CCC модул E60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540iX

Re: CCC модул E60

Мнение от snooperchi » 31 Юли 2016, 16:37

А къде да го търся този модул, защото си мисля, че може и да съм с такъв. Имам telematic, voice control, aux и bluetooth, но нямам usb... Странно. 09/2007ма е колата - фейса е.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Потребител
Аватар
Кара: BMW 530xd E60

Мнение от kiril007 » 31 Юли 2016, 22:39

Намира се в багажника отляво, като свалиш кората отляво ще го видиш плътно до калника ето и снимка.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

:driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540iX

Мнение от snooperchi » 01 Авг 2016, 0:17

Моят май за съжаление не е този с екстрата за USB. Има доста кабели, които влизат в горната му страна, но за съжаление... сърце не ми дава да напъна тия щипки за да откопчеят и да се открие целият. Ще пробвам тия дни и ще го видя какъв е точно. Много благодаря. :driving: :bchug: :bowdown:

Потребител
Аватар

Мнение от Todor Trayanov » 03 Авг 2016, 8:39

Здравейте колеги,
От два дни ССС модула ми прави проблеми.
Сутрин като тръгна за работа всичко си е наред, но на връщане след работа имам следният проблем.
Паля колата дисплея светва и стига до логото BMW и се рестартира и така през цялото време, по пътя за вкъщи,на сутринта всичко си е наред.
Изчетох цялата тема за ССС модула и реших да погледна какво се случва под корите в багажника. Само да вметна,че колата няма bluetooth, AUX и т.н.
Но какво открих,под кората на резервната гума. МПМ модула беше залят с масло, което съм си оставил за доливане.( голяма грешка и небрежност от моя страна).
Откачих модула, разглобих го и много внимателно го почистих. След това отново го монтирах но пак същия проблем с рестартирането.
Снощи го оставих откачен модула и тази сутрин реших да го тествам и всичко си тръгна нормално,както си прави през последните два-три дни (сутрин работи,вечер не).
Та питането,как да разбера дали съм разказал играта на МПМ модула или ССС модула си заминава.

Предварително благодаря,

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 03 Авг 2016, 9:37

Todor Trayanov написа:Здравейте колеги,
Сутрин като тръгна за работа всичко си е наред, но на връщане след работа имам следният проблем.
Паля колата дисплея светва и стига до логото BMW и се рестартира и така през цялото време, по пътя за вкъщи,на сутринта всичко си е наред.
Изчетох цялата тема за ССС модула и реших да погледна какво се случва под корите в багажника. Само да вметна,че колата няма bluetooth, AUX и т.н.
Но какво открих,под кората на резервната гума. МПМ модула беше залят с масло, което съм си оставил за доливане.( голяма грешка и небрежност от моя страна).
Откачих модула, разглобих го и много внимателно го почистих. След това отново го монтирах но пак същия проблем с рестартирането.
Снощи го оставих откачен модула и тази сутрин реших да го тествам и всичко си тръгна нормално,както си прави през последните два-три дни (сутрин работи,вечер не).
Та питането,как да разбера дали съм разказал играта на МПМ модула или ССС модула си заминава.

Предварително благодаря,

Според мен ЦЦЦто веряотно си е затръгвало. Предполагам прегрява (сутрин все пак е охладено). Все пак ако искаш изключи блутута в багажника, по примера на колегите по-горе ( за съжаление не мисля че той ти прави проблема). :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 03 Авг 2016, 9:44

B.Stoimenov написа:
Todor Trayanov написа:Здравейте колеги,

Предварително благодаря,

Според мен ЦЦЦто веряотно си е затръгвало. Предполагам прегрява (сутрин все пак е охладено). Все пак ако искаш изключи блутута в багажника, по примера на колегите по-горе ( за съжаление не мисля че той ти прави проблема). :(

Колега ЧЕТИ преди да напишеш нещо, колегата няма Блутуут !
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 03 Авг 2016, 9:54

netmurder написа:
Колега ЧЕТИ преди да напишеш нещо, колегата няма Блутуут !

