛОН УРОЛОГЪТ МИ ОПИПА ТОПКИТЕ С ГОЛИ РЪЦЕ В КОРИДОРА!!!

https://www.cssscoeurdelile.ca/hopital- ... ean-talon/

Ако държиш може да провериш дали е така. Може да се обадиш после и в клиника ВИТА, че наистина съм опериран там.

Жалък си!

Mini написа:Пускаш теми в които приканваш как хората да мамят[/color]

МНОГО МОЛЯ КОЛЕГИТЕ, ОТ КОИТО ЗАВИСИ СПАЗВАНЕТО НА ДОБРИЯ ТОН ВЪВ ФОРУМА ДА ВЗЕМАТ ОТНОШЕНИЕ СВЪРЗАНО С ПОРЕДНАТА КЛЕВЕТА НА ТОЗИ ЮЗЪР.

Благодаря предварително!

Живея достатъчно отдавна да знам как преглеждат канадските лекари, още повече без ръкавици. Абсолютна лъжа, но това няма как да се знае от тези които не живеят тук.
viewtopic.php?f=4&t=409151 Тази тема ако не е как да мамим по паркингите какво е?
BMW_POWER написа:Изображение

Ето каква била работата - http://pamelageller.com/2016/01/small-j ... pore.html/
Още да добавям ли?

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 20 Авг 2016, 6:13

Mini написа:...

Жалък си в отчаяните си опити да се оправдаеш.

Измамата е въвеждане и/или поддържане на заблуда у някого с користни подбуди. Измамата е престъпление против собствеността. Като заемка от руски в българския език за измама се използва и думата мошеничество.
Като юридически термин Схема за измама (англ. Fraud) представлява машинация, прилагана умишлено с цел осигуряване на неправомерни и нечестни доходи. Като юридическо тълкуване измамата представлява едновременно както закононарушение (т.е. жертвата на измама може да заведе иск срещу извършителя за предотвратяване на текуща измама и/или за плащане на парична компенсация с/у нанесени щети), така и престъпление от общ характер (т.е. извършителят може да бъде обвинен, осъден и вкаран в затвора от съдебните власти).

Темата за това, как да платим по-малко, а не е да карам хората да правят измами. Показвам им как може официално и законно да "заобиколят" пълно плащане на една услуга. Измама е, ако покажа как да НЕ ПЛАЩАТ. Аз мога да вляза и изляза в 90% от автоматизираните паркинги без да платя и цент. ИЗМАМА е да го правя и да науча хората тук, как се прави. Много хора ми писаха ЛС, да им кажа как се прави. Никой не получи отговор.

Споделям личен опит с кебешката здравна система и никого не задължавам да вярва. Никого не задължавам да вярва, как в walk in clinic отказаха да приемат болното ми дете (на 1.5 години). Никого не задължавам да вярва, какво представлява да чакаш 6-9 часа в "бърза помощ" на детска болница и накрая да си тръгнеш без да те приемат. Който има деца, може да се е сблъсквал с отит в ухото. Чували ли сте как вие вълк? Чували ли сте как вие дете с отит в ухото? Ама ето така, 4-5 часа в чакалнята и НЕ ГО ПРИЕМАТ. Говоря за нощно време. Не за друго, а защото няма температура. Всеки с елементарен английски или френски може да провери в гугъл какъв процент от кебекарите нямат личен лекар. Проверете колко хора умират в Квебек, докато чакат да ги приемат в спешното. Проверете и колко струва, да повикате линейка. Да, да платите за линейка.

Що се отнася до снимката, то обърни се към автора на колажа, а не ме обвинявай мен.

По темата, единствената "далавера" от ЕС са свободното пътуване и правото на работа. Друг е въпросът, че едно е да имаш право, а съвсем друго е реално да те наемат. А и какви са условията да те наемат? Авантата с ягодите в Англия умря. За всеки износ има безкрай изисквания и колегие с опит могат да споделят. Какво стана с бг-бизнеса след идването на големите от сорта на МЕТРО, БИЛА и т.н.?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 20 Авг 2016, 7:25

Ама как така чакаш 8 часа да те приемат ? Няма ли опция да вкараш един тупаник на дежурния лекар или поне да си извикаш линейка и да и начупиш прозорците ако закъснее ?
Последна промяна Jordana на 20 Авг 2016, 16:09, променена общо 1 път

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 20 Авг 2016, 7:36

Ще цитирам Стинката. Тук е грозен социализъм :( Докторите не ги бият, а заслужават много повече :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата