Декларация при регистрация на автомобил нов внос
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Декларация при регистрация на автомобил нов внос
Привет, колеги! Регистрирам в КАТ Русе една кола, внесена от Германия. Като си плащах екотаксата жената ми каза, че ми липсват 2 декларации - едната е от името на продавача - как е закупил автомобила от германия, а втората - от мое име (как съм я закупил от продавача). Беше така добра да ми ги разпечата и първата я пратих на стария собственик в София да я попълни и завери. Обаче има неща, за които не сме сигурни и бих бил благодарен някой минал по този път да сподели, за да не си пращаме документи по 10 пъти. Показвам ви е и въпросите ми са следните:
- на точка 1. логично е да се отбележи опция 3 - "чрез заплащане на продуктова такса". Така ли е наистина?
- на "Други данни" и двете опции ли трябва да се попълнят?
Тук в Русе са страшни опашки, списъци с реда на минаване през гишетата... Първата ми мисъл беше да отида на някое гише и да попитам, но това е невъзможно...
- на точка 1. логично е да се отбележи опция 3 - "чрез заплащане на продуктова такса". Така ли е наистина?
- на "Други данни" и двете опции ли трябва да се попълнят?
Тук в Русе са страшни опашки, списъци с реда на минаване през гишетата... Първата ми мисъл беше да отида на някое гише и да попитам, но това е невъзможно...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: Декларация при регистрация на автомобил нов внос
Защо не ползваш услугите на някой регистратор колега? 50-100 лв. ще е , но изгубеното време и нерви!!!
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Няма нужда да ползваш никакви услуги особено пък и да плащаш за такава дреболия, въпросът е че тези декларации са задължение на продавача да ти ги даде, а не ти да ги търсиш после.
Наистина има 2 деклации, но и двете по принцип се попълват от продавача, едната е как/откъде и т.н.т. е внесена "декларация за внос" и още една която е за еко-таксата. Въпреки че тая която си показал е по различна от тая коята аз съм ползвал: на точка 1 се тиква първото "чрез колективна система...". Щом ги има другите полета се преполага че трябва да се попълнят, пак казвам тея декларации се попълват от търговеца и нямат възка с купувача тоест и двете деклации биха изглеждали по един и същ начин без значение ти или някой друг е закупил колата, така че там би трябвало пише например: Закупено от: FORZA ITALIA SRL, или Джан Лука Бомба
, наименование на страна : Италия.
Като цяло моя съвет е върни се при търговеца, тресни му ги на масата и му кажи да ти напише и даде той.

Наистина има 2 деклации, но и двете по принцип се попълват от продавача, едната е как/откъде и т.н.т. е внесена "декларация за внос" и още една която е за еко-таксата. Въпреки че тая която си показал е по различна от тая коята аз съм ползвал: на точка 1 се тиква първото "чрез колективна система...". Щом ги има другите полета се преполага че трябва да се попълнят, пак казвам тея декларации се попълват от търговеца и нямат възка с купувача тоест и двете деклации биха изглеждали по един и същ начин без значение ти или някой друг е закупил колата, така че там би трябвало пише например: Закупено от: FORZA ITALIA SRL, или Джан Лука Бомба

Като цяло моя съвет е върни се при търговеца, тресни му ги на масата и му кажи да ти напише и даде той.

Tires are evil - destroy them all ...
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
Всъщност сега като ти прочетох мнението пак, ти с договор и фактура ли я купи? Или с една декларация?
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Без да съм сигурен, купил я е с измислен договор от г-н Бомба от Занзибар.... Иначе продавача трябва да плати данъцииии...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Купих я с договор за покупко-продажба. Момчето не се скатава, просто не е наясно как става. То аз съм си за бой, защото не проучих въпроса. Можеше да го направим всичко от раз и вече да съм я регистрирал.
Тук един приятел ми помага и уж като напишем тия тъпотии трябва всичко да е ок вече. Ще се радвам и на вашата помощ.
Другата декларация ще ви я снимам по-късно. Нея доколкото разбрах трябва аз да я попълня.

- cmdkick
- младши ентусиаст
-
Снимай я да я видим тая прословута декларация. 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Другата е такава:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
Това е въпросната "деклация за внос" тя също трябва да е написана от търговеца, ако се чудите някаде какво да пишете 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Еми... и аз така помислих, но тука ме убеждават, че аз трябва да я попълня... В КАТ не можеш да се добереш до гише да попиташ за 1 мин. къде какво да направиш.
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
Разбирам те, във всички КАТ-ове е така.

- бабъл
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
Ако си купил колата от фирма с договор, декларацийте се попълват от нея ,защото тя е вносителя. Ако си купил колата от физическо лице и ти е написал договор с италианеца , попълваш я ти , защото ти си вносител. Ако си я купил от физическо лице с договор между вас , мисля, че няма да може без нотариус и регистрация. Ако е от фирма ,задължително да сложат печат на декларацийте.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Уточнихме тук със запознати хора кое как. Единствено пропуснаха да ми кажат на първата декларация, която съм приложил каква дата се пише. Според мен текуща, защото тя нали е на база платената екотакса и няма как документа да е създаден преди датата на плащане.
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
Dirty M5 driveR написа:защото тя нали е на база платената екотакса и няма как документа да е създаден преди датата на плащане.

Има и точно така трябва да е, според мен, се пише датата на която МПС-то е влязло на родна земя (приблизително, ден-два горе/доло не е проблем). Декларацията не е на база платената Еко-такса, със нея се плаща.

П.П: все пак питай пак твоите запознати хора, да няма после, "ти що така ми каза...."

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
А защо тогава на този документ пише датата на плащане на продуктовата такса? Нали уж се пише при вноса?
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2