Вибрации над 120км/ч

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Вибрации над 120км/ч

Мнение от FaceOff » 10 Авг 2016, 10:07

За да е по-полезна темата промених заглавието ;)

Към колегите от София! От известно време и аз съм в отбора с вибриращите Е39 ки Последния гумаджия вчера каза, че са ми толкова прави джантите и гумите, че мога да ги въртя както си искам, но приблизително от както сложих летните гуми с тези джанти имам вибрации над 120-130. Предницата ми е абсолютно здрава, имам само леко потропване в рейката, но за да изключа напълно джантите много моля някой колега от София БЕЗ проблеми с вибрации да се отзове. Разменяме гумите и заедно правим едно кръгче до кръговото на Перник, ако на мен са ми изчезнали вибрациите, а при него са се появили ясна е работата.
Излишно е да казвам че ще почерпя, със финикийски знаци, или по друг начин! Благодаря предварително на отзовалите се!
Последна промяна FaceOff на 17 Авг 2016, 14:06, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Re: Помощ с джанти

Мнение от Elesar74 » 10 Авг 2016, 10:14

И аз ги имам тези ядове, вече няколко години, смених и джани и гуми и вече мисля нещо с кардана да не е, ама все забравям и не остава време. При мен вибрациите са около 110 след 120 изчезват(сливат се може би) и аз редовно карам около 130 по тази причина. Честно казано за това време ми е писнало и не ми се занимава вече.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 10 Авг 2016, 14:29

110-120 това са само и единствено джанти и гуми... Пробвайте при други гумаджии...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 10 Авг 2016, 15:18

Колега, аз съм написал, че при мен са над 120 и са поне до 160, доколкото съм вдигал с тези гуми и джанти. А и това, че вибрации между 110 и 120 задължително са гуми не е съвсем вярно - на кумът ми Е61 вибрации точно в този диапазон са от лагер на кормилния прът.

Sent from my SM-G903F using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw
Мечтае да кара: М3,М4
Детайли за колата: Е46 320i
E36 316i

Мнение от vasilzlatkov85 » 10 Авг 2016, 19:52

При мен се оказа от двете полуоски, имайте го и това предвид. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 10 Авг 2016, 19:58

Върни две от старите гуми- в едната посока отпред, в другата отзад... ;)

Потребител
Аватар

Мнение от RadkoPower » 10 Авг 2016, 20:14

FaceOff написа:Към колегите от София! От известно време и аз съм в отбора с вибриращите Е39 ки Последния гумаджия вчера каза, че са ми толкова прави джантите и гумите, че мога да ги въртя както си искам, но приблизително от както сложих летните гуми с тези джанти имам вибрации над 120-130. Предницата ми е абсолютно здрава, имам само леко потропване в рейката, но за да изключа напълно джантите много моля някой колега от София БЕЗ проблеми с вибрации да се отзове. Разменяме гумите и заедно правим едно кръгче до кръговото на Перник, ако на мен са ми изчезнали вибрациите, а при него са се появили ясна е работата.
Излишно е да казвам че ще почерпя, със финикийски знаци, или по друг начин! Благодаря предварително на отзовалите се!

Ако имаш път към Кюстендил някой уикенд се обади, ще качим джанти с гуми за проба след баланс.

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 10 Авг 2016, 20:46

zvetiko написа:Върни две от старите гуми- в едната посока отпред, в другата отзад... ;)

Пепи, сложих си зимните гуми одеве, седят на хотел при гумаджията, и току що слизам от люлинската магистрала - на 180 си спи, никакви вибрации
Чудя се утре да сложа ли на 17-ките другите гуми, с които купих джантите, така вече ще го хвана от новите гуми ли е, или от джантите. Ще бъде егати майтапа ако се окаже че са гумите, повече залагам на джантите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 10 Авг 2016, 20:49

при мен става това от гуми
смених ги и се оправи
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 10 Авг 2016, 20:57

То какви ли не случаи има, днес един колега ми разправя как имал малко камъче вътре в гумата и на 100 му откъсвал ръцете волана, 10 баланса докато го хванат :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 11 Авг 2016, 6:23

FaceOff написа:То какви ли не случаи има, днес един колега ми разправя как имал малко камъче вътре в гумата и на 100 му откъсвал ръцете волана, 10 баланса докато го хванат :)

Нещо си въобразява колегата ти ;)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 11 Авг 2016, 8:04

FaceOff написа:
zvetiko написа:Върни две от старите гуми- в едната посока отпред, в другата отзад... ;)

Пепи, сложих си зимните гуми одеве, седят на хотел при гумаджията, и току що слизам от люлинската магистрала - на 180 си спи, никакви вибрации
Чудя се утре да сложа ли на 17-ките другите гуми, с които купих джантите, така вече ще го хвана от новите гуми ли е, или от джантите. Ще бъде егати майтапа ако се окаже че са гумите, повече залагам на джантите.

Може да има крива гума- при мен, отгоре на всичко беше и задна, със скъсани нишки вътре и нищо не се забелязва- има една малка гумаджийница преди Paradise Center, там ми го хванаха проблема. Освен това могат и да балансират- след изправяне на джанта в много елитен сервиз, пак тресеше, хората видяха, че се объркали баланса само със 70г и нещата се оправиха. ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 11 Авг 2016, 8:36

Въртят ми се в главата три варианта
1. Слагам другите гуми на джантите, но не съм сигурен изобщо в какво състояние са те, дори не съм ги карал много.
2. Отивам на лазерен баланс, там и гуми и джанти си казват майчиното мляко, поне така съм чувал.
3. Слагам други 17-ки от колега, ама вече не ми се вярва някой да тръгне да си демонтира гумите. .
Тъпото е че ако бях излизал поне веднъж извън София с гумите, които си бяха на джантите, като ги купих щях да знам дали и с тях има вибрации. Или ако съм карал поне едно лято с тия джанти, и не съм имал проблем, сега сменям нови гуми и се появява проблем, много ясно че ще е от гумите. Другото заради което малко се съмнявам в джантите е че не са оригинални, макар няколко гумаджии да казаха, че са рядко прави.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 11 Авг 2016, 9:13

Тука има един колега, ако не се лъжа DaveFM, цял роман написа за проблеми като твоите(и моите). Аз искам да попитам, как се хваща проблем с полуоските, както каза vasilzlatkov85. Колкото до гуми и джанти, както казах, смених и гуми и джанти и различни марки гуми слагах и на какви ли не гумаджии ходих, даже и в София при Диана, проблемът си стои. Вече поне 4 г. карам така. Окачване ОК, гуми и джанти и 16 и 17 (само оригинални) уж балансирани, прави и т.н., като седнеш да караш, в тоя диапазон, лагерна количка. Че возя и хора и предварително се извинявам, че друса "малко". Мани, направо ми е писнало, егати махнатата кола. Че другите къде ходят да им правят баланси и при други хора се возя с други коли, такива проблеми не съм срещал. Че лазерни баланси, че въртене на гумата с 60 км/ч., к'ви са тия работи?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 11 Авг 2016, 9:26

Колега, явно при теб е нещо по колата, щом с различни джанти и гуми си го има проблема. Аз поне съм доволен , че със зимните джанти и гуми го няма, сега остава да отпадне едно от двете - джанти или гуми. Иначе и аз изчетох всичко във форума за тия вибрации.. друг колега -Боксьора мисля беше , и той смени всичко по колата и пак му останаха вибрациите.. интересно че при теб е в много малък диапазон..

Следваща

Назад към E39