Данни от стенд дюзи 525д
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- 0utlaw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525d '01
- Мечтае да кара: m5
Данни от стенд дюзи 525д
Здравейте, колеги. Слагах дюзите на стенд, понеже колата започна да претриса на празен ход и да пуши по светофарите( мирисът е на сурова нафта). Долу качвам и резултати от теста, горе вдясно е бр.цилиндър. Както се вижда първа е доста зле, майстора пробва да я регулира, но ми каза че дюзата не става и идеята му да регулираме и останалите, ако тази стане - отпадна. Естествено ми предложи рециклаж по 180 на дюза, което не мисля че си струва. Той категорично твърди да не се занимавам с дюзи 2ра ръка. Какво мислите за данните? Мерси.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- 0utlaw
- кандидат ентусиаст
-
Re: Данни от стенд дюзи 525д
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Първата има проблем с клапана или с бобината, а може и с двете. Премери на двете й крачета с мултицет съпротивлението - трябва да е около 1 ом. Ако е толкова, бобината е наред и проблемът според мен е в клапана, който струва точно към 180 лева. Това не означава обаче, че ще си рециклирал цялата дюза... Има и вариант разпръсквача да е фира, който пък струва към 140 лева.
Дюза втора ръка си е оферта, ако се разбереш с продавача да я тестваш на стенд и ако не е добра, да ти я смени. Ще ти излезе 130 лева заедно със стенда. Само гледаш да е със същия номер като твоята, бодеш и караш...
Дюза втора ръка си е оферта, ако се разбереш с продавача да я тестваш на стенд и ако не е добра, да ти я смени. Ще ти излезе 130 лева заедно със стенда. Само гледаш да е със същия номер като твоята, бодеш и караш...
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
0utlaw написа:Здравейте, колеги. Слагах дюзите на стенд, понеже колата започна да претриса на празен ход и да пуши по светофарите( мирисът е на сурова нафта). Долу качвам и резултати от теста, горе вдясно е бр.цилиндър. Както се вижда първа е доста зле, майстора пробва да я регулира, но ми каза че дюзата не става и идеята му да регулираме и останалите, ако тази стане - отпадна. Естествено ми предложи рециклаж по 180 на дюза, което не мисля че си струва. Той категорично твърди да не се занимавам с дюзи 2ра ръка. Какво мислите за данните? Мерси.
Пълно рециклиране на дюзата за тези пари е несериозно- колегата ти е обяснил защо. Дюзи втора ръка- ако не уцелиш от първият път и отидеш на вариант втора дюза с втора проверка е по-добре да вземеш проверена дюза за 180лв, като оставиш твоята- има фирма, която предлага подобен вариант, но поне според мен това са само проверени и почистени дюзи втора ръка, без да са рециклирани.
Също така е важно да почистиш и резервоара, защото може за доста кратък период да се върнеш в изходна позиция. Най-важното е да не протакаш решаването на проблема, за да не се стигне до "гръмването" на проблемната дюза/и и основен ремонт на двигателя.
- 0utlaw
- кандидат ентусиаст
-
Z3Ro* написа:Първата има проблем с клапана или с бобината, а може и с двете. Премери на двете й крачета с мултицет съпротивлението - трябва да е около 1 ом. Ако е толкова, бобината е наред и проблемът според мен е в клапана, който струва точно към 180 лева. Това не означава обаче, че ще си рециклирал цялата дюза... Има и вариант разпръсквача да е фира, който пък струва към 140 лева.
Благодаря за информацията. Дюзите са обратно на колата. За първа дюза ми каза че след реглажа пикае и няма кво да се направи освен смяна на разпръсквача -180 с труда. Той ми препоръча да се сменят разпръсквачите на вс дюзи. Ясно ми е, че това не е пълен рециклаж.
6та е в норми макар и на ръба, доколкото разбирам. 2ра,3та,5та има по един показател, който не е в нормата, не знам колко си струва да се дадат и за тях по 180 при положение ,че не са толкова зле. Не знам въпросния реглаж на дюзата какво представлява и има ли. траен ефект и смисъл, и дали ще помогне поне при 2ра, 3та , 5та дюза. И примерно на 1ва и 4та да се сменят разпръсквачите.
Ремонтът определено няма да го отлагам, повече от 500км не мисля да карам.
В една тема гледах, че един колега намира разпръсквачи по 90 лв, което звучи добре, ако някой има опит да сподели.
Бе слагай една втора ръка дюза и яко газ . стига с тия рециклажи за по 1500 2000лв.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- 0utlaw
- кандидат ентусиаст
-
zvetiko написа:0utlaw написа:Здравейте, колеги. Слагах дюзите на стенд, понеже колата започна да претриса на празен ход и да пуши по светофарите( мирисът е на сурова нафта). Долу качвам и резултати от теста, горе вдясно е бр.цилиндър. Както се вижда първа е доста зле, майстора пробва да я регулира, но ми каза че дюзата не става и идеята му да регулираме и останалите, ако тази стане - отпадна. Естествено ми предложи рециклаж по 180 на дюза, което не мисля че си струва. Той категорично твърди да не се занимавам с дюзи 2ра ръка. Какво мислите за данните? Мерси.
Пълно рециклиране на дюзата за тези пари е несериозно- колегата ти е обяснил защо. Дюзи втора ръка- ако не уцелиш от първият път и отидеш на вариант втора дюза с втора проверка е по-добре да вземеш проверена дюза за 180лв, като оставиш твоята- има фирма, която предлага подобен вариант, но поне според мен това са само проверени и почистени дюзи втора ръка, без да са рециклирани.
Също така е важно да почистиш и резервоара, защото може за доста кратък период да се върнеш в изходна позиция. Най-важното е да не протакаш решаването на проблема, за да не се стигне до "гръмването" на проблемната дюза/и и основен ремонт на двигателя.
Мерси за отговора. Няма да го отлагам съас сигурност, за последствията съм запознат. Може ли някакво инфо за въпросната фирма и имал ли си опит с нея. Ако дават гаранция за дюзите цената може да се оправдае, иначе ми се струва висока.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
Сега разгледах снимките от пощата - според мен 2,3 и 5 би трябвало да се оправят с реглаж, защото не издържат с малко само на третия тест. Четвърта и шеста са повече извън нормите и не издържат на повече от един тест, та вероятно са за ремонт...
- 0utlaw
- кандидат ентусиаст
-
Z3Ro* написа:Трите снимки от първото мнение за тест на кои дюзи са??
4,5,6 са в първия пост. Във втория са всички. Ето останалите 3. Под customer data горе вдясно се вижда номера на дюзата.
- 0utlaw
- кандидат ентусиаст
-
Z3Ro* написа:Сега разгледах снимките от пощата - според мен 2,3 и 5 би трябвало да се оправят с реглаж, защото не издържат с малко само на третия тест. Четвърта и шеста са повече извън нормите и не издържат на повече от един тест, та вероятно са за ремонт...
Всъщност при 6та всичко е в зелено. 1ва е най-зле, с 3 червени показателя, 3та с два , а останалите с по един в червено.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
Ще ги оправя номерата накрая...
Първа е с проблем в клапана, затова и тече. Тя ти е най-наложителна. Другите са малко извън и би трябвало да могат да се коригират. На четвърта са два от тестовете извън норма, но те съветвам да си провериш бобините на дюзите с мултицет. Аз имах една спукана и нямаше големи аномалии на стенда, но също течеше. Смених я с втора ръка за 50 лева, нова струва към 200. Мериш на двете крачета на буксата на дюзата съпротивление и търсиш около 1 ом.

