Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Welinow927
- Потребител
-
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 2991474060
Здравейте,
Някой ако може да помогне ?
Как ви се струва, а ако някой познава собственика още по-добре. Странното е че обявата я имаше преди, свали я и сега пак я качи онзи ден. Единствено ми се струва да е по-добре от друготе защото е СА, което означава, че той си я карал и не е "нов внос" всички знаем с тоя внос какви боклуцо вкарват. Та хелп
Здравейте,
Някой ако може да помогне ?
Как ви се струва, а ако някой познава собственика още по-добре. Странното е че обявата я имаше преди, свали я и сега пак я качи онзи ден. Единствено ми се струва да е по-добре от друготе защото е СА, което означава, че той си я карал и не е "нов внос" всички знаем с тоя внос какви боклуцо вкарват. Та хелп

- ivan_sertov
- Потребител
-
някои гледал ли я е тази : http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 6141609644
- poznatatrupka
- Потребител
-
Здравейте!
Предстои ми оглед на BMW E46 320d 136hp.
Може ли ме посъветвате на кои неща трябва да наблегна при огледа. Ще закарам колата в сервиз за диагностика и оглед и ще съм много благодарен ако ми посочите проблемните места по този модел, които да проверя за да си спестя главоболия. Ще се радвам на помощта Ви.
Благодаря предварително и се надявам да станем колеги
.
Може ли ме посъветвате на кои неща трябва да наблегна при огледа. Ще закарам колата в сервиз за диагностика и оглед и ще съм много благодарен ако ми посочите проблемните места по този модел, които да проверя за да си спестя главоболия. Ще се радвам на помощта Ви.
Благодаря предварително и се надявам да станем колеги

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
ivan_sertov написа:някои гледал ли я е тази : http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 6141609644
Това скоро ще направи 20 години. Сигурно му е късан вече задния мост от купето с тези 150 коня. За парите дето му търсят се въздържам от коментар. Аз залагам на 500 хиляди плюс, като пробег. За тези пари с малко търпение ще си купиш от последните години на фейслифта.
Sent from my HTC One using Tapatalk
- A-style
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: спокойно
- Мечтае да кара: по хубави български пътища
poznatatrupka написа:Здравейте!
Благодаря предварително и се надявам да станем колеги.
Бягай далеч от тоя модел, само някой изключително запазен екземпляр си струва ! Вземи си 330 бензин или дизел все едно ,читави са, или ако са ти много големи - 320д ,но 150 коня . Гледай хубавоз за удари и задължително диагностика на дюзи и дебитомер,че после има да си скубеш косата

- tashev_1990
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318I e46
- Мечтае да кара: BMW M5 touring
ivan_sertov написа:някои гледал ли я е тази : http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 6141609644
Не знам защо е писана 98 година като е фейслифт. Или е удряна отпред и всичко е сменено с фейс, или колата не е 98. Или най-малко възможния вариант някой да си е играл да я прави фейслифт. На снимките маслено зеленото изглежда добре, но май е баран контраста. Лично аз мразя маслено зелено а и комбинация със поне 15 годишна Бяла кожа много зле. Вече се вижда колко се е загубила. При черната кожа нещата са по добре не личи толкова износването а и поддръжката е по лесна.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
tashev_1990 написа:ivan_sertov написа:някои гледал ли я е тази : http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 6141609644
Не знам защо е писана 98 година като е фейслифт. Или е удряна отпред и всичко е сменено с фейс, или колата не е 98. Или най-малко възможния вариант някой да си е играл да я прави фейслифт. На снимките маслено зеленото изглежда добре, но май е баран контраста. Лично аз мразя маслено зелено а и комбинация със поне 15 годишна Бяла кожа много зле. Вече се вижда колко се е загубила. При черната кожа нещата са по добре не личи толкова износването а и поддръжката е по лесна.
преправяна е ...
най-малкото е със старите брони, освен това след 2000-та година започва м54б22 - 170hp
парите са прекалено много ... аз бих оценил тази кола на максимум 4,000лв (защото има газ и джанти, иначе мъка) и то, ако е читава

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
tashev_1990 написа:ivan_sertov написа:някои гледал ли я е тази : http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 6141609644
Колата е октомври 1998 година. Правена е на фейсал.
Sent from my HTC One using Tapatalk
- ivan.sotirov
- Потребител
-
- Кара: Е 46, 330 i; SLK 200 compressor
- Мечтае да кара: Само БМВ, по-конкретно Z8
- Детайли за колата: E 46, 330 i, седан
Здравейте колеги,
Дали някой от вас е гледал този екземпляр http://www.mobile.bg/11470759875372165
Ще се радвам и да споделите мнения.
Това ще ми е 3-тото БМВ. Минах през Компакт 318ti, E46 325 Xi, та сега се оглеждам в тази. От E46-цата бях мнооого доволен, но в момент на
загуба на разума е продадох... За мое щастие на истински фен на БМВ.
Да не пълна темата с повече глупости, ще се радвам да чуя мнения...
Дали някой от вас е гледал този екземпляр http://www.mobile.bg/11470759875372165
Това ще ми е 3-тото БМВ. Минах през Компакт 318ti, E46 325 Xi, та сега се оглеждам в тази. От E46-цата бях мнооого доволен, но в момент на

- vicho
- старши ентусиаст
-
ivan.sotirov написа:Това ще ми е 3-тото БМВ. Минах през Компакт 318ti, E46 325 Xi, та сега се оглеждам в тази. От E46-цата бях мнооого доволен, но в момент назагуба на разума е продадох...
всеки има момент на умопомрачение, моя беше преди 10 години, когато си продадох е30-ската

