Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от B.Stoimenov » 03 Авг 2016, 8:14

TytusPulo написа:
MartinP написа:
TytusPulo написа:БМВ-то е по-разумния избор най-вероятно. Аз досега съм имал само една кола БМВ и съм й се радвал много през годините, а беше здрава като танк. Вярно, че е дърт модел, но има и стари коли, които са чупливи.

И все пак си ме човърка този мерцедес. По принцип, не съм фен на mero, почти всичките им коли са ми дърварски и странни. ЦЛС-а обаче е нетипичен мерцедес, карането му също се усеща по-различни и затова ми харесва.

По принцип уж бил Е-класа с друг дизайн, ама май не съвсем. Иначе нещата като накладки, дискове, смяна на масло, филтри, ролки, ремъци въобще не са цифра, някои може би са по-евтини от на е60.

Но това въздушно си звучи като проблем, а кутията 7г троник също е чувствителна откъм електроника и ремонта там започва от 600лв в най-най-евтиния вариант.

Колега timur_lenk, CL не е ли още по-висок клас от CLS? Доколкото знам, тези CL/CLK са с по-специални части и там направо се отива на разходи от С-класа. Моя приятел с А6-цата е рециклирал две възглавници и май единия амортисьор. Едната възглавница преди година и половина и не е имал проблеми с нея. Правил ги е ей тук http://www.smatic.net/en/ може би има значение, къде ги правиш. Любопитен факт е, че мой познат от Канада ми сподели, че там рециклирането било практика и го правели много добре :)

Виж това информативно видео,ама май тука човека се занимава с цлс 500
https://youtu.be/ZPJ64sTa7KI

Sounds legit :D Но не страда ли и БМВ-то от тези проблеми? П.С. Мой познат майстор ми каза, да очаквам проблеми от скоростната кутия на е60 шест-степенната без да благоволи да ми обясни подробности.

Най-общо казано ... моите впечатления за кутията са изключително позитивни. Да, при 500 нютона и 10 години експлоатация - въпросния проблем който се проявява основно е - хидротрансформатора - така наречения торк. Нищо особено според мен :) рециклирането е направо символично, като се има предвид колко струва комплект съединител на ръчни скорости, на който и да е дизелов агрегат или марка :) Да има проблемни кутии, но те са малко по мои наблюдения и на коли, които не са били обслужвани, а същевременно са се отнасяли с тях определено "нежно". Та определено според мен скоростите на Е60 дори пре-фейса са си изключително дуракоустойчиви ! ;) В темата за скоростите и Торка може да прочетеш по-подробно ;) Успех !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 03 Авг 2016, 9:48

TytusPulo написа:
MartinP написа:
TytusPulo написа:БМВ-то е по-разумния избор най-вероятно. Аз досега съм имал само една кола БМВ и съм й се радвал много през годините, а беше здрава като танк. Вярно, че е дърт модел, но има и стари коли, които са чупливи.

И все пак си ме човърка този мерцедес. По принцип, не съм фен на mero, почти всичките им коли са ми дърварски и странни. ЦЛС-а обаче е нетипичен мерцедес, карането му също се усеща по-различни и затова ми харесва.

По принцип уж бил Е-класа с друг дизайн, ама май не съвсем. Иначе нещата като накладки, дискове, смяна на масло, филтри, ролки, ремъци въобще не са цифра, някои може би са по-евтини от на е60.

Но това въздушно си звучи като проблем, а кутията 7г троник също е чувствителна откъм електроника и ремонта там започва от 600лв в най-най-евтиния вариант.

Колега timur_lenk, CL не е ли още по-висок клас от CLS? Доколкото знам, тези CL/CLK са с по-специални части и там направо се отива на разходи от С-класа. Моя приятел с А6-цата е рециклирал две възглавници и май единия амортисьор. Едната възглавница преди година и половина и не е имал проблеми с нея. Правил ги е ей тук http://www.smatic.net/en/ може би има значение, къде ги правиш. Любопитен факт е, че мой познат от Канада ми сподели, че там рециклирането било практика и го правели много добре :)

Sounds legit :D Но не страда ли и БМВ-то от тези проблеми? П.С. Мой познат майстор ми каза, да очаквам проблеми от скоростната кутия на е60 шест-степенната без да благоволи да ми обясни подробности.