Приемам забележката !!! Само нека не се агресираме :yes:
Но така или иначе, пропускът ми не е от особено значение - със/без ... не е на добре и вероятно модула си умира (CCC) - но дано пък е нещо друго.

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 03 Авг 2016, 9:58

Двигателните, а и маслата като цяло, мисля че не са електропроводими, та най-вероятно освен да се поизцапа нищо друго не му е станало на MPM модула. CCC-то ти е пътник по твоето описание за стоене на лого и рестарт.

П.С. В Бургас вече доста успешно ги отремонтират - подменят всички RAM и FLASH памети с нови и презапояват всички процесори. Десетки оправени имат вече момчетата от сервиза, а и взимат по-малко от Softelectronic Варна.
Only dead fish follow the stream...

Потребител
Аватар

Мнение от Todor Trayanov » 03 Авг 2016, 10:36

Колеги,благодаря за бързите отговори.
Явно ще трябва да започна търсенето на друг ССС модул.
От написаното в темата,разбрах че трябва да търся такъв ,от кола след 2006 г.
Само неможах да разбера,защо сутрин работи а вечер не.
Предположих,че причината е в жегата,но вчера в София не беше изобщо жега и бях паркирал колата на сянка,но пак не тръгна.
Тази сутрин си тръгна, без изобщо да се замисли.
В началото на темата,някой колега беше написа,че от официален сервиз са му препоръчали ъпдейт на ССС модула,като са му казали,че има риск тотално да се скапе.
Та мисълта ми е,дали да не направя опит за ъпдейт и ако не се получи, решението е ясно –нов ССС модул или ремонт на този.
Тук идва и следващото ми питане,тъй като съм доста зле с тези неща.
Може ли някой колега от София, да ми съдейства с ъпдейта на ССС модула и със сигурност да ми потвърди,че си заминава? Съответно ще си заплатя за услугата.

Поздрави,

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
Мечтае да кара: е60 M5

Мнение от v3n0m » 03 Авг 2016, 10:59

Колега, няма ли да бъде по добре да го ремонтираш ЦЦЦ-то и да ти е мирна главата. Ако вземеш втора употреба, има вероятност и той да се предаде след някой друг месец или година. Лично мнение :yes:
п.п. Колегата MadChicken ако може и да сподели колко долу-горе излиза процедурата по ремонта.
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 03 Авг 2016, 13:29

Нека не комерсиализираме темата, казвам само че е по-евтино от варналии, останалото на лични.

CCC модулите са си на по +-10 години вече, а и не са особено добре направени - охлаждане, интегрални схеми. Общо взето си личи, че е техника мислена преди 15 години. Няма гаранция и за фейслифтовите, че ще продължат да работят безпроблемно. Те CIC и NBT модулите почнаха да се скапват ...
Only dead fish follow the stream...

Потребител
Аватар

Мнение от Todor Trayanov » 04 Авг 2016, 15:44

Колеги,насочете ме към някой в София,който да ми демонтира ССС модула,за да го изпратя на ремонт.

Предварително благодаря!

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 06 Авг 2016, 12:17

Todor Trayanov написа:Колеги,насочете ме към някой в София,който да ми демонтира ССС модула,за да го изпратя на ремонт.

Предварително благодаря!

https://www.youtube.com/watch?v=_0J1Ycbbs9g

Елементарно е колега само щипки ти трябват и се маха за няколко минути ;)

Потребител
Аватар

Мнение от Todor Trayanov » 08 Авг 2016, 8:55

Колеги, благодаря за отговорите.
Модула е свален и изпратен на ремонт.

Поздрави,

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e91 320d

Мнение от stas.dakov » 20 Авг 2016, 14:54

Здравейте, аз моя го свалих и се чудя къде да го изпратя да ми го оправят. Може ли да ми предложите някой майстор, и телефон. Благодаря предварително.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61