Нещо ми стана с колата ;(
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- |`oTuH
- ентусиаст
-
- Кара: 2005 E61 525d
- Мечтае да кара: просто да кара...
- Детайли за колата: <3
Нещо ми стана с колата ;(

всичко беше нормално
излизам от работя
паля си
карам около 1 км имах малко работа
слизам
след 2 мин се качвам
въртя
и нещо се едно гръмна
отзад зад шофьорското...
и след това взе да ми придърпва и да гасне... като държа обороти е добре но пусна ли педала на газта гасне =((((
като спрях пред нас нещо пушеше отзад над ауспуха май

какво може да е ?
миналия ден налях шел 100 октана
но имах и 95 от преди това
възможно ли да е от това ?
уаааааааааааааааааааааа

4 8 15 16 23 42
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
на Шел посмъртно не бих заредил (има теми по въпроса), конкретно най-елементарното е да видиш дали е бензина е да долееш догоре читав, примерно лукойл 98 или както другата половина от форума сипват омв 100..
ако не се оправи - пас от мен, и идват разбирачите, но с това ДУМ дет викаш кой знае какво е. всеки случай от едно зареждане няма да загубиш много
ако не се оправи - пас от мен, и идват разбирачите, но с това ДУМ дет викаш кой знае какво е. всеки случай от едно зареждане няма да загубиш много

- t0sh
- старши ентусиаст
-
п.с. забарвих да спомена, същото беше едно време (4-5 години) с едно е34 520и '96 току-що докарано от Германия...
та беше й налят бензин на омв и си е*а майката - подобни проблеми с гаснене и нестабилност, тогава се доля някакво 100 (не помня къде, но читаво) + още някаква добавка за октана литрова и нея не помня каква, и се оправи ...
п.п.с. оттогава не зареждам на ОМВ ако ще пред него да ми свърши бензина
та беше й налят бензин на омв и си е*а майката - подобни проблеми с гаснене и нестабилност, тогава се доля някакво 100 (не помня къде, но читаво) + още някаква добавка за октана литрова и нея не помня каква, и се оправи ...
п.п.с. оттогава не зареждам на ОМВ ако ще пред него да ми свърши бензина

Хайде и аз да се включа най-сетне във форума
Патил съм от Shell. Там вече само кафе пия и като се позамисля бих ви го препоръчал...
Последната година зареждам само на Темпо и съм много доволен не само от бензина. Обслужват те веднага и не се налага сам да си сипваш (научих се да правя това покрай Лукойл и ОМВ). Мият прозорците, дават разни бонуси, опитват се да се усмихват впреки (вече) минусовите температури.
Като изключим опашките и мизерното обслужване ОМВ също са добри.
Колега, |`oTuH, мога да ти пожелая само бързо оздравяване на красавеца, защото техническите ми знания не са на ниво! Успех!!!

Патил съм от Shell. Там вече само кафе пия и като се позамисля бих ви го препоръчал...
Последната година зареждам само на Темпо и съм много доволен не само от бензина. Обслужват те веднага и не се налага сам да си сипваш (научих се да правя това покрай Лукойл и ОМВ). Мият прозорците, дават разни бонуси, опитват се да се усмихват впреки (вече) минусовите температури.
Колега, |`oTuH, мога да ти пожелая само бързо оздравяване на красавеца, защото техническите ми знания не са на ниво! Успех!!!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Най-вероятно е гръмнала от неизгорели газове,вследствие,на това,че си я покарал малко след като си я запалил ,загасил си и после пак си запалил.Нали като е студена колата е по-богата сместа и затова така.
Но това означава ,че нямаш хубаво изгаряне на горивото,което ме навежда на мисълта:
Кабели,Свещи,Бобини...
Равномерно ли работи мотора когато го поддържаш с педала на газта на обороти колкото да не загасне
А за да ти направи мизерия от бензина е малко вероятно ебаси то трябва да си му налял 91
и пак няма да гасне,я ще се чува аванса.
Между другото гледам под профилати какво пише и стигам до извод,че си с М42.Той е малко по капризен от към кабели и свещи ако не си ги сменявал ги погледни
Но това означава ,че нямаш хубаво изгаряне на горивото,което ме навежда на мисълта:
Кабели,Свещи,Бобини...

Равномерно ли работи мотора когато го поддържаш с педала на газта на обороти колкото да не загасне

А за да ти направи мизерия от бензина е малко вероятно ебаси то трябва да си му налял 91

Между другото гледам под профилати какво пише и стигам до извод,че си с М42.Той е малко по капризен от към кабели и свещи ако не си ги сменявал ги погледни

Последна промяна vld на 12 Дек 2006, 15:35, променена общо 1 път

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
aleikum написа:Хайде и аз да се включа най-сетне във форума![]()
А ти покарай известно време с горивата на ЕКО или Лук Ойл и ще запееш друга песен