Кажи му на твоя майстор да очаква проблеми от всички 10 годишни коли с автоматични скоростни кутии !!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: CLS 320
Мечтае да кара: X6 M6, CLS AMG, 6 Series Gran Coupe

Мнение от TytusPulo » 03 Авг 2016, 18:05

B.Stoimenov написа:
TytusPulo написа:
MartinP написа:

Най-общо казано ... моите впечатления за кутията са изключително позитивни. Да, при 500 нютона и 10 години експлоатация - въпросния проблем който се проявява основно е - хидротрансформатора - така наречения торк. Нищо особено според мен :) рециклирането е направо символично, като се има предвид колко струва комплект съединител на ръчни скорости, на който и да е дизелов агрегат или марка :) Да има проблемни кутии, но те са малко по мои наблюдения и на коли, които не са били обслужвани, а същевременно са се отнасяли с тях определено "нежно". Та определено според мен скоростите на Е60 дори пре-фейса са си изключително дуракоустойчиви ! ;) В темата за скоростите и Торка може да прочетеш по-подробно ;) Успех !

Ако само с рециклиране се оправят нещата би било чудесно :) Иначе този хидротрансформатор е проблем в кутиите на БМВ, Ауди, Мерцедес а сигурно и на други марки. Във всеки форум пише за него.

Според теб скоростите след фейса със 7 степени по-проблемни ли са? На много места четох, че фейсова е60-ка е за предпочитане.

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 03 Авг 2016, 18:14

Няма Е60 със 7 скоростен автоматик, фейслифта също е с 6 скорости.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 03 Авг 2016, 20:37

По принцип фейсовата скоростна кутия е по здрава, и е пак с 6 скорости както казва колегата, няма с 7

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TytusPulo » 04 Авг 2016, 12:25

INTEGRALE написа:Покарай и двете и прецени, цлс е Е класа и е със срамно евтино окачване. Въздуха не е никакъв проблем, нови възглавници са по 500-600лв вече (не оригинал, но добри) Лично за мен Е60 е по приятна на дълъг път. Колкото и да ми е неприятно да го кажа дизелите и на двете са доста читави :)

Колега, може ли да споделиш по-подробно какво знаеш за ЦЛС-а? Това което аз съм разбрал за тази кола досега, е че е много капризна и й излизат всякакви скъпи проблеми. Ремонта на една дръжка ако е с безключово палене е 150лв, което не е нито истински ремонт, нито консуматив. Чух, че почти на всяка смяна на накладки трябвало и дисковете да се сменят. Незнам дали на мерцедеса или БМВ-то кутияа е по-чуплива, обаче на мерцедеса ремонта по кутията е средно 3 бона. Динамото на ЦЛС-а много се разваляло - там 600лв при бюджетния вариант, някое по-добро сигурно е 1000. Спирачни апарати - 1200лв(нямам идея каква е тази част). Повдигачите на прозорците били проблемни, защото някой е решил да се свалят сами на всяко отваряне на вратата. И там ще е едно поне 150-200лв на парче. И тук въобще не сме стигнали до въздушното окачване. Като цяло при ЦЛС всяко нещичко е 1000-2000лв :)

Иначе за е60 доколкото четох около 2000лв са най-скъпите вероятни ремонти, като имало и по-бюджетни варианти(дано да не се налага, но си е добре да знаеш, че имаш избор). Скъпи са до колкото разбрах ремонтите на раздатката или на скоростната кутия.

За е60 смятам да търся без x-drive. Не толкова за раздатката, колкото че давал 2 литра по-висок разход, а от този x-drive ще имам полза 1-2 месеца в годината. След като мога да карам в снега е36, е60 с ACS дори и само на задно е60 би трябвало да се управлява по-лесно в сняг нали?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 04 Авг 2016, 13:47

TytusPulo написа:
INTEGRALE написа:Покарай и двете и прецени, цлс е Е класа и е със срамно евтино окачване. Въздуха не е никакъв проблем, нови възглавници са по 500-600лв вече (не оригинал, но добри) Лично за мен Е60 е по приятна на дълъг път. Колкото и да ми е неприятно да го кажа дизелите и на двете са доста читави :)

Колега, може ли да споделиш по-подробно какво знаеш за ЦЛС-а? Това което аз съм разбрал за тази кола досега, е че е много капризна и й излизат всякакви скъпи проблеми. Ремонта на една дръжка ако е с безключово палене е 150лв, което не е нито истински ремонт, нито консуматив. Чух, че почти на всяка смяна на накладки трябвало и дисковете да се сменят. Незнам дали на мерцедеса или БМВ-то кутияа е по-чуплива, обаче на мерцедеса ремонта по кутията е средно 3 бона. Динамото на ЦЛС-а много се разваляло - там 600лв при бюджетния вариант, някое по-добро сигурно е 1000. Спирачни апарати - 1200лв(нямам идея каква е тази част). Повдигачите на прозорците били проблемни, защото някой е решил да се свалят сами на всяко отваряне на вратата. И там ще е едно поне 150-200лв на парче. И тук въобще не сме стигнали до въздушното окачване. Като цяло при ЦЛС всяко нещичко е 1000-2000лв :)

Иначе за е60 доколкото четох около 2000лв са най-скъпите вероятни ремонти, като имало и по-бюджетни варианти(дано да не се налага, но си е добре да знаеш, че имаш избор). Скъпи са до колкото разбрах ремонтите на раздатката или на скоростната кутия.

