Стойности на дюзи при 60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Стойности на дюзи при 60
Здравейте колеги, винаги към горивото слагам добавка на бардал БДЦ, не съм усещал да имам проблем с дюзи, но да попитам хубаво ли е профилактично да сложа и добавка за прочистване примерно на про-тек?
- snooperchi
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 540iX
Добро утро колеги, да попитам какво ви е мнението за дюзите на моята кола. Аз все си мисля, че има някакъв проблем.
На място като работи
На около 2500-3000 оборота и в движение на колата
На място като работи
На около 2500-3000 оборота и в движение на колата
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Добре са ти.Ако са извън нормите ще ти качи код.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
Според мен на стенд всичките ще са леш, но ако няма проблеми - палене, хълцане, димене и други може би не си струва.
- snooperchi
- младши ентусиаст
-
Пали странно, но не винаги. Хълцания, дименета и прочие - няма.
Ако искаш хвърли им едно око да си знаеш. Знам, че в София е около 20лв. проверката на дюза, предполагам
по вашия край ще е по-малко. Поне да знаеш какво им е състоянието. Ако имаш пък една-две за правене - прави ги.
При мене диагностиката изглежда малко по-добре (две от шестте бягат до +2 и - 1.5) а на стенда са зле.
Има вероятност и стенда да не е много ок, но се съмнявам.
по вашия край ще е по-малко. Поне да знаеш какво им е състоянието. Ако имаш пък една-две за правене - прави ги.
При мене диагностиката изглежда малко по-добре (две от шестте бягат до +2 и - 1.5) а на стенда са зле.
Има вероятност и стенда да не е много ок, но се съмнявам.
- snooperchi
- младши ентусиаст
-
Разбира се колега, така мисля да направя. Въпросът е да видя къде тука по нашият край може да се случи това. Тестът с колбичките дали ще свърши работа? Или е желателно да е на стенд работата? Не ми пречи и до Русе да отида или до София дори мога да дойда. Само да е сигурно, че тестът ще си покаже какво и що ( и да не умре по пътя
)

Стенд и само стенд. Колбите ще видиш максимум обратната нафта (доколкото научих с времето за дюзите).
На стенд нещата са по-различни от колкото в кола. В колата е работа на дюза, цилиндри, компютър, навярно
има значение и дебитомер и ламбда сонди какво казват... затова на стенд.
На стенд нещата са по-различни от колкото в кола. В колата е работа на дюза, цилиндри, компютър, навярно
има значение и дебитомер и ламбда сонди какво казват... затова на стенд.
- snooperchi
- младши ентусиаст
-
Занесох ги на стенд, видях коя какво и що и ги смених. Имам въпрос, новите кодове трябва ли да се вписват или..? Питам, защото има едно претракване горе в двигателя където стоят те. И не знам дали е от това, че не са въведените новите кодове или просто някой повдигач или нещо се е разхлопало... И забелязвам и нещо друго. Като отворя капачката на маслото при запален двигател и извадя леко щеката за маслото... и пуши доста ( сменен е филтъра за картерните газове ) , но като подам газ... пушека изчезва? Това нормално ли е и ако не... ( най-вероятно не е според мен) то на какво се дължи?
Какво се оказа на дюзите и какво си сменил - шестте дюзи или само сте ги коригирали ?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
snooperchi написа:Занесох ги на стенд, видях коя какво и що и ги смених. Имам въпрос, новите кодове трябва ли да се вписват или..? Питам, защото има едно претракване горе в двигателя където стоят те. И не знам дали е от това, че не са въведените новите кодове или просто някой повдигач или нещо се е разхлопало... И забелязвам и нещо друго. Като отворя капачката на маслото при запален двигател и извадя леко щеката за маслото... и пуши доста ( сменен е филтъра за картерните газове ) , но като подам газ... пушека изчезва? Това нормално ли е и ако не... ( най-вероятно не е според мен) то на какво се дължи?
Претракването е от скапана дюза - с нови ли ги смени ? Ако не ги връщай да ги настроят. При мен свалихме за профилактика без оплаквания и като ги качихме имах претракване - оказа се, че не са нагласили 2ра и пръскаше извън работен цикъл.
- snooperchi
- младши ентусиаст
-
Как точно трябва да ги нагласят? С нови, да, рециклирани от бош. Настройката как се прави, с компютър или пак разглобяване?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Мисля, че под настройка колега иска да кажа регулиране/корекция. Тези, които се занимават с дюзи,
правят такива операции. Доколкото знам не подменят детайли, ами пристъргват шайби, гледат, мерят
и чакат стенда да покаже добри резултати.
правят такива операции. Доколкото знам не подменят детайли, ами пристъргват шайби, гледат, мерят
и чакат стенда да покаже добри резултати.
Здравейте , започна претрисане и на празен ход оборотите да играят леко. Прочетохме я и две дюзи не са в нормитеси . Ако сложа добавка дали ще се оправи.
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d
- Мечтае да кара: М6 G-PoweR
rady124 написа:Здравейте , започна претрисане и на празен ход оборотите да играят леко. Прочетохме я и две дюзи не са в нормитеси . Ако сложа добавка дали ще се оправи.
Имах проблем с 2 дюзи и аз. Пробвах с добавка на бардал за дюзи и не се оправи. Преди да ги сваля за последно пробвах с 0,500 двутактово масло+2 бутилки газ за горене на половин резервоар и сега са си в норма. Вече на всеки 15000-20000 повтарям процедурата и на 2те си коли и нямам проблем.