- t0sh
- старши ентусиаст
-
aleikum написа:...
Последната година зареждам само на Темпо и съм много доволен не само от бензина....
лек оффтопик за бензина: темпо бяха много добре като стартираха преди 4 години ли беше, след това станаха търсени и почнаха да разреждат бензина и там - стана гаден. За момента не ги знам, но трудно си представям да са върнали качеството.
при мен лично тест показа че омв 100 (на цариградско сипан) ми дава по-голям разход от лукойл 95 (към литър отгоре) - иначе проблеми съм нямал. Носят се слухове че определени омв-та са добре, други не - затова казвам къде е сипан - но за мен меренето си е факт и карам само с лукойл все още

- |`oTuH
- ентусиаст
-
- Кара: 2005 E61 525d
- Мечтае да кара: просто да кара...
- Детайли за колата: <3
carmanf1 написа:На мен пък ми се струва, че си с газ.....![]()
И ти е направила детонации...
имам газов инжекцион но последно време само на бензин карам
ТЯ Е ЖИВААААААААААА
SHE IS ALIVEEEEEEEE ALIVE ALIVE ALIVE ALIVE
ОБИЧАМ ТЕ МИЛА ОБИЧАМ ТЕ МИЛА ОБИЧАМ ТЕ МИЛА ОБИЧАМ ТЕ МИЛА ОБИЧАМ ТЕ МИЛА ОБИЧАМ ТЕ МИЛА ОБИЧАМ ТЕ МИЛА ОБИЧАМ ТЕ МИЛА ОБИЧАМ ТЕ МИЛА ОБИЧАМ ТЕ МИЛА ОБИЧАМ ТЕ МИЛА ОБИЧАМ ТЕ МИЛА ОБИЧАМ ТЕ МИЛА ОБИЧАМ ТЕ МИЛА ОБИЧАМ ТЕ МИЛА ОБИЧАМ ТЕ МИЛА ОБИЧАМ ТЕ МИЛА ОБИЧАМ ТЕ МИЛА ОБИЧАМ ТЕ МИЛА ОБИЧАМ ТЕ МИЛА ОБИЧАМ ТЕ МИЛА МОЯ ЧЕРНА МРЪСНИЦООООООООООООООО
ХАХХАХА
НЕ НАМ ПО КАКЪВ НАЧИН НО ЕДИНИЯ МЪРКУЧ КОЙТО Е ОТ ДВИГАТЕЛЯ И ВЛИЗА В ДЕБИТОМЕРА СЕ БЕШЕ ИЗМЪКНАЛ ХАХАХАХ
САМО ГО ВКАРАХ И СИ ЗАПЯХМЕ СТАРАТА ПЕСЕН
бахти за момент разбрах колко много я обичам ;((
миличката ми тя
и за да си се отблагодарим такъв як дриф мъ врътнахме че ще търсим нови летни гуми на пролет
благодаря ви на всички и дано не ви се случва така...
ОБИЧАМ ТЕ МОЕ МАЛКО ЧЕРНО БМВ ОБИЧАМ ТЕ ОБИЧАМ ТЕ ОБИЧАМ ТЕ МИЛА ОБИЧАМ ТЕ МИЛА ОБИЧАМ ТЕ МИЛА ОБИЧАМ ТЕ МИЛА ОБИЧАМ ТЕ МИЛА ОБИЧАМ ТЕ МИЛА ОБИЧАМ ТЕ МИЛА ОБИЧАМ ТЕ МИЛА ОБИЧАМ ТЕ МИЛА ОБИЧАМ ТЕ МИЛА ОБИЧАМ ТЕ МИЛА
4 8 15 16 23 42
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
|`oTuH написа:carmanf1 написа:На мен пък ми се струва, че си с газ.....![]()
И ти е направила детонации...
имам газов инжекцион но последно време само на бензин карам
НЕ НАМ ПО КАКЪВ НАЧИН НО ЕДИНИЯ МЪРКУЧ КОЙТО Е ОТ ДВИГАТЕЛЯ И ВЛИЗА В ДЕБИТОМЕРА СЕ БЕШЕ ИЗМЪКНАЛ ХАХАХАХ
САМО ГО ВКАРАХ И СИ ЗАПЯХМЕ СТАРАТА ПЕСЕН
Ми начи точно детонация ти е направила.
То за т'ва ти е изкочил маншона....
На твое място бих потърсил причината за детонациите,
кабели, свещи, въздушния филтър....... и други по-кофти неща....
да няма пак.... Бум

- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
PNR написа:извинявам се зано колата ти е много готине браво браво
само кадето малко на фотошоп ми бие ама няма значение

иначе по темата и на мен като ми гърми чат пат точно това маркуче се изтрелва и почва да дърпа въздух и си е...мамата няма опасност споко но ти каза отзад а не отпред затова заблуди част от колегите
aleikum написа:Последната година зареждам само на Темпо и съм много доволен не само от бензина. Обслужват те веднага и не се налага сам да си сипваш (научих се да правя това покрай Лукойл и ОМВ). Мият прозорците, дават разни бонуси, опитват се да се усмихват впреки (вече) минусовите температури....
Незнам дали си забелязъл,но на ТЕМПО резервоарът ти има способноста да се разширява.Докато зареждах там в 60 литровият ми резервоар ми сипваха 65-направо"магьосници"

14 мнения
• Страница 1 от 1