- 0utlaw
- кандидат ентусиаст
-
Z3Ro* написа:Ще ги оправя номерата накрая...Първа е с проблем в клапана, затова и тече. Тя ти е най-наложителна. Другите са малко извън и би трябвало да могат да се коригират. На четвърта са два от тестовете извън норма, но те съветвам да си провериш бобините на дюзите с мултицет. Аз имах една спукана и нямаше големи аномалии на стенда, но също течеше. Смених я с втора ръка за 50 лева, нова струва към 200. Мериш на двете крачета на буксата на дюзата съпротивление и търсиш около 1 ом.
Да, разбрахме се и аз малко на изуст взех да говоря

- vesoyanev2011
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525d ,2001г.
Колеги,ако на всички дюзи примерно се сменят разпръсквачите,дали ще трябва да се направи задължително адатиране на дюзите?
Според TIS ,ако се сменят 2 или повече дюзи на двигател M57 с DDE4 e нужно да се направи адаптация,защото адаптацията направена в завода вече няма да съответства с всички произтичащи последици ,като по-твърда работа на двигателя ,емисии т.н.
Доколкото ми стана ясно ,тази адаптация всъщност е само едно ресетване на заводската адаптация,без да се въвеждат кодове за всяка дюза.
Тази процедура за ресетване на адаптацията я има и в DIS V.57 и в INPA.Някой правил ли е такова ресетване и какъв е резултата?Как се държи двигателя преди и след ресетване?
Благодаря за отговорите!
Според TIS ,ако се сменят 2 или повече дюзи на двигател M57 с DDE4 e нужно да се направи адаптация,защото адаптацията направена в завода вече няма да съответства с всички произтичащи последици ,като по-твърда работа на двигателя ,емисии т.н.
Доколкото ми стана ясно ,тази адаптация всъщност е само едно ресетване на заводската адаптация,без да се въвеждат кодове за всяка дюза.
Тази процедура за ресетване на адаптацията я има и в DIS V.57 и в INPA.Някой правил ли е такова ресетване и какъв е резултата?Как се държи двигателя преди и след ресетване?
Благодаря за отговорите!