За е60 смятам да търся без x-drive. Не толкова за раздатката, колкото че давал 2 литра по-висок разход, а от този x-drive ще имам полза 1-2 месеца в годината. След като мога да карам в снега е36, е60 с ACS дори и само на задно е60 би трябвало да се управлява по-лесно в сняг нали?

Ако зимата е като миналата в София, няма да имаш проблем. Аз карам Е90 на задно, първа кола ми, това ми беше и първа зима и всеки ден си ходех на работа с нея зимата. Не съм имал никакви проблеми, просто купих чисто нови скъпи зимни гуми. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 04 Авг 2016, 21:32

TytusPulo написа:Колега, може ли да споделиш по-подробно какво знаеш за ЦЛС-а? Това което аз съм разбрал за тази кола досега, е че е много капризна и й излизат всякакви скъпи проблеми. Ремонта на една дръжка ако е с безключово палене е 150лв, което не е нито истински ремонт, нито консуматив. Чух, че почти на всяка смяна на накладки трябвало и дисковете да се сменят. Незнам дали на мерцедеса или БМВ-то кутияа е по-чуплива, обаче на мерцедеса ремонта по кутията е средно 3 бона. Динамото на ЦЛС-а много се разваляло - там 600лв при бюджетния вариант, някое по-добро сигурно е 1000. Спирачни апарати - 1200лв(нямам идея каква е тази част). Повдигачите на прозорците били проблемни, защото някой е решил да се свалят сами на всяко отваряне на вратата. И там ще е едно поне 150-200лв на парче. И тук въобще не сме стигнали до въздушното окачване. Като цяло при ЦЛС всяко нещичко е 1000-2000лв :)

Предполагам става дума за дръжката на вратата, та същата дръжка за Е60 (по-точно основата, където е модула с антената) е около 500 лв. при дилъра. Втора употреба е много трудно да се намери, поне аз чак в Канада намерих. Оставам с впечатление, че разхода за ремонти и при двете марки са на кантар, като при едната марка едни са по-скъпи, докато по евтини и обратното. Според мен взимай това, което ти е на сърце, защото всичко относно потенциалните ремонти е на късмет. Можеш да се набълбукаш с такава Е60-ка, че да намразиш марката, както предполагам и с Мерцедес е възможно същото.

Относно разхода при xDrive, който ти ги е казал тия 2 литра е говорил наизуст. Не е по-висок от литър при 4х4.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TytusPulo » 05 Авг 2016, 17:46

След като във форум на БМВ не ми отрекохте ЦЛС-а се разколебах, а почти бях взел решение :)

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 05 Авг 2016, 21:30

TytusPulo написа:След като във форум на БМВ не ми отрекохте ЦЛС-а се разколебах, а почти бях взел решение :)

Нямаме комплекси по отношение на други марки. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 06 Авг 2016, 7:55

badsharki написа:
TytusPulo написа:След като във форум на БМВ не ми отрекохте ЦЛС-а се разколебах, а почти бях взел решение :)

Просто избягвай ауди като чума :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TytusPulo » 06 Авг 2016, 9:20

Taruno написа:
badsharki написа:

Първия ми избор беше ауди Б8. Един приятел, при който живях няколко месеца кара такова от Италия и е много доволен, почти ме беше убедил. Но се отказах на време :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020

Мнение от atanasov_aa » 06 Авг 2016, 9:52

Taruno написа:
badsharki написа:

И що?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 06 Авг 2016, 11:18

Аз скоро минавам на S6 5.2
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
Мечтае да кара: Koenigsegg

Мнение от INTEGRALE » 06 Авг 2016, 14:23

Тоя последния с цлс е един пишман купувач.... Айде купи нещо накрая, стига по всички форуми по 6 месечни саги.. Или си пусни тема за дарения че събираш за цлс или е60 ама понеже тия от 5хил не са хубави не ти достигат 20 и всеки да даде по нещо, та ептем си избереш!

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61