жълта лампа на масло - проблем?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: жълта лампа на масло - проблем?
ronito1983 написа:сменил съм маслото на 01.08.2015г. Castrol Magnetic 5W-40.Двигателя е 136 к.с., 1951 кубика.Винаги слагам това масло.минал съм 2000 км от тогава.
За лампата: за сега не свети вече при каране,а само в началото,т.е. както си беше преди.По принцип си сменям маслото на 10 000 км.
колега аз имах,съштия проблем,свети отначало,после в движение.смених акумолатора и се оправи,слаб ампераж ми казаха.

- AlexR
- Потребител
-
- Кара: e46 328Ci
Ако има колега, който изка да си премахне софтуерно чека на маслото, мога да помогна ако е за София.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- vasilzlatkov85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw
- Мечтае да кара: М3,М4
- Детайли за колата: Е46 320i
E36 316i
При мен го има същият проблем, като запаля колата, след няколко секунди светва жълтата лампа за маслото и след 5-10 секунди след това изгасва , карам с масло Тотал Quartz 5/40, и съм минал едва около 50 00км.Коментира ли сме с колеги, че този дачик може да се изолира, но тогава по често трябва да се наблюдава нивото на маслото.Аз лично мисля да го сменя този дачик, даже съм се спрял на Хела, интересно ми след като го сменя, колко време ще изкара , преди да почне пак да прави проблеми
А иначе това е доста срещан проблем за нашите 15 годишни колици 

- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
vasilzlatkov85 написа:При мен го има същият проблем, като запаля колата, след няколко секунди светва жълтата лампа за маслото и след 5-10 секунди след това изгасва , карам с масло Тотал Quartz 5/40, и съм минал едва около 50 00км.Коментира ли сме с колеги, че този дачик може да се изолира, но тогава по често трябва да се наблюдава нивото на маслото.Аз лично мисля да го сменя този дачик, даже съм се спрял на Хела, интересно ми след като го сменя, колко време ще изкара , преди да почне пак да прави проблемиА иначе това е доста срещан проблем за нашите 15 годишни колици
Споко, ще кара колкото оригинален. Hella е за първоначално вграждане, няма разлика. Моят го смених преди 2-3 години с Hella - за сега няма проблем.

- vasilzlatkov85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw
- Мечтае да кара: М3,М4
- Детайли за колата: Е46 320i
E36 316i
Сега със смяната на маслото,направо ще го сменя и дачика 

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
vasilzlatkov85 написа:При мен го има същият проблем, като запаля колата, след няколко секунди светва жълтата лампа за маслото и след 5-10 секунди след това изгасва , карам с масло Тотал Quartz 5/40, и съм минал едва около 50 00км.Коментира ли сме с колеги, че този дачик може да се изолира, но тогава по често трябва да се наблюдава нивото на маслото.Аз лично мисля да го сменя този дачик, даже съм се спрял на Хела, интересно ми след като го сменя, колко време ще изкара , преди да почне пак да прави проблемиА иначе това е доста срещан проблем за нашите 15 годишни колици
Моята прави абсолютно същото, но кой по точно датчик да сменя, защото са два датчика. Единия е за налягане на маслото (който е по-евтиния вариант), а другия е за нивото на маслото (който е по-скъпия). Кой по точно датчик да сменя, че да не ми свети първите 8-10 секунди жълтата лампа за маслото?

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Сменя се този долу в картера, май някъде около пробката за източване се намираше.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
streetz написа:Сменя се този долу в картера, май някъде около пробката за източване се намираше.
Това не е ли за нивото на маслото и, че ако е от него постоянно ще ми свети лампата в жълто? На мен ми свети при палене първите 8-10 секунди и после гасне! Да не е датчика за налягането на маслото?

24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2