сега сериозно:
тези джанти изглеждат ОГРОМНИ

набора от екстри определено е добър, цената - също... с лек коментар и лека продажба на джантите (ако не те кефят) определено ще е доста по-апетитна
макар автоматичната кутия да е ZF 5HP19 (а не много чупливата GM) не очаквай прекалено адекватна смяна на предавките или здравина... забравяш за стартове и тем подобни глупости, защото и на тази ремонта надвишава 1,000лв

иначе на снимки колата изглежда бомба, ако и на живо е така

задължително диагностика на място, живи данни, малко подаване на газ да видиш за missfire-и
като цяло, мен ме кефи, брони и прагове, и спи града

- ivan.sotirov
- Потребител
-
- Кара: Е 46, 330 i; SLK 200 compressor
- Мечтае да кара: Само БМВ, по-конкретно Z8
- Детайли за колата: E 46, 330 i, седан
vicho написа:ivan.sotirov написа:Това ще ми е 3-тото БМВ. Минах през Компакт 318ti, E46 325 Xi, та сега се оглеждам в тази. От E46-цата бях мнооого доволен, но в момент назагуба на разума е продадох...
всеки има момент на умопомрачение, моя беше преди 10 години, когато си продадох е30-ската![]()
![]()
сега сериозно:
тези джанти изглеждат ОГРОМНИ![]()
![]()
набора от екстри определено е добър, цената - също... с лек коментар и лека продажба на джантите (ако не те кефят) определено ще е доста по-апетитна
макар автоматичната кутия да е ZF 5HP19 (а не много чупливата GM) не очаквай прекалено адекватна смяна на предавките или здравина... забравяш за стартове и тем подобни глупости, защото и на тази ремонта надвишава 1,000лв![]()
иначе на снимки колата изглежда бомба, ако и на живо е такана 4-те снимки - двете на волана, седалката и конзолата, на конзолата си личи, че е мазана, но пък това не е лошо
![]()
задължително диагностика на място, живи данни, малко подаване на газ да видиш за missfire-и
като цяло, мен ме кефи, брони и прагове, и спи града![]()
Привет,
Благодаря ти за отговорра.
И на мен много ми хареса. Ще се ходи до Плевен да е видя и евентуално да е "сканират" във Виа Интеркар, Плевен, за да видим какво е реалното състояние.
Да, джантите и мен не ме кефят, но ще ги сменя с едни 17'-ки на BMW.
Автомата не ме притеснява. От 8 години карам и поддържам само автомати и съм наясно с разходите по тях. А и не съм състезател и не търся да се дърпам по светофари. Търся комфрт и динамика. Доста киломентри въртя и е по-добре да имам мощ в запас...

Ще дам инфо като е видя на живо какво е положението и крайния резултат..
- EH0260BB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: пил
- Мечтае да кара: пил и да стигне жив
- Детайли за колата: мътни
ivan.sotirov написа:Здравейте колеги,
Това ще ми е 3-тото БМВ. Минах през Компакт 318ti, E46 325 Xi, та сега се оглеждам в тази. От E46-цата бях мнооого доволен, но в момент назагуба на разума е продадох... За мое щастие на истински фен на БМВ.
Прави ми впечатление предния десен калник - цветът му е различен. Огледай очиларката отпред за удари и дали е пребоядисвана, стоят ли лепенките на нея които обозначават, че колата има ксенонови фарове. Фаровете може би трябва да са със сребристите вътрешни рамки, понеже е 330i - провери дали са оригинални или са някакви тайвански, също и дали пръскалките на фаровете са там и работят.
Иначе автомобилът изглежда доста свеж, с доста екстри като за Е46 и ако свалят малко от цената си заслужава.
- vicho
- старши ентусиаст
-
ivan.sotirov написа:И на мен много ми хареса. Ще се ходи до Плевен да Я видя и евентуално да Я "сканират" във Виа Интеркар, Плевен, за да видим какво е реалното състояние.
не се занимавай с ВИА Интеркар, а намери приятел с диагностика, вече почти всички имаме

в тези оторизирани сервизи като идеш с 15 годишна кола и ти намират ремонти за 8,000лв, като колата струва 7к
само глупости са им в главите, никаква връзка с реалността

- Lucio_Wagner
- Потребител
-
Здравейте,
Както се вижда съм нов във форума. Четох доста преди да реша да си направя регистрация и да питам и пиша. Спрял съм се на E46, предпочитам да е бензин. Имам таван на парите, но като гледам как върви пазара може и да се увеличи. Днес ходих да гледам тази: http://www.cars.bg/c128959, тъй като я бяха публикували като бензин, но се оказа, че е дизел. И мене ме озадачи малко защото 150 кс няма бензин 320. Колата е супер, но някак си този дизел ме спира. Аз лично не намерих никакви забележки, като може би двигателя вибрираше малко повече. Някой може ли да даде мнение за тази или да препоръча нещо да е 320 или по-голям двигател и какво да гледам като си търся. Ако мнението не е за тази тема моля да ме насочите. За съжаление в България предлагат много малко бензини. Тази е карана 5 години в България.
Както се вижда съм нов във форума. Четох доста преди да реша да си направя регистрация и да питам и пиша. Спрял съм се на E46, предпочитам да е бензин. Имам таван на парите, но като гледам как върви пазара може и да се увеличи. Днес ходих да гледам тази: http://www.cars.bg/c128959, тъй като я бяха публикували като бензин, но се оказа, че е дизел. И мене ме озадачи малко защото 150 кс няма бензин 320. Колата е супер, но някак си този дизел ме спира. Аз лично не намерих никакви забележки, като може би двигателя вибрираше малко повече. Някой може ли да даде мнение за тази или да препоръча нещо да е 320 или по-голям двигател и какво да гледам като си търся. Ако мнението не е за тази тема моля да ме насочите. За съжаление в България предлагат много малко бензини. Тази е карана 5 години в България.