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
vesoyanev2011 написа:Колеги,ако на всички дюзи примерно се сменят разпръсквачите,дали ще трябва да се направи задължително адатиране на дюзите?
Благодаря за отговорите!
Когато дадеш дюза на ремонт, при монтажа на колата след това се прави ресет - преди ремонта се предполага, че дюзата е била с голяма корекция, като е възможно и друга дюза да е имала обратно - пропорционална корекция на тази, която е била за ремонт. Кодирането е друга интервенция и се прави при монтаж на нова дюза, при ремонт на шестте или колкото са дюзите, като е желателно и при монтаж на дюза втора ръка/ако тя е работила на друг цилиндър на мотора, от който е взета или е взета от различен мотор/ - с тази операция се казва на дадена дюза на кой цилиндър на дадения мотор ще работи. Кодовете се четат от ЕКУ-то или се генерират от стенд за ремонт на дюзи, като това става по номер на рама...

- vesoyanev2011
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525d ,2001г.
Благодаря ти за отговора!
Добре ..,ако сложа нова дюза ,то тогава трябва да вкарам някакъв код в ЕКУ-то,който е записан върху самата дюза от завода производител?
На дюзи стандарт ЕURO3 това трябва да е 6 цифрен код,а на EURO 4 e 7 цифрен код.
Моите дюзи трябва да са EURO3.Обаче 6 цифрен код няма?
Разгледах внимателно номерата на всичките си дюзи и кодовете които са различни са 3 -буквени и 4 или 5 цифрени?
Примерно на първите 3 дюзи е следната картина:
1.Дюза No:1 : BOT ; 0183 ; 2505
78822 ; 939
--------------------------------
2.Дюза No:2 : BOP ; 1712 ; 2310
49013 ; 939
3.Дюза No:3 : BOK ; 1507 ; 2304
49013 ; 939
Има още 2 номера които са номерата на BOSCH(044510048) и BMW (7785985).Тези номера са еднакви за всички дюзи.
Да кажем,че 3-те букви са ясни като част от персоналният код за всяка дюза,но коя ще е останалата част от кода за да станат 6 символа общо?
Ако стара ,рециклирана дюза мине на стенд мисля ,че ще се генерира нов код ,който би трябвало да е също 6 символа ?
Бъркам ли някъде в разсъжденията ми?
От няколко дена се ровя в нета и досега точно за тези дюзи не намерих точен отговор.Майстори ми казват,че тези дюзи нямат код който се вкарва в ЕКУ-то,други ми твърдят че са го правили!
Незнам какво точно да мисля вече и къде е истината. 

Добре ..,ако сложа нова дюза ,то тогава трябва да вкарам някакъв код в ЕКУ-то,който е записан върху самата дюза от завода производител?
На дюзи стандарт ЕURO3 това трябва да е 6 цифрен код,а на EURO 4 e 7 цифрен код.
Моите дюзи трябва да са EURO3.Обаче 6 цифрен код няма?

Разгледах внимателно номерата на всичките си дюзи и кодовете които са различни са 3 -буквени и 4 или 5 цифрени?
Примерно на първите 3 дюзи е следната картина:
1.Дюза No:1 : BOT ; 0183 ; 2505
78822 ; 939
2.Дюза No:2 : BOP ; 1712 ; 2310
49013 ; 939
3.Дюза No:3 : BOK ; 1507 ; 2304
49013 ; 939
Има още 2 номера които са номерата на BOSCH(044510048) и BMW (7785985).Тези номера са еднакви за всички дюзи.
Да кажем,че 3-те букви са ясни като част от персоналният код за всяка дюза,но коя ще е останалата част от кода за да станат 6 символа общо?
Ако стара ,рециклирана дюза мине на стенд мисля ,че ще се генерира нов код ,който би трябвало да е също 6 символа ?
Бъркам ли някъде в разсъжденията ми?
От няколко дена се ровя в нета и досега точно за тези дюзи не намерих точен отговор.Майстори ми казват,че тези дюзи нямат код който се вкарва в ЕКУ-то,други ми твърдят че са го правили!

15 мнения
• Страница 1 от 1